+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI

Kód: 1326
Hodnocení: vynikající, 1 recenze

Zahoďte předsudky, otevřete mysl a nalaďte chuťové pohárky. Tato horká čokoláda je speciální ve všech ohledech. Za prvé je namíchána z kakaa mimořádné kvality a třtinového cukru špičkových parametrů a za druhé jsme ji dochutili přírodním aroma vskutku originálním. Kdo nezná masalu, směs kardamomu, skořice, zázvoru a dalšího exotického koření, měl by to rychle napravit. S čokoládou vytváří kompozici doslova podmanivou.

Dodáme do úterý, 24. 9. 2019
GLS Dodáme do 24. 9. 2019 65 Kč
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 24. 9. 2019 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 24. 9. 2019 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 24. 9. 2019 49 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 24. 9. 2019 65 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 24. 9. 2019 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 24. 9. 2019 65 Kč
Velká balení:
546 Kč s DPH
297 Kč s DPH
171 Kč s DPH
Malá balení:
91 Kč s DPH
57 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Čokoláda s masalou
BIO
BIO:
Ano

Složení

Organický třtinový cukr, Organický kakaový prášek , Aroma přírodní

Crema a chuť čokolády

Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a špetkou třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce. Aroma masaly jí dodává atraktivní, avšak nevtíravý tón oblíbené směsi koření (kardamom, skořice, zázvor, hřebíček, badyán, pepř, muškátový oříšek).

Původ

Když budete popíjet Horkou čokoládu Masala, přenesou vás myšlenky do dalekých krajů vonících divokými květinami a cizokrajným kořením. Odkud ale skutečně její suroviny pocházejí, vám rádi prozradíme ještě před prvním douškem.

Kakao je z kakaových bobů sklizených a zpracovaných v Dominikánské republice. Většinu země v souostroví Velké Antily pokrývá pohoří, klima je tropické, čas od času se oblastí přeženou hurikány. Průměrná teplota se pohybuje mezi 16 a 30 ˚C. Půda je úrodná, není tedy divu, že se celých 20 procent obyvatel věnuje zemědělské činnosti. Nejčastěji pěstují cukrovou třtinu, banány, bavlnu, kávu a kakao. Právě to je považováno za jedno z nejkvalitnějších na světě. Velká část produkce pochází z organického zemědělství. Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) jsou pěstovány, sklízeny a jejich plody zpracovávány bez použití průmyslových hnojiv nebo ochranných postřiků. A tento trend se stává populární u čím dál většího počtu rolníků.

Kakaovníky v přírodě dorůstají do výšky 5-8 metrů. Na plantážích jsou ale udržovány jako větší keře. Stálezelené rostliny mají dlouhé listy, ochmýřené větve a každý rok kvetou ve dvou vlnách. Květy mají růžovobílou barvu. Plodem kakaovníku jsou žluté bobule, až 30 centimetrů dlouhé, na povrchu podélně rýhované. Uvnitř, v hutné bílé dužině, ukrývají 4-14 semen – kakaových bobů. Právě z nich se vyrábí kakao, komodita žádaná na celém světě. Dopřával si ho vládce Aztéků stejně jako šlechtický dvůr španělských dobyvatelů Ameriky.

Paraguay je druhou zemí, která má na lahodnosti horké čokolády podíl. Její cukrová třtina se proslavila na celém světě. Vnitrozemský stát bývá řazen mezi rozvojové, jde o druhý nejchudší v Jižní Americe. Téměř polovina obyvatel pracuje v zemědělství. Pěstují zejména sóju, kukuřici, obilí a také cukrovou třtinu (Saccharum officinarum). Mohutná tráva dorůstající 5 metrů obsahuje v dužině stébel až 20 procent cukru (sacharózy, fruktózy a glukózy). Až do středověku byl třtinový cukr pro Evropany neznámým pojmem. Vyrábí se lisováním třtiny a vařením získané tekutiny.

Tato směs může obsahovat zbytky mléka, na pozoru by se měli mít lidé s alergií na laktózu.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného čokoládového nápoje. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým.

