

Bílá čokoláda s lyofilizovanými borůvkami
Připravte nápoj, vyrobte pralinky, umíchejte krém. Ve všech případech, a mnoha dalších, tuhle laskominu skvěle uplatníte. Bílá čokoláda s kousky lyofilizovaných borůvek se samozřejmě hodí i jako rychlá svačinka. Chutná totiž naprosto fantasticky.
Složení
Cukr, Sušené mléko, Kakaové máslo, Lyofilizované borůvky 4%, Sušené odstředěné mléko, Sojový lecitin, Aroma přírodníChuť
Bílá čokoláda s lyofilizovanými borůvkami kombinuje v chuti kvalitní kakao (podíl kakaového másla je 20 %) s mrazem sušenými borůvkami. Vzniká tak skutečně atraktivní produkt, který uplatníte při přípravě nápojů a nejrůznějších cukrářských výrobků.
Původy
Zajímáte-li se o původ Bílé čokolády s lyofilizovanými borůvkami, musíte ho hledat na plantážích Střední a Jižní Ameriky i Afriky. Právě odtud pocházely kakaové boby, ze kterých byl vyroben kakaový prášek a kakaové máslo. Jak je ale možné, že z hnědého kakaa vznikne čokoláda bílé barvy?
Zmíněné kakaové boby musí být složitým procesem zahrnujícím pražení, mletí a lisování zpracovány na kakao a kakaové máslo. Právě ono je základem bílé čokolády – „stačí“ k němu ve správných poměrech přidat sušené mléko a cukr.
Když už se snažíme popsat složité procesy jednoduše, vysvětleme si také pojem lyofilizace. Jde o sušení mrazem, během nějž se tekutiny (například z potravin) neodpařují, ale sublimují. Vlhký materiál je potřeba umístit do nádoby, zmrazit na -20 až -50 stupňů Celsia a snížit tlak vzduchu. Následně se prostředí v nádobě zahřeje natolik, aby voda z materiálu začala sublimovat. Celý proces trvá několik hodin. V případě ovoce je jeho výsledkem sušený produkt, který má stejnou barvu, chuť, vůni i strukturu jako původní. To je největší výhodou lyofilizovaných potravin – že neztrácejí nic ze svých senzorických vlastností.
K čemu se Bílá čokoláda a lyofilizovanými borůvkami hodí, vám nemusíme napovídat. V první řadě z ní (rozmícháním v teplém mléce) přichystáte lahodný nápoj k snídani nebo svačině. Kostičky čokolády můžete použít i do dezertů, müsli, krémů, bábovek, muffinů a podobně. Sami jistě brzy přijdete na to, v jaké formě vám nejvíc chutná.
Upozornění
Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv. |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Kostičky čokolády můžete rozpustit v horkém mléce (kravském, sójovém, makovém, mandlovém…), můžete je rozmíchat v kaši, nebo použít při výrobě dezertů.















Energetická hodnota: | 2121 kJ/507 kcal |
Tuky: | 26.8 |
z toho nasycených: | 16 |
Sacharidy: | 60.2 |
z toho cukry: | 59.7 |
Bílkoviny: | 7.1 |
Vláknina: | 0.1 |
Sůl: | 0.25 |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

Bílá čokoláda s lyofilizovanou maracujou

Bílá čokoláda s lyofilizovanými malinami
