

Indie - rozpustná káva 100% robusta
Káva k Indii patří víc než dvě stě let. Za tu dobu si získala mimořádně dobré jméno a také miliony příznivců po celém světě. Místní farmáři experimentují s pěstitelskými postupy, inovují procesy zpracování a každoročně posouvají úroveň svých sklizní k ještě lepším gurmánským zážitkům. Rozpustná káva vyrobená z indické robusty je toho důkazem.
Složení
Robusta 100%Crema a chuť kávy
Indie - rozpustná káva 100% robusta patří k výraznějším, zároveň vyváženým a jemným. V její chuti poznáte především nugát.
Abyste dosáhli co nejlepší chuti a aroma, zalijte instantní kávu horkou, nikoli vařící vodou.
Původ kávy
Robustu pěstují indičtí farmáři mnohem víc než arabiku. Je tedy zřejmé, že dosahují mistrovských výsledků a robusta z Indie patří k velmi vyhledávaným. Podle legendy přivezl kávu do země světec Baba Budan, a to z Jemenu. Stalo se tak kolem roku 1670. Sedm vzácných kávových zrnek ukryl do svého bohatého vousu.
Je zajímavé, že až do druhé poloviny 18. století pěstovali Indové kávovníky více jako okrasné, než hospodářské rostliny. Až s příchodem Britů byly vysazeny první komerční plantáže. Od červených kávových třešní k sáčku rozpustné kávy ale vede opravdu dlouhá cesta. Indičtí farmáři kávu zpracovávají nejčastěji takzvanou mokrou metodou, to znamená, že slupky a dužiny zbavují plody kávovníků ve vodě – protlačováním skrz drticí plechy. Uvolněná zelená zrna pak nasypou do fermentačních nádrží, ve kterých je nechávají několik hodin kvasit. Během tohoto přirozeného procesu dojde k rozpuštění zbytků slizu obalujícího kávu. Pak přichází na řadu sušení buď na přímém slunci, nebo v sušičkách.
Když zelenou indickou robustu zakoupí výrobce rozpustné kávy, musí ji nejdřív správně upražit. Dalším krokem je mletí a příprava velmi koncentrovaného výluhu. Po filtraci se takzvaným sprejováním v prostředí s vysokou teplotou rozstřikuje do vzduchu. Drobné kapičky okamžitě usychají a padají dolů jako jemné granulky.
O tom, kdo rozpustnou kávu „vynalezl“ se vedou dlouhodobě spory. Poprvé snad byla vyrobena v Japonsku začátkem 20. století, do povědomí zákazníků se ale dostala až v době druhé světové války, kdy byla dodávána americkým vojákům.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
- Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
- K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

MEXICO rozpustná káva - mix arabicy a robusty

EKVÁDOR rozpustná káva 100% robusta
