

ČERNÝ RYBÍZ S VIŠNÍ zrnková káva
Ochucovat zrnkovou kávu umí jenom mistr pražič. Tomu našemu se to v případě lahůdky z Puno povedlo na sto procent. Rybízovo-višňová arabika je neuvěřitelně osvěžující, plná a voňavá. Uvařte si čerstvě praženou kávu s chutí oblíbeného ovoce. Zbaví vás únavy, zvýší výkonnost a dodá dobrou náladu.
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Pro peruánské vysokohorské odrůdy kávy je typická mírná nasládlost, vyvážená a komplexní chuť a někdy také stopa oříšků a čokolády. Teď si představte, že jsme k tomu ještě přidali svěží černý rybíz a aromatické višně. Zrnková káva Černý rybíz s višní má krásnou, elastickou pěnu, nadýchanou, s drobnými bublinkami.
Původ kávy
Když nám dojde zrnková plantážní káva z Peru, jezdíme pro ni do regionu Puno. Leží ve vysokých Andách, na dohled největšího horského jezera na světě Titicaca. Peruánská káva má tradičně vynikající chuť s plným tělem, proto ji oceňují v Japonsku, Evropě i USA. Její odrůda Typica patří k základním arabikám a ačkoli má poměrně nízkou produktivitu, je proslulá vysokou kvalitou. Na její pěstování se zaměřili i farmáři v Andách.
Kvůli ztíženým podmínkám, které ve vysokých horách mají, můžeme říct, že plantáže udržují v režimu ekologického zemědělství. Dopravit na ně průmyslová hnojiva nebo dokonce ošetřující postřiky je téměř nemožné a mimořádně drahé. Naprostá většina rolníků obhospodařuje malá políčka, takže péči o ně i následné sklizni věnují skutečně velkou pozornost.
Bobule kávovníků, které vypadají jako třešně, se sklízejí v Peru několikrát po sobě. Sběrači za nimi vyráží podle toho, jak dozrávají. Ve velkých pytlech je snášejí k silnicím a převážejí ke zpracování. To spočívá v takzvaném promývání – plody se nasypou do vody, protlačí přes speciální plechy (aby se zbavily dužiny) a až 36 hodin fermentují v kvasných nádržích. Pak se rozprostřou na slunci a suší.
Ochucování neboli aromatizace zrnkové kávy je velmi jemný proces. Náš pražič k němu používá nosné oleje s přírodním aroma, které aplikuje na zrnka ještě před pražením. Káva si tak déle zachová svou vůni, která se odráží i ve výsledném šálku.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























8. 6.
11. 9.
22. 7.
10. 6.
4. 6.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

VIŠNĚ V ČOKOLÁDĚ zrnková káva

ČOKOLÁDOVO - MANDLOVÁ zrnková káva
Prohlíželi jste
