

ČOKOLÁDOVÁ zrnková káva
Čokoládová příchuť patří k prvním, které naši zákazníci nakupují. A dělají dobře. Vynikající arabika z Peru políbená sladce sladkou čokoládou osloví muže i ženy, mladé i mladší, při práci i na dovolené. Doporučujeme připravit si ji jako cappuccino nebo latte. Ochucená našlehaným mlékem přinese chvilku voňavého klidu.
Složení
Arabica 100%, AromaCrema a chuť kávy
Protože jsme do čokolády zahalili stoprocentní arabiku z peruánských plantáží, je její tělo plné, chuť intenzivní a vyvážená a aroma lahodné. Pro odrůdu Typica charakteristická nasládlost se snoubí s čokoládovým vánkem. Crema je světlá, hustá, ale elastická a velmi jemná.
Původ kávy
Kávovníky arabské se pěstují v mnoha zajímavých odrůdách. Jednu z nich - Typica – jsme zvolili i pro výrobu této ochucené kávy. Dává jí totiž krásně harmonický základ a výborně se snoubí s přírodním aroma, kterým je káva ochucena. Náš pražič používá zásadně aroma bez syntetických nosičů vůní a během pražení s ním pracuje mimořádně delikátně. Ochucená káva může být aromatizována buď před pražením, nebo po něm. My volíme první možnost, protože jen tak si kávová zrnka uchovají přirozenou chuť a vůni obohacenou o dodané aroma. Je to sice metoda dražší a náročněji na pražičův um, ale trocha námahy stojí za to.
Kávu jsme přivezli z Peru, regionu Puno. Plantáže se tam rozkládají nedaleko největšího vysokohorského jezera na světě Titicaca. Malorolníci z And se pěstování kávovníků věnují celé generace a tak patří jejich úroda k velmi ceněným. Protože hospodaří na těžko dostupných místech, je jejich káva považována za organickou. Dopravení průmyslových hnojiv na strmá úbočí by bylo velmi nákladné i náročné.
Sklizeň probíhá za sezonu několikrát, po ní jsou bobule kávovníků zpracovány promýváním. Nasypou se do nádrží s vodou, protlačí drticími plechy a zbaví tak dužiny. Dalším krokem je fermentace kávových zrn v kvasných nádobách, pak přichází na řadu sušení kávy pod přímým sluncem. Káva se třídí, balí a odváží na burzu.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























15. 2.
18. 8.
18. 5.
24. 2.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KARAMELOVÁ zrnková káva

VANILKOVO-OŘECHOVÁ zrnková káva
