

ROBUSTA INDONESIE BENGKULU - zrnková káva
První sazenice kávy poslal do Indonésie nizozemský guvernér. Na přelomu 17. a 18. století tak dal vzniknout mnoha plantážím, jejichž skvělou produkci si dnes vychutnávají kávomilci po celém světě. Zrna z vulkanického ostrova Jáva vynikají výraznou a silnou chutí. Tamní Robusta patří ke skutečně expresivním, bohatým kávám. Baristé o ní mluví jako jedné z nejlepších na světě. Těšte se – váš šálek bude svěže ovocný a plný povzbuzujícího kofeinu.
Složení
Robusta 100%Crema a chuť kávy
Robusta Indonésie je aromatická, plná a výrazná. Pokud ji připravíte jako espresso, dočkáte se soudržné cremy a silné chutě s tóny ovoce. Jemněji, avšak přesto výrazně, vyzní tato káva na filtru nebo v aeropressu. Kdo si chce „vyhrát“, může Robustu testovat v kombinacích s delikátnějšími Arabikami. Lze tím dosáhnout velmi neotřelých chutí a káva může být pokaždé trochu jinak zajímavá.
Původ kávy
Indonésie si mezi světovými vývozci kávy drží přední pozice. Její produkci odstartovaly snahy nizozemských kolonizátorů, a to v roce 1696. Nejprve byly plantáže zakládány v západních oblastech Jávy a Sumatry, koncem 18. století pak také na Ijenské planině na východě Jávy. Právě tam se začala ve větším množství pěstovat Robusta, a to jako náhrada za houbovitou chorobou zničené keře Arabiky. Během 20. let minulého století se Robusta stala místní hlavní kávovou odrůdou.
Jávští zemědělci pěstují kávovníky na velkých plantážích. Pět největších (Blawan, Jampit, Pancoer, Kayumas a Tugosari) pokrývá více než 4 tisíce hektarů půdy. Výhodou takového hospodářství je schopnost rychle a kvalitně zpracovat kávové bobule. Zralé třešně jsou do závodů dopravovány ve velkých objemech. Takzvané promývání, tedy mokrý způsob výroby kávy, které probíhá za přísné kontroly kvality, zaručuje výrazný chuťový profil a krásná, nepoškozená zrna.
Jáva je 13. největším ostrovem na světě. Téměř celá je vulkanického původu. Vyhaslé i aktivní sopky poskytují kávovníkům dostatek minerálních látek podporujících jejich zdravý růst. Počasí je ovlivněno tropickými monzuny, které střídají krátká období sucha. Průměrné měsíční teploty se pohybují kolem 30 ⁰C, téměř nikdy teplota vzduchu na Jávě neklesne pod 18 ⁰C.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

PERU ANDES GOLD zrnková káva
