+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

KAKAOVÝ PRÁŠEK - PERU (10/12)

Kód: 1069
Hodnocení: vynikající, 3 recenze

Ačkoli Peru nepatří mezi největší světové producenty kakaa, nestojí rozhodně stranou. Jeho 71 tisíc tun, které dodává na světovou burzu, stojí za pozornost. Jako jedna z mála zemí vyrábí totiž kakao jemné a aromatické. Kakaovníky rostou skoro všude, včetně pobřeží a oblastí Amazonského deštného pralesa.

Velká balení:
Malá balení:
665 Kč /1000 g 67 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 29. 9. 2020
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Peru
Region
Region:
Pachiza
Nadm. výška
Nadm. výška:
328m
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

100% Kakao

Chuť

Kakaový prášek Peru chutná skutečně jemně a lahodně. Má tmavě červenou barvu a 10 - 12 procent kakaového másla.

Původ

Jak jsme už zmínili, kakaovníky pravé (Theobroma cacao) rostou v Peru na skutečně mnoha místech. Nejproduktivnější jsou oblasti Tumbes, Piura, San Martin, Amazonas, Ucayali, Cajamarca, Huánuco, Junin a Cusco. O malé plantáže se starají celé rodiny, příjmy z prodeje kakaových bobů bývají obvykle tím jediným, co mají. Proto se spojují do družstev. Farmářům zaručují odpovídající výkupní ceny a část zisků investují do sociálních programů, místního školství nebo zdravotnictví.

Kakaovník je stálezelený tropický strom. V přirozených podmínkách dorůstá do 6 až 10 metrů, na plantážích je ale udržován ve výšce 3-8 metrů. Květy vyrůstají přímo u kmene, ročně jich může být několik tisíc. Díky tomu, že je mohou opylovat pouze speciální pakomáři, přemění se v plod jen asi 1 květ ze 100. Když se tak stane, objeví se po 6 měsících na kmeni 30centimetorvé bobule žluté, červené nebo fialové barvy. Uvnitř je uloženo 20-60 semen, tedy kakaových bobů.

Plody sklízejí farmáři buď mačetou, nebo speciálním nožem na dlouhé tyči. Je nanejvýš důležité nepoškodit místo, kde přisedaly na kmen. Tam totiž vyroste další květ. Sklizeň i vybírání bobů z plodů je prováděno ručně. Kakaové boby jsou nasypány do fermentačních nádrží. Přirozeným několikadenním kvašením dojde jednak k rozkladu zbytků dužiny, boby se tak ale zároveň zbaví hořké chuti a tříslovin. Fermentace trvá obvykle 1-6 dnů.

Úrodu je nutné nakonec vysušit na slunci nebo ve speciálních sušičkách. Obsah vody v bobech se sníží z 55 na 6 procent.

Po transportu fermentovaných kakaových bobů do továren je potřeba je ještě dočistit, zbavit kamínků, kousků dřeva nebo vláken z jutových pytlů. Pak se boby oloupou, rozdrtí a praží. Po průchodu mlýny vznikne kakaová hmota, která je lisována při teplotě 80-90 stupňů. Tím je separováno kakaové máslo. Zbylý výlisek je dále drcen a míchán, až je vyroben kakaový prášek.

O kakau mluví výživáři jako o superpotravině. Není divu. Obsahuje nejvíc antioxidantů ze všech potravin vůbec. Je také bohaté na vitaminy A a E i železo, vápník, hořčík a zinek. Přispívá k duševní i tělesné pohodě, regeneruje a dokonce je řazeno k přírodním antidepresivům.

Kakaový prášek Peru je vhodný pro vegetariány i vegany.

Konzumace tohoto produktu může u osob trpících alergií na kakao vyvolat zdravotní reakci. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Herbář a blahodárné účinky:

Kakao
Kakao

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného kakaa. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým. Skvěle se taktéž hodí na pečení dezertů.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1428kJ / 343 kcal
Tuky: 11 g
z toho nasycených: 0,5 g
Sacharidy: 23 g
z toho cukry: 0.5 g
Bílkoviny: 22,5 g
Sůl: 0.05 g
Vláknina: 31 g
Pomozte ostatním při výběru:

15. 12.

Hodnocení: vynikající
Pracny s tímto kakaem nemají chybu. Nic lahodnějšího jsem snad nejedla. :-)

22. 6.

Hodnocení: vynikající
Vynikající kakao, jsem maximálně spokojena. Díky za rychlou dodávku a dáreček. Jsem váš spokojený zákazník.

10. 6.

Hodnocení: vynikající
Naprosto úžasné kakao s plnou čokoládovou chutí, jsem nadšena a moc děkuji!
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

Horká Brazílie dává světu nejen famózní fotbalisty, nerostné suroviny a příležitost obdivovat kulturní památky. Je také zemí, která se proslavila vývozem mimořádně kvalitní kávy. Stoprocentní arabika Santos NY2 patří mezi klasiku, která se nikdy neomrzí. Kdo by odolal čokoládě a oříškům? Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
497 Kč /1000 g 50 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do úterý, 29. 9. 2020

KAKAO EXTRA BRUT  (22/24) - kakaový prášek
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaový prášek

Kakaový prášek Extra Brut je skutečně originální záležitostí. Směs vyrobenou z nejkvalitnějšího kakaa ocení čokoholici, cukrářky i mámy malých dětí. Těm prvním bude zárukou vynikající chuti, druhým poskytne prostor pro nekonečnou kreativitu a třetím pomůže s večerním uspávacím rituálem. Poctivé kakao se zkrátka nikdy neztratí. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

KAKAOVÝ PRÁŠEK PANAMA (20/22)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK PANAMA (20/22)

S kakaem obchodovali obyvatelé Panamy už za dob španělské kolonizace, komerčně začali kakaovníky pěstovat kolem roku 1920. Tradiční národy používaly boby při rituálech, jako kosmetický přípravek i k léčbě. Jak je to dnes? Země ležící na pomezí Střední a Jižní Ameriky sklidí za rok přibližně 900 tun kakaových bobů. Panamské kakao roste ve stínu pralesů a čokoláda z něj vyrobená si získává vynikající pověst. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
552 Kč /1000 g 55 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 29. 9. 2020
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »