+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ARAŠÍDOVÉ MÁSLO - zrnková káva

Kód: 1509

Patříte-li k milovníkům amerických pochutin, pak rozhodně sáhněte po kávě s chutí arašídového másla. Sladká slanost a typické tóny populárních buráků se vám zalíbí hned v prvním doušku. Stojí za zmínku, že arašídy nejsou ořechy a že je neobjevili novodobí zemědělci, ale dávní Aztékové. Ročně se jich na světě urodí kolem 44 milionů tun.

Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 30. 1. 2020
GLS Dodáme do 30. 1. 2020 65 Kč
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 30. 1. 2020 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 30. 1. 2020 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 30. 1. 2020 49 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 30. 1. 2020 65 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 30. 1. 2020 ZDARMA
Velká balení:
599 Kč s DPH
324 Kč s DPH
186 Kč s DPH
Malá balení:
98 Kč s DPH
60 Kč s DPH
Mletí:
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Peru
Odrůda
Odrůda:
Typica
Region
Region:
Puno
Nadm. výška
Nadm. výška:
1900m
Zpracování
Zpracování:
Mokré

Složení

Arabica 100%, Aroma ořechové

Crema a chuť kávy

Základem zrnkové kávy Arašídové máslo je plantážní arabika, takže výsledný nápoj vykazuje maximální kvalitu a skvělé chuťové vlastnosti. Při pražení jsme k zrnům přidali přírodní aroma, díky kterému káva získala atraktivní tóny jemně slaných burských oříšků.

Původ kávy

O kvalitách vysokohorské kávy z Peru není pochyb. Dokládají je jak dlouhá historie pěstování kávovníků (Coffea arabica), tak úspěchy, které místní kávová zrna sklízejí na mnoha soutěžích. To by však bylo k ničemu, kdyby peruánskou kávu nemilovali lidé na celém světě a denně si ji nepřipravovali na všechny možné způsoby. Jednou z forem, jak tuhle dobrotu kávomilcům představit, je ochutit ji přírodním aroma. Když pražič zvolí aroma nejvyšší jakosti a vyhraje si s postupem pražení, vznikne káva, po které rád sáhne každý. A přesně to je i případ Arašídového másla.


V nepřístupných kopcích pěstují Peruánci kávové keře přibližně od 17. století. Zaměřují se především na odrůdu Typica, která je dobře přizpůsobena chladnějším horským podmínkám a dává vysoce kvalitní zrno. Na druhou stranu vykazují keře nízkou produkci a náchylnost k některým chorobám. Což se ostatně projevilo naposledy v roce 2014, kdy takřka polovinu peruánských plantáží napadla rez. Produkce kávy tak okamžitě výrazně poklesla. V současnosti se Peru pomalu vrací mezi hlavní světové exportéry kávy. V roce 2019 se objem zpracovaného zrna (vyrobeno bylo cirka 4,3 milionu pytlů, každý o hmotnosti 60 kg) zvýšil o 5 procent oproti předchozímu roku a optimisticky vypadají i následující sezony.


Kávovníkům a zpracování jejich plodů se věnují zejména drobní zemědělci. Odhaduje se, že jich v Peru funguje na 110 000 a obhospodařují asi 360 tisíc hektarů půdy. V současné době představuje peruánská káva necelou čtvrtinu světové produkce.


Červené bobule kávovníků se sbírají od května do září, kvůli nepřístupnému terénu a velkým vzdálenostem od infrastruktury, nejčastěji ručně. Do nejbližšího místa zpracování to farmáři mívají údajně většinou 30 minut chůze. Ani ve chvíli, kdy plody přenesou do „promývacích stanic“, jejich práce nekončí. Je zapotřebí bobule nasypat do vody a protlačit rozvlákňovacími stroji. S jejich pomocí je odstraněna slupka a částečně také dužina obalující kávová zrnka. Aby se zcela uvolnila a mohla proběhnout žádoucí fermentace, přemisťují kávu dělníci do dalších nádrží s vodou, kde ji nechávají po několik dní kvasit. Zrna je nakonec potřeba dobře usušit – buď v sušárnách, nebo na slunci.


Zelená káva putuje nejčastěji do pražíren. Na zrnkovou kávu Arašídové máslo čekalo u našeho pražiče arašídové přírodní aroma vyrobené šetrným postupem ze skutečných přírodních látek (aroma tedy není syntetické a nezpůsobuje pálení žáhy nebo jiné zdravotní obtíže). Ještě před pražením byla káva postříkána nosný olejem s aromatem, aby se vpravil hluboko do zrn a udržel vůni a chuť kávy po dlouhé týdny.
Upozornění na závěr: Protože použité přírodní aroma může obsahovat stopy ořechů, je vhodné, aby alergické osoby dbaly potřebné opatrnosti.

Herbář a blahodárné účinky:

Arabica
Arabica

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyselost
Pražení
Zrno
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVO - POMERANČOVÁ zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVO - POMERANČOVÁ zrnková káva

Stoprocentní Arabica poskytuje téhle kávě plné tělo a lahodně jemnou čokoládovost. Pár kapek přírodního aroma dodává svěžest sladkých šťavnatých pomerančů. Kombinace, která se nikdy neokouká, by neměla chybět ani ve vaší kávotéce. Bude se hodit pro milé návštěvy i pohodová odpoledne ve dvou. Čokoládovo-pomerančovou kávu oceníte při přípravě nápoje s kostkami ledu i v horké variantě, třeba s hřebíčkem a skořicí. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 30. 1. 2020
Velká balení:
599 Kč s DPH
324 Kč s DPH
186 Kč s DPH
Malá balení:
98 Kč s DPH
60 Kč s DPH
Mletí:

SICILSKÝ POMERANČ zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

SICILSKÝ POMERANČ zrnková káva

Žhavou Sicílii plnou barev a života můžete mít doma každý den. Vychutnávejte si jedinečnou kávu s tóny šťavnatých červených pomerančů, radujte se z nádherného aroma a užívejte energii, kterou lahodný nápoj přináší. Zrnková káva Sicilský pomeranč vás potěší v pracovním zápřahu, po sportovním výkonu i při četbě knížky. Schválně to zkuste! Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 30. 1. 2020
Velká balení:
599 Kč s DPH
324 Kč s DPH
186 Kč s DPH
Malá balení:
98 Kč s DPH
60 Kč s DPH
Mletí:

ŠVESTKA SE SKOŘICÍ - zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ŠVESTKA SE SKOŘICÍ - zrnková káva

Šťavnaté švestky a sladká skořice k sobě patří. V kombinaci s kvalitní kávou jde o záležitost doslova neodolatelnou. A to nejen pro zimní pohodu a povzbuzení, ale klidně i pro letní práci nebo relax po sportovním výkonu. Káva má zkrátka mnoho podob. Ta aromatizovaná je čím dál oblíbenější. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 30. 1. 2020
Velká balení:
599 Kč s DPH
324 Kč s DPH
186 Kč s DPH
Malá balení:
98 Kč s DPH
60 Kč s DPH
Mletí:
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »