+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI

Kód: 1326

Zahoďte předsudky, otevřete mysl a nalaďte chuťové pohárky. Tato horká čokoláda je speciální ve všech ohledech. Za prvé je namíchána z kakaa mimořádné kvality a třtinového cukru špičkových parametrů a za druhé jsme ji dochutili přírodním aroma vskutku originálním. Kdo nezná masalu, směs kardamomu, skořice, zázvoru a dalšího exotického koření, měl by to rychle napravit. S čokoládou vytváří kompozici doslova podmanivou.

Dodáme do pondělí, 24. 9. 2018
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 24. 9. 2018 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 24. 9. 2018 65 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 24. 9. 2018 65 Kč
Geis Dodáme do 24. 9. 2018 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 24. 9. 2018 49 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 24. 9. 2018 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 24. 9. 2018 65 Kč
Geis Point Dodáme do 24. 9. 2018 65 Kč
Velká balení:
538 Kč s DPH
292 Kč s DPH
169 Kč s DPH
Malá balení:
90 Kč s DPH
56 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Čokoláda s masalou
BIO
BIO:
Ano

Složení

Organický třtinový cukr, Organický kakaový prášek , Aroma přírodní

Crema a chuť čokolády

Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a špetkou třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce. Aroma masaly jí dodává atraktivní, avšak nevtíravý tón oblíbené směsi koření (kardamom, skořice, zázvor, hřebíček, badyán, pepř, muškátový oříšek).

Původ

Když budete popíjet Horkou čokoládu Masala, přenesou vás myšlenky do dalekých krajů vonících divokými květinami a cizokrajným kořením. Odkud ale skutečně její suroviny pocházejí, vám rádi prozradíme ještě před prvním douškem.

Kakao je z kakaových bobů sklizených a zpracovaných v Dominikánské republice. Většinu země v souostroví Velké Antily pokrývá pohoří, klima je tropické, čas od času se oblastí přeženou hurikány. Průměrná teplota se pohybuje mezi 16 a 30 ˚C. Půda je úrodná, není tedy divu, že se celých 20 procent obyvatel věnuje zemědělské činnosti. Nejčastěji pěstují cukrovou třtinu, banány, bavlnu, kávu a kakao. Právě to je považováno za jedno z nejkvalitnějších na světě. Velká část produkce pochází z organického zemědělství. Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) jsou pěstovány, sklízeny a jejich plody zpracovávány bez použití průmyslových hnojiv nebo ochranných postřiků. A tento trend se stává populární u čím dál většího počtu rolníků.

Kakaovníky v přírodě dorůstají do výšky 5-8 metrů. Na plantážích jsou ale udržovány jako větší keře. Stálezelené rostliny mají dlouhé listy, ochmýřené větve a každý rok kvetou ve dvou vlnách. Květy mají růžovobílou barvu. Plodem kakaovníku jsou žluté bobule, až 30 centimetrů dlouhé, na povrchu podélně rýhované. Uvnitř, v hutné bílé dužině, ukrývají 4-14 semen – kakaových bobů. Právě z nich se vyrábí kakao, komodita žádaná na celém světě. Dopřával si ho vládce Aztéků stejně jako šlechtický dvůr španělských dobyvatelů Ameriky.

Paraguay je druhou zemí, která má na lahodnosti horké čokolády podíl. Její cukrová třtina se proslavila na celém světě. Vnitrozemský stát bývá řazen mezi rozvojové, jde o druhý nejchudší v Jižní Americe. Téměř polovina obyvatel pracuje v zemědělství. Pěstují zejména sóju, kukuřici, obilí a také cukrovou třtinu (Saccharum officinarum). Mohutná tráva dorůstající 5 metrů obsahuje v dužině stébel až 20 procent cukru (sacharózy, fruktózy a glukózy). Až do středověku byl třtinový cukr pro Evropany neznámým pojmem. Vyrábí se lisováním třtiny a vařením získané tekutiny.

Tato směs může obsahovat zbytky mléka, na pozoru by se měli mít lidé s alergií na laktózu.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného čokoládového nápoje. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým.

2 - 3 kávové lžičky rozpustíme v teplém mléce. Rozmícháme a můžeme vychutnávat.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Tuky:8,8
z toho nasycených:5,5
Sacharidy:63,7
z toho cukry:58,2
Bílkoviny:7,6
Sůl:0,02
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

Máte-li hrnek, mléko a lžičku, chybí vám ke štěstí už jen horká čokoláda. Směs špičkového kakaa a kvalitního třtinového cukru dokáže přivolat dobrou náladu a povzbudit chuť do práce nebo sportování. Ne nadarmo si kakao dopřávají zamilovaní lidé, malé děti a senioři. Ti všichni vědí, co je to štěstí. Přidejte se k nim a oslaďte si ráno nebo odpoledne zdravou horkou čokoládou. Více na detailu zboží
Dodáme do pondělí, 24. 9. 2018
Velká balení:
538 Kč s DPH
292 Kč s DPH
169 Kč s DPH
Malá balení:
90 Kč s DPH
56 Kč s DPH

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - CHILI
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - CHILI

Ten, kdo holduje chilli, je veselé mysli a pevného zdraví. Papričky pálivé chuti jsou tak populární, že se jimi koření nejen maso a omáčky, ale také nejrůznější sladké dobroty. Horká čokoláda je jednou z nich. Kombinace chuti jakostního kakaa a štiplavého chilli provokuje k dalšímu doušku. Prohřeje tělo až po konečky prstů a vyčaruje blažený úsměv na tváři. Neobvyklý nápoj se jistě stane i vašim oblíbencem. Více na detailu zboží
Dodáme do pondělí, 24. 9. 2018
Velká balení:
538 Kč s DPH
292 Kč s DPH
169 Kč s DPH
Malá balení:
90 Kč s DPH
56 Kč s DPH

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO

Protřepat. Nemíchat. Nebo naopak. Výhodou horké čokolády v prášku je, že příprava zabere přesně tolik času, kolik chcete. Kdo si rád hraje, může rozmíchat kakaovou kašičku a zalít ji horkým mlékem. Kdo spěchá, tomu stačí potřepat pár lžiček kakaa s mlékem v zavřené sklenici. Kdo si chce vyhodit z kopýtka, přidá rum, koho honí mlsná, ozobí nápoj šlehačkou. Jak si ho dáte vy? Více na detailu zboží
Dodáme do pondělí, 24. 9. 2018
Velká balení:
523 Kč s DPH
285 Kč s DPH
165 Kč s DPH
Malá balení:
88 Kč s DPH
55 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »