+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 300 Kč a máte je zdarma.
 
300 Kč

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MINT

Kód: 1327
Hodnocení: vynikající, 1 recenze

Čokoládové bonbóny s mentolovou příchutí buď milujete, nebo obcházíte obloukem. Pokud patříte do první skupiny, určitě budete nadšeni. Tato horká čokoláda se svěžím mátovým podbarvením chutná delikatesně. Pokud vám tandem čokoláda-máta zatím nic neříká, máte jedinečnou šanci své předsudky změnit. Nápoj je to příjemný, nasládlý, čokoládový. Vyzkoušejte sami.

Velká balení:
Malá balení:
574 Kč /1000 g 57 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 26. 9. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 300 Kč a máte je zdarma.
 
300 Kč
Země původu
Země původu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Čokoláda, Máta
BIO
BIO:
Ano

Složení

Třtinový cukr BIO, Kakaový prášek BIO, Aroma přírodní BIO

Crema a chuť čokolády

Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce. Aroma mentolu jí dodává atraktivní, avšak nevtíravý tón oblíbené bylinky.

Původ

Jedno z nejlepších kakaí na světě pochází z Dominikánské republiky. Stát v Karibském moři je svou zemědělskou produkcí znám, vždyť rolníci tvoří 20 procent jeho obyvatel. Obvykle pěstují cukrovou třtinu, banány, bavlnu a právě kakaovníky pravé (Theobroma cacao). Jsou to až 8metrové stálezelené stromy, kterým se dobře daří v tropických oblastech. Mají plstnaté větve, dlouhé listy a kvetou dvakrát za rok růžovo bílými květy. Plodem kakaovníku je oválná žlutá bobule, na povrchu rýhovaná. V bílé dužině ukrývá 4-14 semen, takzvaných kakaových bobů. Po vyjmutí se nechávají kvasit, pak jsou sušeny a v továrnách praženy, mlety a upravovány. Výsledkem je kakaové máslo a kakaový prášek. Mimochodem, do Evropy ho přivezl jako první Ludvík XIV. až začátkem 17. století. Boby a nápoje z nich přitom znali domorodí obyvatelé Jižní Ameriky o několik set let dříve.

Druhou surovinou v horké čokoládě je třtinový cukr z Paraguaye. Cukrová třtina (Saccharum officinarum) je jednou ze zásadních plodin tamního zemědělství. Vysoká tráva se stébly tlustými až 5 centimetrů se sklízí buď mačetami, nebo speciálními stroji. Je nutné ji zpracovat během 24 hodin, protože její dužina bohatá na cukr podléhá rychlé zkáze. Třtina se lisuje, získaná tekutina vaří. Po zchlazení vzniknou světle hnědé krystalky, tedy třtinový cukr.

Obě suroviny, kakao i cukr, pocházejí z rostlin pěstovaných v režimu organického zemědělství. Proto neobsahují žádné zdraví škodlivé látky ani rezidua průmyslových hnojiv nebo postřiků. Také třetí ingredience je čistě přírodní. Ostatně se tak i jmenuje – přírodní mentolové aroma je vyrobeno z rostlin skutečné máty. Jde o naprosto bezpečnou látku, která nezpůsobuje pálení žáhy ani jiné podobné obtíže.

Tato směs může obsahovat zbytky mléka, na pozoru by se měli mít lidé s alergií na laktózu.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Rozpusťte 30 g čokolády v cca 150 ml horkého mléka. Pokud chcete mít nápoj hutnější a výraznější chutě, čokoládu smíchejte v poměru 33 g čokolády a 66 ml horkého mléka. Samozřejmě si s poměrem můžete pohrát tak, jak Vám to bude nejlépe vyhovovat.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1649 kJ / 392 kcal
Tuky: 8,8
z toho nasycených: 5,5
Sacharidy: 63,7
z toho cukry: 58,2
Bílkoviny: 7,6
Sůl: 0,02
Pomozte ostatním při výběru:

20. 10.

Hodnocení: vynikající
Matova cokolada uzasna !! Sladka akorat a matu je citit v mire nad me ocekavani, ale zase ne vtirave :) za me jednicka ! Dekuji.

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


MEXICO rozpustná káva - mix arabicy a robusty
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

MEXICO rozpustná káva - mix arabicy a robusty

Rychlá a mimořádně dobrá! Rozpustná káva z Mexica je výbornou alternativou pro situace, kdy není na blízku mlýnek, kávovar nebo zrnková káva. Stačí nasypat lžičku do oblíbeného hrnku a zalít horkou vodou. Harmonický mix arabiky a robusty je sametově krémový s příjemnou citrusovou špičkou. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
661 Kč /1000 g 66 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 26. 9. 2024

FRANCOUZSKÁ VANILKA rozpustná káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

FRANCOUZSKÁ VANILKA rozpustná káva

Vanilka je snad nejrozšířenějším kořením na světě. Evropané ji milují od 16. století, ale staří Aztékové a Toltékové znali vanilku daleko dříve. Francouzská neboli bourbonská vanilka se dováží z ostrova Réunion. Její pěstování, sklizeň i zpracování je náročné, takže ani cena není zrovna lidová. Vy si ji teď ale rozhodně nenechejte ujít – v kávě z Mexika! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
789 Kč /1000 g 79 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 26. 9. 2024

15% SLEVA
OŘECHOVÁ rozpustná káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

OŘECHOVÁ rozpustná káva

Máme víc než tři oříšky pro Popelku! Máme kávu z Mexika. Voní po Tichém oceánu, chutná po medu s ořechy a připravuje se ve dvou krocích: Nasypat, zalít. Rozpustné kávy se někdy stávají terčem posměchu. My je raději ochutnáváme a vybíráme ty nejlepší. A věřte, že Ořechová patří ke špičce! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
788 Kč /1000 g 670 Kč /1000 g 67 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 26. 9. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »