

KRÉMOVÉ SUŠENKY - zrnková káva
Čokoláda a mléko, černá a bílá. Nejlepší chuťová i barevná kombinace pro ty, kdo milují kulaté plněné sušenky. Jakmile trochu křupnou, hned oblaží smysly sladkými tóny jemného mléka a nezaměnitelně aromatického kakaa. Není těžké se zamilovat. Abyste si mohli oblíbené krémové keksíky vychutnávat bez obav z kalorické smršti, upražili jsme speciální „sušenkovou“ kávu. Je lahodná, ochutnejte!
Složení
Arabica, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Aromatizovaná káva Krémové sušenky svou chutí skutečně odpovídá populárním mléčně-kakaovým sendvičovým sušenkám. Je tedy sladce mléčná a zároveň nahořkle kakaová. Protože jde ale o kávu, nikoli sladký keks, promítá se do jejího profilu i jedinečný charakter kávy Peru Andes – plný čokolády a ovoce, s lehkou oříškovou dochutí. Crema je světlejší a soudržná.
Původ kávy
Ptáte-li se po původu kávových zrn, z nichž byly Krémové sušenky upraženy, pak vězte, že pocházejí ze světově proslulých plantáží peruánské provincie Puno. Keře kávovníků tam od 18. století pěstují drobní zemědělci, a to především v lesních oblastech vysokých And. Valná většina peruánské produkce je považována za „bio“, protože používání průmyslově vyráběných hnojiv a ochranných postřiků je pro místní obyvatele naprosto nedostupné. Jednak z finančních důvodů, a pak také kvůli značně neschůdnému terénu, v němž jsou plantáže vysazeny. Na každý pád je káva Peru Andes prosta jakýchkoli zdraví škodlivých a toxických sloučenin.
A ptáte-li se, jak se z plantážní Arabiky stanou Krémové sušenky, tady je odpověď. Jakmile jsou plody kávovníků sklizeny, zpracují je peruánští farmáři promýváním. To znamená, že je nasypou do vody a protlačí přes speciální plechy, které zbaví kávu červené dužiny a slupek. Samostatná kávová zrna se pak 12-36 hodin fermentují ve velkých kádích. Následuje další promytí a sušení, obvykle na přímém slunci. Takto zpracovaná zelená káva putuje na burzu.
Následným krokem je samozřejmě pražení. Jde o mimořádně delikátní záležitost, která může kávě dodat na výjimečnosti, ale také ji úplně „pohřbít“. To v případě, že pražič nemá dostatek zkušeností a znalostí. Získat z kávy specifické aroma, pro které je tak oblíbena, není právě snadné. Při pražení jsou kávová zrna rozpálena tak, že postupně mění barvu ze světle zelené na žlutou, žlutohnědou, světle hnědou až tmavě hnědou. Nakonec je káva ochlazena vzduchem.
Právě během pražení je možné přidat ke kávě aroma. Pražič tak zajistí jeho proniknutí dovnitř zrn a uchování až do doby pomletí kávy před přípravou nápoje. Aroma je v tomto případě zapotřebí skutečně velmi malé množství. Druhou možností je kávu aromatizovat až po upražení. Jde o variantu nevyžadující od pražiče tolik zkušeností, na druhou stranu z takové kávy aroma snadno vyprchá. Ochucená káva Krémové sušenky byla vyrobena aromatizací během pražení.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























10. 3.
30. 3.
2. 1.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

IRISH CREAM zrnková káva
