

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GHANA ORIGIN HOŘKÁ 70%
Ghana se bez kakaa neobejde. Stejně, jako se bez ghanského kakaa neobjedeme my. Čokoláda z něj vyrobená bývá krémová, s tóny ovoce a smetany. Když budete pozorně ochutnávat, možná je najdete i v těchto 70procentních čokoládových čočkách. Protože obsahují skutečně velkou dávku kakaové sušiny, můžete se těšit na zážitek intenzivní a dlouhotrvající.
Složení
Kakaová hmota Ghana 70%, Cukr, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový extraktChuť
Čokoládové čočky Ghana origin hořká 70 % vynikají silnou, aromatickou čokoládovou chutí, která však v ústech zanechává pocit jemnosti a lehkosti. Protože k typickým vlastnostem ghanského kakaa patří krémovost a jemné tóny ovoce, najdete je také v těchto čokoládových čočkách.
Původ
Ghana je druhým největším producentem kakaových bobů na světě, v letech 1911-1973 pokrývala světovou produkci z 30-40 procent. Dnes jde o podíl menší, uvádí se asi 13 procent. Kakao v Ghaně pěstují zřejmě od roku 1895, kdy si několik bobů přinesl v kapse kovář Tetteh Quarshie, a to z ostrova Fernando Po (dnes Bioko).
Kakaovníky (Theobroma cocoa) se rychle staly důležitou součástí místního zemědělství, později nad ním převzala odpovědnost vláda s cílem chránit farmáře před kolísáním výkupních cen. To se sice úplně nepodařilo, nicméně státem založená a řízená organizace Cocobod jim poskytuje například dotování hnojiv a kontrolu kvality. Díky tomu se Ghaňanům podařilo zachovat pověst producentů skvělého kakaa a nadále ji rozvíjet.
Dnes se pěstování kakaa v Ghaně věnuje kolem 1,6 milionu lidí. Kakaovníky jsou vysazovány v těchto regionech: západní, střední, Brong Ahafo, východní, Ashanti a regiony Volta.
Ghanská vláda si klade za cíl zpracovat alespoň 40 procent produkce země ve vlastních závodech. Jakmile dorazí sklizeň kakaových bobů do továrny, jsou boby vyčištěny a upraveny pod velkým tlakem při teplotě 220 ̊C, aby byly zničeny veškeré bakterie. Následuje pražení, drcení a oddělení slupek. Teprve pak je možné přistoupit k mletí kakaových zrn. Během něj se zároveň kakao mechanicky zahřívá a kakaová hmota se tak roztaví. Jakmile má asi 80 ̊C, putuje do nádrží ke zchlazení, pak do chladicích tunelů a forem. Z nich dělníci vyklápějí 25kilogramové bloky kakaové hmoty. Ty může producent prodat, nebo použít k dalšímu zpracování.
Upozornění
Pokud si čokoládové čočky objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čoček nemá tato změna vliv. |
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Čočky můžete použít k přímé konzumaci, lze si jimi ochutit snídaňové či svačinové kaše, přidat je do dezertů, vyrobit z nich polevy nebo nejrůznější nápoje.










Tuky: | 46 g |
z toho nasycených: | 29 g |
Sacharidy: | 36 g |
z toho cukry: | 31 g |
Bílkoviny: | 6,3 g |
Sůl: | 0,0 g |
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SUMATRA ORIGIN 72 %

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda
