+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GHANA ORIGIN HOŘKÁ 70%

Kód: 1708

Ghana se bez kakaa neobejde. Stejně, jako se bez ghanského kakaa neobjedeme my. Čokoláda z něj vyrobená bývá krémová, s tóny ovoce a smetany. Když budete pozorně ochutnávat, možná je najdete i v těchto 70procentních čokoládových čočkách. Protože obsahují skutečně velkou dávku kakaové sušiny, můžete se těšit na zážitek intenzivní a dlouhotrvající.

Velká balení:
Malá balení:
817 Kč /1000 g 82 Kč /100 g
Dodáme do středy, 17. 4. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Ghana
Chuť
Chuť:
Hořká, Jemná

Složení

Kakaová hmota Ghana 70%, Cukr, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový extrakt

Chuť

Čokoládové čočky Ghana origin hořká 70 % vynikají silnou, aromatickou čokoládovou chutí, která však v ústech zanechává pocit jemnosti a lehkosti. Protože k typickým vlastnostem ghanského kakaa patří krémovost a jemné tóny ovoce, najdete je také v těchto čokoládových čočkách.

Původ

Ghana je druhým největším producentem kakaových bobů na světě, v letech 1911-1973 pokrývala světovou produkci z 30-40 procent. Dnes jde o podíl menší, uvádí se asi 13 procent. Kakao v Ghaně pěstují zřejmě od roku 1895, kdy si několik bobů přinesl v kapse kovář Tetteh Quarshie, a to z ostrova Fernando Po (dnes Bioko).

Kakaovníky (Theobroma cocoa) se rychle staly důležitou součástí místního zemědělství, později nad ním převzala odpovědnost vláda s cílem chránit farmáře před kolísáním výkupních cen. To se sice úplně nepodařilo, nicméně státem založená a řízená organizace Cocobod jim poskytuje například dotování hnojiv a kontrolu kvality. Díky tomu se Ghaňanům podařilo zachovat pověst producentů skvělého kakaa a nadále ji rozvíjet.

Dnes se pěstování kakaa v Ghaně věnuje kolem 1,6 milionu lidí. Kakaovníky jsou vysazovány v těchto regionech: západní, střední, Brong Ahafo, východní, Ashanti a regiony Volta.

Ghanská vláda si klade za cíl zpracovat alespoň 40 procent produkce země ve vlastních závodech. Jakmile dorazí sklizeň kakaových bobů do továrny, jsou boby vyčištěny a upraveny pod velkým tlakem při teplotě 220 ̊C, aby byly zničeny veškeré bakterie. Následuje pražení, drcení a oddělení slupek. Teprve pak je možné přistoupit k mletí kakaových zrn. Během něj se zároveň kakao mechanicky zahřívá a kakaová hmota se tak roztaví. Jakmile má asi 80 ̊C, putuje do nádrží ke zchlazení, pak do chladicích tunelů a forem. Z nich dělníci vyklápějí 25kilogramové bloky kakaové hmoty. Ty může producent prodat, nebo použít k dalšímu zpracování.

Upozornění

Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čočky můžete použít k přímé konzumaci, lze si jimi ochutit snídaňové či svačinové kaše, přidat je do dezertů, vyrobit z nich polevy nebo nejrůznější nápoje.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Tuky: 46 g
z toho nasycených: 29 g
Sacharidy: 36 g
z toho cukry: 31 g
Bílkoviny: 6,3 g
Sůl: 0,0 g
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


INDONÉSIE SUMATRA LINTONG zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

INDONÉSIE SUMATRA LINTONG zrnková káva

Káva s označením Grade 1 je prostě špička! Originální chuťovka se zvláštním profilem si rychle získá labužníky, kteří světem káv cestují s touhou po nových objevech. Lingtong z centrální Sumatry ohromí nižší kyselostí a sladce ostrým aroma. V chuti najdete čokoládu, karamel, cedr i ovoce. Čerstvě pražená specialitka zve k ochutnání! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
970 Kč /1000 g 97 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 17. 4. 2024

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN  64%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN 64%

Čokoláda z Ekvádoru získlala pověst jedné z nejlepších na světě. Tato hořká čokoláda s obsahem 64% kakaa má velice intenzivní aroma s nádechem ovoce a koření. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
845 Kč /1000 g 85 Kč /100 g
Dodáme do středy, 17. 4. 2024

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SUMATRA ORIGIN 72 %
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SUMATRA ORIGIN 72 %

Indonéský ostrov Sumatra posílá do světa nejen skvělou kávu, ale taky báječné kakao. Právě z něj jsou vyrobeny čokoládové čočky se 72 procenty kakaové hmoty. Kdo si potrpí na skutečně plnou, čokoládovou, příjemně hořkou chuť, ten by měl sumaterský poklad přidat na seznam svých Must have. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
600 Kč /1000 g 60 Kč /100 g
Dodáme do středy, 17. 4. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »