

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI
Zahoďte předsudky, otevřete mysl a nalaďte chuťové pohárky. Tato horká čokoláda je speciální ve všech ohledech. Za prvé je namíchána z kakaa mimořádné kvality a třtinového cukru špičkových parametrů a za druhé jsme ji dochutili přírodním aroma vskutku originálním. Kdo nezná masalu, směs kardamomu, skořice, zázvoru a dalšího exotického koření, měl by to rychle napravit. S čokoládou vytváří kompozici doslova podmanivou.
Složení
Třtinový cukr BIO, Kakaový prášek BIO, Přírodní aroma BIOCrema a chuť čokolády
Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a špetkou třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce. Aroma masaly jí dodává atraktivní, avšak nevtíravý tón oblíbené směsi koření (kardamom, skořice, zázvor, hřebíček, badyán, pepř, muškátový oříšek).
Původ
Když budete popíjet Horkou čokoládu Masala, přenesou vás myšlenky do dalekých krajů vonících divokými květinami a cizokrajným kořením. Odkud ale skutečně její suroviny pocházejí, vám rádi prozradíme ještě před prvním douškem.
Kakao je z kakaových bobů sklizených a zpracovaných v Dominikánské republice. Většinu země v souostroví Velké Antily pokrývá pohoří, klima je tropické, čas od času se oblastí přeženou hurikány. Průměrná teplota se pohybuje mezi 16 a 30 ˚C. Půda je úrodná, není tedy divu, že se celých 20 procent obyvatel věnuje zemědělské činnosti. Nejčastěji pěstují cukrovou třtinu, banány, bavlnu, kávu a kakao. Právě to je považováno za jedno z nejkvalitnějších na světě. Velká část produkce pochází z organického zemědělství. Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) jsou pěstovány, sklízeny a jejich plody zpracovávány bez použití průmyslových hnojiv nebo ochranných postřiků. A tento trend se stává populární u čím dál většího počtu rolníků.
Kakaovníky v přírodě dorůstají do výšky 5-8 metrů. Na plantážích jsou ale udržovány jako větší keře. Stálezelené rostliny mají dlouhé listy, ochmýřené větve a každý rok kvetou ve dvou vlnách. Květy mají růžovobílou barvu. Plodem kakaovníku jsou žluté bobule, až 30 centimetrů dlouhé, na povrchu podélně rýhované. Uvnitř, v hutné bílé dužině, ukrývají 4-14 semen – kakaových bobů. Právě z nich se vyrábí kakao, komodita žádaná na celém světě. Dopřával si ho vládce Aztéků stejně jako šlechtický dvůr španělských dobyvatelů Ameriky.
Paraguay je druhou zemí, která má na lahodnosti horké čokolády podíl. Její cukrová třtina se proslavila na celém světě. Vnitrozemský stát bývá řazen mezi rozvojové, jde o druhý nejchudší v Jižní Americe. Téměř polovina obyvatel pracuje v zemědělství. Pěstují zejména sóju, kukuřici, obilí a také cukrovou třtinu (Saccharum officinarum). Mohutná tráva dorůstající 5 metrů obsahuje v dužině stébel až 20 procent cukru (sacharózy, fruktózy a glukózy). Až do středověku byl třtinový cukr pro Evropany neznámým pojmem. Vyrábí se lisováním třtiny a vařením získané tekutiny.
Tato směs může obsahovat zbytky mléka, na pozoru by se měli mít lidé s alergií na laktózu.
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Rozpusťte 30 g čokolády v cca 150 ml horkého mléka. Pokud chcete mít nápoj hutnější a výraznější chutě, čokoládu smíchejte v poměru 33 g čokolády a 66 ml horkého mléka. Samozřejmě si s poměrem můžete pohrát tak, jak Vám to bude nejlépe vyhovovat.










Energetická hodnota: | 1649 kJ / 392 kcal |
Tuky: | 8,8 |
z toho nasycených: | 5,5 |
Sacharidy: | 63,7 |
z toho cukry: | 58,2 |
Bílkoviny: | 7,6 |
Sůl: | 0,02 |
15. 9.
26. 9.
16. 8.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
