

LÍSKOVÝ OŘÍŠEK zrnková káva
Oříšky jsou jednou z nejpopulárnějších chutí vůbec. Káva s jejich aroma je velmi žádaná. Nejspíš proto, že chutná všem bez rozdílu věku a povolání. Když je jejím základem kvalitní plantážní arabika, pak přináší kromě libých chuťových vjemů také spoustu zdravotních benefitů. Zlepšuje soustředění, odbourává stres a spaluje tuky.
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Stoprocentní arabika dává oříškové kávě vynikající základ s plným tělem a střední kyselostí. Díky přidanému aroma se z ní stává nasládlá dobrota. Pokud ji správně pomelete a extrahujete, dočkáte se lahodného šálku s hustou a jemnou pěnou.
Původ kávy
Peruánské kávy jsou ve světě proslulé. Je to způsobeno jednak tím, že rostou vysoko v horách, kde na kávovníky působí unikátní souhra klimatických a půdních podmínek, ale také absencí průmyslových hnojiv a postřiků. Drobní farmáři z vysokých And si jejich používání nemohou dovolit. Navíc by je v mnoha případech ani k těžko dostupným plantážím nedopravili. Z toho důvodu je arabika z Puno považována za stejně kvalitní jako kávy z organického zemědělství.
Až čtyřmetrové kávovníky plodí téměř celoročně. Kávové třešně dozrávají 9-14 měsíců, proto se sklízejí průběžně. Kávová zrnka se z nich získávají metodou nazvanou promývání. Jde o to, že se bobule nasypou do vody, jsou protlačeny speciálními stoji, které je zbaví dužiny, a kávová zrnka ve vodě až 36 hodin fermentují. Pak je nutné zbavit je vlhkosti, takže se suší. Buď v sušárnách, nebo na přímém slunci.
Aromatizaci kávy provádíme vždy těsně před odesláním k zákazníkovi. Delikátní proces, při kterém se za vysoké teploty mění chemické složení kávových zrn, je plně v kompetenci našeho zkušeného pražiče. Před samotným pražením postříká kávu nosným olejem s přírodním aroma. Díky tomu se vůně a chuť, v tomto případě oříšková, zakomponuje do zrn a zůstává v nich po dlouhou dobu.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























20. 7.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KARAMELOVÁ zrnková káva

ČOKOLÁDOVO - MANDLOVÁ zrnková káva
