

Marcipánovo - pomerančová zrnková káva
Klidné nedělní odpoledne, oslava výročí, vánoční rodinná sešlost… Tato káva je jako stvořená pro vzácné chvíle pohody, které si chcete vychutnat opravdu naplno. Nabídne vám totiž uhrančivou kombinaci marcipánu a pomerančů, tak harmonickou, že jeden šálek stačit nebude. Oblíbená peruánská arabika je zkrátka báječná a s kapkou přírodního aroma naprosto nezapomenutelná.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Aromatizovaná zrnková káva je postavena na skvělém zrnu z Peru, proto v jejím základu rozpoznáte čokoládu a ovoce. Přírodní aroma k nim přidává tóny sladkého marcipánu a šťavnatých pomerančů. Celkově nápoj vyznívá mimořádně harmonicky a chuťově čistě.
Původ kávy
Chceme-li se něco dozvědět o původu této kávy, musíme se chvíli věnovat Peru. To je totiž země, z jejíchž plantáží jsme aromatizovanou zrnkovou kávu přivezli. Řadí se do první dvacítky největších producentů kávy světa, její obyvatelé jí přesto právě neholdují. Peruánci prý průměrně spotřebují pouhých 800 gramů za rok na hlavu. O to víc se ze skvělých sklizní Peru dostane do USA, Německa, Kolumbie, Švédska nebo Belgie. Ročně jde o zhruba čtvrt milionu tun zeleného zrna, převážně odrůdy arabika.
Řada farmářů se v Peru sdružuje v rámci Centrocafe, družstva, které jednak provozuje zpracovatelské závody, zároveň také pečuje o finanční, marketingové a obchodní záležitosti. Naprostá většina kávy z Centrocafe je organického původu, 100 procent má certifikát Fair Trade. Také díky této organizaci se peruánská káva dostala na světové výsluní a v silné konkurenci výborně obstojí.
Vybrali jsme jednu z vynikajících peruánských káv, Peru Andes Gold, a ochutili ji přírodním aroma. Původní jedinečný, čokoládově-ovocný charakter, tak získal navíc atraktivní tóny marcipánu a pomerančů. Peru Andes Gold je káva vysokohorská, pěstovaná ve složitě přístupném terénu And. Pochází z plantáží v regionu Puno proslaveném jezerem Titicaca. Kávovníky (Coffea arabica) sklízejí farmáři několikrát v roce tak, aby ke zpracování putovaly jen nejzralejší plody s bohatou chutí a silným aroma. Takzvaným promýváním pak červené kávové třešně zbaví svrchní slupky i sladké dužiny (díky fermentování v nádobách s vodou). Uvolněná zelená kávová zrnka nakonec suší v sušárnách nebo na přímém slunci.
Pokud jde o zmiňované aroma, pražič před samotným pražením postříkal zelená zrna nosným olejem a teprve poté přidal přírodní aroma. Vůně a chuť se tak perfektně zapracovala do zrna, vydrží v něm dlouho a na rozdíl od levnějších postupů se pražením nijak nezměnila.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

VAJEČNÝ LIKÉR zrnková káva

IRISH CREAM zrnková káva
