

NUGÁTOVÁ zrnková káva
Rozplyne se na jazyku, obalí nervy a zahřeje u srdce. Kdo? Přeci nugát! Další aromatizovaná káva udělá radost všem požitkářům a kavárenským povalečům. Ať už pro přípravu použijete džezvu, french press nebo moka konvičku, vždycky získáte lahodný medově-oříškovo-kávový nápoj. Nugát prostě umí.
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Pokud budete kávu správně extrahovat, dočkáte se nádherné, světlé cremy s drobnými bublinkami. Těšte se na hladkou chuť, střední aciditu a tóny medu i oříšků. Celkově působí tato zrnková káva harmonicky, nasládle.
Původ kávy
Tato plantážní arabika pochází z Peru. Vyrostla na úbočích And a řadí se tak k vysoce jakostním vysokohorským kávám. Odrůda Typica se honosí skvělými chuťovými vlastnostmi, její výnosnost ale není nijak ohromující. Přesto se jejím pěstováním zabývá většina malorolníků v peruánských horách. O plantáže kávovníků se starají s podporou svých rodin, většinou bez použití průmyslových hnojiv a ošetřujících postřiků.
Pro drobné zemědělce jsou cenově nedostupné, navíc by je na plantáže jen velmi těžko dopravili.
Plody kávovníků, které se podobají třešním, jsou sklízeny téměř po celou dobu vegetace. Dozrávají totiž postupně, a to během 9-14 měsíců. Do 24 hodin po otrhání se musejí zpracovat. V Peru používají promývání neboli mokré zpracování. Během něho se kávové třešinky nasypou do nádrží s vodou a proženou loupacím strojem. Zbaví je dužiny a odhalí kávová zrnka. Ta se sypou do kvasných nádob, kde až 36 hodin fermentují.
Nakonec je káva sušena na slunci nebo v sušárnách. Výsledkem jsou zelená až našedlá kávová zrnka, která farmáři balí do pytlů a odvážejí na burzu.
V takové fázi kávu nakupujeme. Protože ji zákazníkům chceme dodávat co nejčerstvější, pražíme ji až těsně před odesláním. Aromatizaci kávy provede zkušený pražič na začátku pražení, kdy ji obohatí o nosný olej s přírodním aroma.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























14. 10.
15. 5.
16. 7.
23. 6.
29. 1.
8. 12.
6. 11.
23. 7.
16. 7.
26. 5.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

KARAMELOVÁ zrnková káva
