

MALIBU zrnková káva
Zrnková káva Malibu je opravdová vychytávka! Nové aroma si své příznivce jistě rychle najde. Kokosový rum je odvane daleko od starostí a shonu, někam do prosluněného Karibiku. Bude čas k válení na pláži, surfování, stavění hradů z písku a popíjení studených drinků… To chcete!
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Tuto stoprocentní arabiku příjemně zahalil opar kokosu a rumu. V základu má káva z Puno oblé, plné tělo, nižší aciditu a přirozenou nasládlost. Při správném mletí a přípravě je šálek espressa ozdoben jemnou a hustou pěnou.
Původ kávy
Kávová zrnka jsme přivezli z peruánských And, aroma dodali v naší pražírně. Krásná káva s plným tělem pochází z vysokohorského regionu Puno. Jeho klima, nadmořská výška a srážkové poměry vytváří pro pěstování kávovníků ideální podmínky. Tamní drobní farmáři (až 98 % peruánských pěstitelů kávy jsou malorolníci) se kávě věnují po generace. Protože jsou jejich pole rozmístěna na strmých úbočích, je těžké dopravit k nim průmyslová hnojiva a ošetřující přípravky. Káva z Puno se tak dá považovat za organicky pěstovanou.
Kávovníky jsou stálezelené keře, jejichž plodem je kávová třešeň obsahující zpravidla dvě zrnka. Třešně dozrávají v průběhu 9-14 měsíců, proto se sklízejí takřka nepřetržitě. Zpracování zahrnuje loupání dužiny, fermentaci a sušení. Metoda takzvaného promývání probíhá až na poslední krok celá ve vodě. Plody kávovníků se protlačují speciálními loupacími stroji, uvolněná zrnka pak fermentují v kvasných nádržích. Farmáři kávu suší buď na slunci, nebo v sušárnách.
Ochucování kávy je poměrně novinkou, i když z historie známe přidávání koření nebo mléka a cukru do výsledného nápoje. Aromatizace, jak ji známe dnes, se provádí už u kávových zrnek, a to buď před pražením, nebo po něm. První varianta je zárukou vysoké jakosti a dlouhodobého uchování aroma. Proto ji používá i náš pražič, ačkoli je finančně i technologicky nákladnější. Než jsou kávová zrna nasypána do pražičky, postříká je pražič nosným olejem s přírodním aroma.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























11. 6.
8. 12.
4. 11.
25. 6.
1. 10.
15. 7.
14. 8.
1. 6.
25. 5.
16. 7.
10. 6.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

VAJEČNÝ LIKÉR zrnková káva

IRISH CREAM zrnková káva
