+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Kokosová rozpustná káva

Kód: 1746

Další báječné uplatnění kokosu je tady: Populární ořech dal tentokrát chuť a vůni mixu mexické arabiky a robusty. Výsledek? Famózní! Když ke kvalitnímu lyofilizovanému základu přidáte kapku přírodního aroma, nemůžete udělat chybu. Výsledkem je rozpustná káva příjemně sladká, mile kokosová a něžně citrusová. Popíjejte ji jen tak, nebo z ní připravte kávovou verzi oblíbeného malibu. Vždycky bude skvělá.

Velká balení:
Malá balení:
686 Kč /1000 g 69 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 4. 4. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Mexiko
Nadm. výška
Nadm. výška:
1350m
Chuť
Chuť:
Kokos
Zpracování
Zpracování:
Vymrazování

Složení

Arabica 80%, Robusta 20%, Aroma přírodní

Crema a chuť kávy

Kokosová rozpustná káva je vyrobena ze směsi mexické arabiky a robusty, proto si v chuti zachovává jejich nasládlost a lehkou ovocnost. Přidáním přírodního kokosového aroma získala navíc exotické tóny kokosu.

Tato rozpustná káva se hodí k přípravě horkého nápoje stejně dobře jako pro výrobu ledové kávy nebo studených kávových koktejlů.

Původ

Kokosový ořech jistě všichni známe. Měří asi 20 centimetrů, váží až 2 kilogramy, na povrchu je hnědý, vláknitý, uvnitř bílý – s dužinou a kokosovou vodou. Kokosy rostou na palmě pojmenované kokosovník ořechoplodý pocházející z jihovýchodní Asie.

Dužina kokosu je velmi populární potravinou. Používá se jako ingredience do sladkých pokrmů, k výrobě oleje, másla nebo třeba cukru. Zároveň se z ní vyrábí kokosová mouka, která je bezlepková a bohatá na vlákninu, bílkoviny i tuky.

Proč se kokosové přírodní aroma přidává ke kávě ví každý, kdo kokos jednou ochutnal. Protože je to zkrátka úžasné! Speciální chuť kokosu kávu perfektně doplňuje. Zvlášť, kdy k tomu účelu vyberete kávu mexickou, konkrétně směs arabiky a robusty. Dalším důležitým bodem na cestě ke kokosové rozpustné kávě je vymrazování čili lyofilizace.

Na rozdíl od rozprašování, při kterém dochází ke znehodnocení senzorických vlastností kávy, je technologie lyofilizace naprosto šetrná. Upražená zrna arabiky a robusty je potřeba ve stanoveném poměru smíchat, pak z nich uvařit velmi silný roztok a ten nechat ze značné části odpařit. Takto vzniklý kávový koncentrát výrobce zmrazí až na teplotu -40 ⁰C, načež ho vystaví velmi nízkému tlaku. Fyzikální jev zvaný sublimace způsobí, že zmrzlá voda přejde do plynného skupenství a je jímána mimo lyofilizační zařízení.

Jde o způsob šetrnější, ovšem i nákladnější než zmíněné rozprašování. Výsledky nicméně stojí za to. Kávu vyrobenou vymrazováním poznáte podle krystalků s lesklými ploškami. A samozřejmě také podle vynikající chuti.

Herbář a blahodárné účinky:

Arabica
Arabica
Robusta
Robusta

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
  2. Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
  3. K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyselost
Pražení
Zrno
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÁ rozpustná káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÁ rozpustná káva

Čokoládu nelze nemilovat. Nebo snad znáte někoho, kdo si alespoň občas nedopřeje čokoládový dortík, čokoládovou figurku nebo čokoládovou zmrzlinu? My tedy ne. Rozpustná dobrota s příchutí pokladu starých Aztéků tedy nemůže chybět ani v naší kolekci vynikajících káv. Patří mezi nejpopulárnější, takže rychle objednávejte! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
686 Kč /1000 g 69 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 4. 4. 2024

FRANCOUZSKÁ VANILKA rozpustná káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

FRANCOUZSKÁ VANILKA rozpustná káva

Vanilka je snad nejrozšířenějším kořením na světě. Evropané ji milují od 16. století, ale staří Aztékové a Toltékové znali vanilku daleko dříve. Francouzská neboli bourbonská vanilka se dováží z ostrova Réunion. Její pěstování, sklizeň i zpracování je náročné, takže ani cena není zrovna lidová. Vy si ji teď ale rozhodně nenechejte ujít – v kávě z Mexika! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
686 Kč /1000 g 69 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 4. 4. 2024

IRISH CREAM rozpustná káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

IRISH CREAM rozpustná káva

Leckdo by ho označil za tlamolep, ale nedejte se mýlit. Irish cream patří k váženým druhům alkoholických nápojů. Recept na ten pravý prý největší producenti neprozradí ani pod pohrůžkou utopení v sudu. Obvykle obsahuje 15-20 procent irské whisky, smetanu, vanilku a kávu. Někdo přidává čokoládu, jiný kokosový extrakt. A teď si představte, jak to asi chutná ve spojitosti s výbornou ekvádorskou kávou… Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
686 Kč /1000 g 69 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 4. 4. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »