

BRAZÍLIE DOLCE DIAMANTINA - zrnková káva
V oblasti, kde se urodila tato kávová paráda, lze kromě divoké přírody obdivovat také diamanty. Ano, některé lokality v brazilském Cerradu jsou vzácnými minerály proslulé. Podobně jako tamní kávová zrna, která patří k nejžádanějším na světě. Dokonalá Dolce Diamantina potěší i vaše chuťové pohárky – výraznou sladkostí, dobrým tělem a jemnou ořechovou dochutí.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Káva Brazílie Dolce Diamantina si svou popularitu nezískala náhodou. Představte si kávu sladkou, s vynikajícím, bohatým tělem, příjemně nízkou kyselinkou a dlouhou dochutí, která na patře zanechává pocit, jako byste právě kousli do ořechově-karamelového dortíku. Tak přesně taková je Dolce Diamantina. Jeden doušek zkrátka nestačí.
Původ kávy
Řekněte Brazílie a uslyšíte: fotbal, diamanty, káva. Pro každého je interesantní jiná položka. Nás samozřejmě nejvíce zajímá ta poslední. Brazilská káva je totiž pojem. Nejen proto, že má víc než 300letou historii a objevuje se v mnoha filmech. Nejen proto, že ji zřejmě popíjeli už Beethoven nebo Balzac. Ale především proto, že je naprosto skvostná. V případě Dolce Diamantina dáme za nádherný chuťový zážitek ruku do ohně.
República Federativa do Brasil, jak zní oficiální název největšího jihoamerického státu, produkuje kávová zrna od poloviny 18. století. V současné době na trh dodává přes 33 procent světového objemu kávy, více než 73 procent brazilské sklizně je určeno na export.
Kávovníky rostou v Brazílii v nadmořské výšce mezi 400 – 1 600 metry. Jejich červené bobule jsou sklízeny od května do září a zpracovávají se obvykle promýváním (fully washed). Takzvaný mokrý způsob podporuje příjemnou svěžest kávy a umocňuje její přirozené ovocné a květinové tóny. Jak celý postup vypadá? Nejprve musí dělníci projít celé kávovníkové plantáže a ručně sesbírat nejzralejší plody. Vypadají jako třešně, v každé se pod slupkou, ve světlé dužině, ukrývají dvě kávová zrnka.
Plody nasypou do speciálních nádrží s vodou, která je žene na takzvaný mlýn. Mezi drtícími plechy jsou zbaveny slupky a částečně i dužiny. Pak putují do kvasných nádob. V nich zůstávají několik desítek hodin, dokud se nerozpustí i zbývající dužina a kávová zrnka se zcela neuvolní. Družstvo Exportadora Atlantica Doce Diamantina, ze kterého pochází tato sklizeň Dolce Diamantina, nakonec zelenou kávu suší na přímém slunci. Zaměstnanci jí pokryjí betonové terasy a občas prohrabou, aby neplesnivěla a sušila se rovnoměrně.
Za zmínku stojí také fakt, že kávu Dolce Diamantina charakterizuje velké zrno. Kávu pražíme středně, aby vynikly její nejpůvabnější tóny. Je skvělá jak pro pákové či automatické kávovary, tak na filtru nebo v moka konvičce.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























16. 11.
6. 5.
17. 2.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

BRAZÍLIE SOUTH OF MINAS zrnková káva
