+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GHANA ORIGIN HOŘKÁ 70%

Kód: 1708

Ghana se bez kakaa neobejde. Stejně, jako se bez ghanského kakaa neobjedeme my. Čokoláda z něj vyrobená bývá krémová, s tóny ovoce a smetany. Když budete pozorně ochutnávat, možná je najdete i v těchto 70procentních čokoládových čočkách. Protože obsahují skutečně velkou dávku kakaové sušiny, můžete se těšit na zážitek intenzivní a dlouhotrvající.

Velká balení:
Malá balení:
820 Kč /1000 g 82 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 29. 9. 2023
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Ghana
Chuť
Chuť:
Hořká, Jemná

Složení

Kakaová hmota Ghana 70%, Cukr, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový extrakt

Chuť

Čokoládové čočky Ghana origin hořká 70 % vynikají silnou, aromatickou čokoládovou chutí, která však v ústech zanechává pocit jemnosti a lehkosti. Protože k typickým vlastnostem ghanského kakaa patří krémovost a jemné tóny ovoce, najdete je také v těchto čokoládových čočkách.

Původ

Ghana je druhým největším producentem kakaových bobů na světě, v letech 1911-1973 pokrývala světovou produkci z 30-40 procent. Dnes jde o podíl menší, uvádí se asi 13 procent. Kakao v Ghaně pěstují zřejmě od roku 1895, kdy si několik bobů přinesl v kapse kovář Tetteh Quarshie, a to z ostrova Fernando Po (dnes Bioko).

Kakaovníky (Theobroma cocoa) se rychle staly důležitou součástí místního zemědělství, později nad ním převzala odpovědnost vláda s cílem chránit farmáře před kolísáním výkupních cen. To se sice úplně nepodařilo, nicméně státem založená a řízená organizace Cocobod jim poskytuje například dotování hnojiv a kontrolu kvality. Díky tomu se Ghaňanům podařilo zachovat pověst producentů skvělého kakaa a nadále ji rozvíjet.

Dnes se pěstování kakaa v Ghaně věnuje kolem 1,6 milionu lidí. Kakaovníky jsou vysazovány v těchto regionech: západní, střední, Brong Ahafo, východní, Ashanti a regiony Volta.

Ghanská vláda si klade za cíl zpracovat alespoň 40 procent produkce země ve vlastních závodech. Jakmile dorazí sklizeň kakaových bobů do továrny, jsou boby vyčištěny a upraveny pod velkým tlakem při teplotě 220 ̊C, aby byly zničeny veškeré bakterie. Následuje pražení, drcení a oddělení slupek. Teprve pak je možné přistoupit k mletí kakaových zrn. Během něj se zároveň kakao mechanicky zahřívá a kakaová hmota se tak roztaví. Jakmile má asi 80 ̊C, putuje do nádrží ke zchlazení, pak do chladicích tunelů a forem. Z nich dělníci vyklápějí 25kilogramové bloky kakaové hmoty. Ty může producent prodat, nebo použít k dalšímu zpracování.

Upozornění

Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čočky můžete použít k přímé konzumaci, lze si jimi ochutit snídaňové či svačinové kaše, přidat je do dezertů, vyrobit z nich polevy nebo nejrůznější nápoje.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Tuky: 46 g
z toho nasycených: 29 g
Sacharidy: 36 g
z toho cukry: 31 g
Bílkoviny: 6,3 g
Sůl: 0,0 g
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO PERU 81%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO PERU 81%

Existují dva druhy konzumentů čokolády. Jedni si užívají jakékoli druhy v jakémkoli množství a druzí pátrají po lahůdkách, specialitkách a vymazlenostech. Ať už patříte do té či oné skupiny, nenechejte si ujít peruánskou, 81procentní čokoládu Grand Cru Bagua Nativo. V prvním případě potěší exkluzivním chuťovým zážitkem, ve druhém pak vědomím, že se vám v ústech rozplývá autentický produkt prastaré odrůdy kakaovníku. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
1 010 Kč /1000 g 101 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 29. 9. 2023

15% SLEVA
HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO

Protřepat. Nemíchat. Nebo naopak. Výhodou horké čokolády v prášku je, že příprava zabere přesně tolik času, kolik chcete. Kdo si rád hraje, může rozmíchat kakaovou kašičku a zalít ji horkým mlékem. Kdo spěchá, tomu stačí protřepat pár lžiček kakaa s mlékem v zavřené sklenici. Kdo si chce vyhodit z kopýtka, přidá rum, koho honí mlsná, ozobí nápoj šlehačkou. Jak si ho dáte vy? Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
560 Kč /1000 g 476 Kč /1000 g 48 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 29. 9. 2023

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SLANÝ KARAMEL
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SLANÝ KARAMEL

Podle statistik připadá na každou osobu planety více než půl kila čokolády ročně. Nejvíc mlsají Švýcaři a Belgičané, jak jinak. Jejich čokoládové pralinky, chipsy, krémy, lízátka nebo plněné bonbony mají jméno na celém světě. Kolik z čokoholiků si dopřává neotřelé kombinace chutí, není tak zřejmé. Ovšem je zcela jisté, že se k nim brzy přidáte. Stačí ochutnat mléčnou čokoládu se slaným karamelem, a jste lapeni. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
744 Kč /1000 g 74 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 29. 9. 2023
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »