

SMETANOVÁ rozpustná káva
Když si chceme opravdu dopřát, přidáme do kávy pár lžiček smetany. Tentokrát nemusíte mít výčitky svědomí – Smetanová rozpustná káva není žádná kalorická bomba! Přesto má lahodně hladkou chuť, je příjemně nasládlá a plná. Oblíbili si ji kancelářští dříči, ale také přepracované paní učitelky a unavení pekaři.
Složení
Arabica 80%, Robusta 20%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Tato káva je kombinací 80 procent arabiky a 20 procent robusty, proto v její chuti najdeme jak harmonicky vyvážené a plné tělo, tak jemnou kyselost. Protože byla vyrobena z mexických kávových zrn, má krásnou ovocnou tóninu. Je příjemným protikladem smetanového aroma a vzájemně vytvářejí lahodnou kompozici.
Původ kávy
Abychom se dopátrali původu této instantní kávy, musíme se vypravit do Mexika. Sopečná půda a časté deště vytvářejí pro růst těchto ovocných dřevin přijatelné podmínky. První úroda kávových bobulí se sklízí 3-5 let od zasazení rostlinek. Ty jsou velmi citlivé na mráz, ale také špatně snášejí ostré sluníčko. Proto se často vysazují do stínu vysokých stromů.
Po sklizni se kávové třešně zpracovávají takzvaným promýváním. Výsledkem jsou zelená zrnka, která putují do pražíren. Výroba rozpustné kávy je v podstatě jednoduchá. Nejčastěji se používá vymrazování, méně často pak rozprašování. Naše káva je vyrobena prvním způsobem – upražená zrnka jsou pomleta a extrahována, jako když si doma vaříme kávu. Výsledný „nápoj“ se redukuje na vysokoprocentní koncentrát. Tady přichází ke slovu sublimace (přechod pevného skupenství do plynného): tekutina je zmrazena a pak sublimací zbavena vody. A instantní kávové krystalky jsou na světě!
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
- Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
- K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.

























24. 6.
4. 3.
21. 6.
29. 9.
17. 7.
22. 6.
1. 6.
28. 5.
25. 4.
27. 2.
29. 1.
8. 12.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

FRANCOUZSKÁ VANILKA rozpustná káva

IRISH CREAM rozpustná káva
