

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - SKOŘICE
Skořice má tisíc způsobů využití. Tím nejoblíbenějším je ochucování nápojů. V kombinaci s čokoládou vytvoří neodolatelné duo – hladký, nasládlý, kakaový prášek skvěle doplňuje hřejivé, lehce peprné a mimořádně voňavé skořicové aroma. Vše v BIO kvalitě! Rozmíchejte tuhle směs v horkém mléku. Získáte dobrotu pro zdravé snídaně, svačiny i večeře.
Složení
Kakaový prášek BIO, Třtinový cukr BIO, Aroma přírodní BIOCrema a chuť čokolády
Horká čokoláda v prášku 42% BIO – skořice v sobě samozřejmě nezapře kvalitní kakao, třtinový cukr ani kapku skořicového aroma. Použité ingredience jsou v BIO kvalitě, na jejich špičkovou jakost se můžete spolehnout. Výslednou chuť lze popsat jako kakaově hřejivou, lehounce peprnou a mimořádně příjemně voňavou.
Původ
Jestli je pro Dominikánskou republiku nějaká plodina klíčová, pak to musí být kakaové boby. Karibská země rozkládající se na ostrově Hispaniola je jedním z předních světových producentů BIO kakaa. Od roku 2015 se jí daří vyvážet kakao do Spojených států, Holandska, Belgie, Mexika nebo Španělska, a to nejen díky úsilí bezmála 40 tisíc farem, ale také s výraznou podporou místního ministerstva zemědělství.
Ještě doplňme, že kakaovníky je v Dominikánské republice osázeno přibližně 150 tisíc hektarů půdy, z toho přes 17 procent je určeno k pěstování kakaových bobů v BIO kvalitě. Dominikánská republika byla navíc jako jedna z patnácti na světě zařazena mezi producenty kakaa gurmánského.
Od plantáží kakaovníků (Theobroma cacao) vede k horké čokoládě dlouhá cesta. Kakaové boby, jak je známe, se nacházejí v těžkých plodech stálezelených stromů. Protáhlé bobule je potřeba ze stromů odsekat, z jejich komor vyjmout semena (boby), vyčistit je a dále zpracovat. Surové boby se nechávají několik dní kvasit, pak jsou znovu čištěny, na to se suší. Dalším krokem je strojové dočištění, oloupání a upražení bobů. Ve zpracovatelských závodech je takto připravená surovina umleta, přičemž vzniká kakaová hmota. Z ní se pak oddělují kakaový prášek a kakaové máslo.
V případě Horké čokolády v prášku 42% BIO – skořice byl ke kakaovému prášku přidán organický třtinový cukr, který se vyrábí svařením šťávy ze stonků cukrové třtiny (Saccharum officinarum). K takové směsi pak konečně mohlo být přidáno organické skořicové aroma. Tedy aroma vyrobené z přírodní skořice technologií využívající fyzikální, mikrobiologické nebo enzymatické procesy. Přírodní aromatické látky jsou naprosto bezpečné, nezpůsobují pálení žáhy nebo jiné zdravotní obtíže.
Tuto horkou čokoládu tak mohou konzumovat starší děti, dospělí i senioři. Opatrní by měli být jen lidé alergičtí na laktózu. Horká čokoláda může obsahovat stopy mléka.
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Rozpusťte 30 g čokolády v cca 150 ml horkého mléka. Pokud chcete mít nápoj hutnější a výraznější chutě, čokoládu smíchejte v poměru 33 g čokolády a 66 ml horkého mléka. Samozřejmě si s poměrem můžete pohrát tak, jak Vám to bude nejlépe vyhovovat.










Energetická hodnota: | 1649 kJ / 392 kcal |
Tuky: | 8,8 |
z toho nasycených: | 5,5 |
Sacharidy: | 63,7 |
z toho cukry: | 58,2 |
Bílkoviny: | 7,6 |
Sůl: | 0,02 |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