2 - 3 kávové lžičky rozpustíme v teplém mléce. Rozmícháme a můžeme vychutnávat.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota:1649 kJ / 392 kcal
Tuky:8,8
z toho nasycených:5,5
Sacharidy:63,7
z toho cukry:58,2
Bílkoviny:7,6
Sůl:0,02
Pomozte ostatním při výběru:

16. 8.

Hodnocení: vynikající
S horkými čokoládami v prášku mívám z obchodů spíše negativní zkušenosti. Většinou mi nechutnají ani v mléce a ještě méně ve vodě, do níž bývají také určeny. Prostě si lámu hlavu s tím, proč to i z automatu mnohdy chutná lépe, než po domácí přípravě (z pytlíku z obchodu). Musím říct, že místní čokolády (ochutnala jsem karamel a masalu), přesahují jakékoli moje dosavadní zkušenosti s práškovými dobrotami podobného druhu. Oboje jsem míchala jen v mléce, ale 100 g balení zmizela strašně rychle. V ohřívajícím se mléce se prášek rozpouští krásně a beze zbytku, (když máte pocit, že něco zůstane, stačí v průběhu ohřevu míchat o něco zuřivěji :)). Dělávám si "malé" půllitrové šálky, (to pak kaloricky vychází skoro i na jedno jídlo denně), a mnohdy podobným šálkem ráda třeba "zaplácnu" odpolední sváču. Doporučuji všem experimentátorům. Karamel je jemný. A masala zajímavá. Míchat jsem to nezkoušela (normálně míchám běžné tmavé kakao s karobem), ale to už je jiný příběh.

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


15% SLEVA
HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

Co se vám vybaví, když ucítíte vůni malin? Letní podvečer? Babiččina marmeláda? Nebo kousek čokolády k svačině spořádaný někde pod lesem? To všechno v sobě ukrývá horká čokoláda s chutí sladkých malin. Zahřeje vás po túře na běžkách, osvěží před pracovní schůzkou. Kakao, jak známo, obsahuje hormon lásky a štěstí. Dopřejte si malinové potěšení bez ohledu na povinnosti. Každý den je přece stvořen k radování. Více na detailu zboží
Dodáme do úterý, 24. 9. 2019
Velká balení:
465 Kč s DPH
256 Kč s DPH
149 Kč s DPH
Malá balení:
80 Kč s DPH
51 Kč s DPH

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - LÍSKOVÝ OŘÍŠEK
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - LÍSKOVÝ OŘÍŠEK

Dominikánské kakao a paraguayský cukr. K tomu kapička přírodního oříškového aroma, a máte nápoj pro večerní uklidnění malých nezbedů i k dopolední svačině před velkou poradou. Horká čokoláda se stává velmi oblíbenou. K její přípravě totiž není potřeba nic jiného než hrnek mléka a lžička. Nasypat, zalít, zamíchat. Koktejl vitaminů a minerálních látek se schopností povzbudit a potěšit je na stole za pár vteřin. Více na detailu zboží
Dodáme do úterý, 24. 9. 2019
Velká balení:
546 Kč s DPH
297 Kč s DPH
171 Kč s DPH
Malá balení:
91 Kč s DPH
57 Kč s DPH

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

Máte-li hrnek, mléko a lžičku, chybí vám ke štěstí už jen horká čokoláda. Směs špičkového kakaa a kvalitního třtinového cukru dokáže přivolat dobrou náladu a povzbudit chuť do práce nebo sportování. Ne nadarmo si kakao dopřávají zamilovaní lidé, malé děti a senioři. Ti všichni vědí, co je to štěstí. Přidejte se k nim a oslaďte si ráno nebo odpoledne zdravou horkou čokoládou. Více na detailu zboží
Dodáme do úterý, 24. 9. 2019
Velká balení:
546 Kč s DPH
297 Kč s DPH
171 Kč s DPH
Malá balení:
91 Kč s DPH
57 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »