

AMARETTO zrnková káva
Italský hořkosladký likér s mandlovými tóny známe asi všichni. A teď si představte, že vám ho do každého šálku přilijeme malou stopičku. Amaretto a káva spolu náramně ladí, proto kvalitní zrnkovou kávu ochucujeme tímto tradičním digestivem už několik let. Výsledek chutná skvěle a je bez alkoholu. Ideální pro dámskou jízdu nebo pracovní poradu.
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Stoprocentní přírodní vysokohorská arabika dává zrnkové kávě Amaretto krásný, kulatý a plný základ. Je mírně nasládlá, můžete v ní najít i podtóny ovoce a čokolády. Každopádně ale objevíte nádhernou mandlovou chuť známého a populárního likéru. Hořkosladké mandle dodávají kávě velmi příjemný profil. Crema je elastická, hebká a jemná.
Původ kávy
Nejlepší druhy peruánské kávy se vyvážejí do Německa, Japonska a Spojených států. Tamní spotřebitelé jsou nároční a dobře vědí, proč si vybírají právě kávu z pohoří And. Tu, kterou vozíme z Puno, pěstují na strmých úbočích vysokých hor drobní farmáři. Kávovníky rostou v režimu podobnému ekologickému zemědělství, protože přístup k nim je značně ztížený a hnojení nebo ošetřování průmyslovými přípravky skoro nemožné.
Plody kávovníků, které velikostí i barvou připomínají třešně, se trhají několikrát v sezoně. To proto, aby byly vždy dostatečně zralé. Farmáři je zpracovávají mokrou metodou neboli promýváním. Bobule nasypou do velkých nádrží s vodou a protlačují skrz plechy, které je zbaví dužiny. Fermentace probíhá v kvasných nádobách, sušení zelených kávových zrnek na slunci.
Pražení by mělo předcházet vždy těsně prodeji kávy. Proto kávu kupujeme zelenou a pražíme až poté, co ji zákazníci objednají. Při pražicím procesu k ní přidáme nosný olej s přírodními aromatickými látkami. Tím dosáhneme vyvážené chuti i vůně kávy, která se projeví i v nápoji.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























10. 3.
20. 7.
17. 7.
16. 7.
26. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KARAMELOVÁ zrnková káva

VAJEČNÝ LIKÉR zrnková káva
