

Kokosová rozpustná káva
Další báječné uplatnění kokosu je tady: Populární ořech dal tentokrát chuť a vůni mixu mexické arabiky a robusty. Výsledek? Famózní! Když ke kvalitnímu lyofilizovanému základu přidáte kapku přírodního aroma, nemůžete udělat chybu. Výsledkem je rozpustná káva příjemně sladká, mile kokosová a něžně citrusová. Popíjejte ji jen tak, nebo z ní připravte kávovou verzi oblíbeného malibu. Vždycky bude skvělá.
Složení
Arabica 80%, Robusta 20%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Kokosová rozpustná káva je vyrobena ze směsi mexické arabiky a robusty, proto si v chuti zachovává jejich nasládlost a lehkou ovocnost. Přidáním přírodního kokosového aroma získala navíc exotické tóny kokosu.
Tato rozpustná káva se hodí k přípravě horkého nápoje stejně dobře jako pro výrobu ledové kávy nebo studených kávových koktejlů.
Původ
Kokosový ořech jistě všichni známe. Měří asi 20 centimetrů, váží až 2 kilogramy, na povrchu je hnědý, vláknitý, uvnitř bílý – s dužinou a kokosovou vodou. Kokosy rostou na palmě pojmenované kokosovník ořechoplodý pocházející z jihovýchodní Asie.
Dužina kokosu je velmi populární potravinou. Používá se jako ingredience do sladkých pokrmů, k výrobě oleje, másla nebo třeba cukru. Zároveň se z ní vyrábí kokosová mouka, která je bezlepková a bohatá na vlákninu, bílkoviny i tuky.
Proč se kokosové přírodní aroma přidává ke kávě ví každý, kdo kokos jednou ochutnal. Protože je to zkrátka úžasné! Speciální chuť kokosu kávu perfektně doplňuje. Zvlášť, kdy k tomu účelu vyberete kávu mexickou, konkrétně směs arabiky a robusty. Dalším důležitým bodem na cestě ke kokosové rozpustné kávě je vymrazování čili lyofilizace.
Na rozdíl od rozprašování, při kterém dochází ke znehodnocení senzorických vlastností kávy, je technologie lyofilizace naprosto šetrná. Upražená zrna arabiky a robusty je potřeba ve stanoveném poměru smíchat, pak z nich uvařit velmi silný roztok a ten nechat ze značné části odpařit. Takto vzniklý kávový koncentrát výrobce zmrazí až na teplotu -40 ⁰C, načež ho vystaví velmi nízkému tlaku. Fyzikální jev zvaný sublimace způsobí, že zmrzlá voda přejde do plynného skupenství a je jímána mimo lyofilizační zařízení.
Jde o způsob šetrnější, ovšem i nákladnější než zmíněné rozprašování. Výsledky nicméně stojí za to. Kávu vyrobenou vymrazováním poznáte podle krystalků s lesklými ploškami. A samozřejmě také podle vynikající chuti.
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
- Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
- K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

FRANCOUZSKÁ VANILKA rozpustná káva

IRISH CREAM rozpustná káva
