+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MINT

Kód: 1327

Čokoládové bonbóny s mentolovou příchutí buď milujete, nebo obcházíte obloukem. Pokud patříte do první skupiny, určitě budete nadšeni. Tato horká čokoláda se svěžím mátovým podbarvením chutná delikatesně. Pokud vám tandem čokoláda-máta zatím nic neříká, máte jedinečnou šanci své předsudky změnit. Nápoj je to příjemný, nasládlý, čokoládový. Vyzkoušejte sami.

Velká balení:
Malá balení:
552 Kč /1000 g 55 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 2. 10. 2020
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Mátová
BIO
BIO:
Ano

Složení

Organický třtinový cukr, Organický kakaový prášek , Aroma přírodní

Crema a chuť čokolády

Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a špetkou třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce. Aroma mentolu jí dodává atraktivní, avšak nevtíravý tón oblíbené bylinky.

Původ

Jedno z nejlepších kakaí na světě pochází z Dominikánské republiky. Stát v Karibském moři je svou zemědělskou produkcí znám, vždyť rolníci tvoří 20 procent jeho obyvatel. Obvykle pěstují cukrovou třtinu, banány, bavlnu a právě kakaovníky pravé (Theobroma cacao). Jsou to až 8metrové stálezelené stromy, kterým se dobře daří v tropických oblastech. Mají plstnaté větve, dlouhé listy a kvetou dvakrát za rok růžovo bílými květy. Plodem kakaovníku je oválná žlutá bobule, na povrchu rýhovaná. V bílé dužině ukrývá 4-14 semen, takzvaných kakaových bobů. Po vyjmutí se nechávají kvasit, pak jsou sušeny a v továrnách praženy, mlety a upravovány. Výsledkem je kakaové máslo a kakaový prášek. Mimochodem, do Evropy ho přivezl jako první Ludvík XIV. až začátkem 17. století. Boby a nápoje z nich přitom znali domorodí obyvatelé Jižní Ameriky o několik set let dříve.

Druhou surovinou v horké čokoládě je třtinový cukr z Paraguaye. Cukrová třtina (Saccharum officinarum) je jednou ze zásadních plodin tamního zemědělství. Vysoká tráva se stébly tlustými až 5 centimetrů se sklízí buď mačetami, nebo speciálními stroji. Je nutné ji zpracovat během 24 hodin, protože její dužina bohatá na cukr podléhá rychlé zkáze. Třtina se lisuje, získaná tekutina vaří. Po zchlazení vzniknou světle hnědé krystalky, tedy třtinový cukr.

Obě suroviny, kakao i cukr, pocházejí z rostlin pěstovaných v režimu organického zemědělství. Proto neobsahují žádné zdraví škodlivé látky ani rezidua průmyslových hnojiv nebo postřiků. Také třetí ingredience je čistě přírodní. Ostatně se tak i jmenuje – přírodní mentolové aroma je vyrobeno z rostlin skutečné máty. Jde o naprosto bezpečnou látku, která nezpůsobuje pálení žáhy ani jiné podobné obtíže.

Tato směs může obsahovat zbytky mléka, na pozoru by se měli mít lidé s alergií na laktózu.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného čokoládového nápoje. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým.

2 - 3 kávové lžičky rozpustíme v teplém mléce. Rozmícháme a můžeme vychutnávat.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1649 kJ / 392 kcal
Tuky: 8,8
z toho nasycených: 5,5
Sacharidy: 63,7
z toho cukry: 58,2
Bílkoviny: 7,6
Sůl: 0,02
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

Co se vám vybaví, když ucítíte vůni malin? Letní podvečer? Babiččina marmeláda? Nebo kousek čokolády k svačině spořádaný někde pod lesem? To všechno v sobě ukrývá horká čokoláda s chutí sladkých malin. Zahřeje vás po túře na běžkách, osvěží před pracovní schůzkou. Kakao, jak známo, obsahuje hormon lásky a štěstí. Dopřejte si malinové potěšení bez ohledu na povinnosti. Každý den je přece stvořen k radování. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
552 Kč /1000 g 55 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 2. 10. 2020

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - CHILI
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - CHILI

Ten, kdo holduje chilli, je veselé mysli a pevného zdraví. Papričky pálivé chuti jsou tak populární, že se jimi koření nejen maso a omáčky, ale také nejrůznější sladké dobroty. Horká čokoláda je jednou z nich. Kombinace chuti jakostního kakaa a štiplavého chilli provokuje k dalšímu doušku. Prohřeje tělo až po konečky prstů a vyčaruje blažený úsměv na tváři. Neobvyklý nápoj se jistě stane i vašim oblíbencem. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
552 Kč /1000 g 55 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 2. 10. 2020

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO

Protřepat. Nemíchat. Nebo naopak. Výhodou horké čokolády v prášku je, že příprava zabere přesně tolik času, kolik chcete. Kdo si rád hraje, může rozmíchat kakaovou kašičku a zalít ji horkým mlékem. Kdo spěchá, tomu stačí protřepat pár lžiček kakaa s mlékem v zavřené sklenici. Kdo si chce vyhodit z kopýtka, přidá rum, koho honí mlsná, ozobí nápoj šlehačkou. Jak si ho dáte vy? Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
536 Kč /1000 g 54 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 2. 10. 2020
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »