+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY PERU ORIGIN HOŘKÁ 61%

Kód: 1602

Čokoládové pecičky s báječně vyváženou chutí čistých kakaových bobů můžete rozpustit v horkém mléce, můžete je přidat do snídaňové kaše nebo si je jako zdravou svačinku nasypat na ovocný salát. Každému pokrmu i nápoji přidají atraktivní čokoládovou hořkost, lehkou sladkost a mírnou kořeněnost. Jistě potěší i nula procent alergenů, zato vysoký podíl kakaové hmoty!

Velká balení:
Malá balení:
713 Kč /1000 g 71 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 6. 10. 2022
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Peru
Chuť
Chuť:
Hořká, Jemná

Složení

Kakaová hmota Peru 61%, Cukr

Chuť

Čokoládové čočky Peru origin hořká 61 % vynikají skvěle vybalancovanou chutí čistých kakaových bobů. Najdete v ní jak typickou čokoládovou hořkost, tak lehkou sladkost a mírnou kořeněnost. Co v této čokoládě rozhodně nezaznamenáte, je vanilka nebo sója. Žádná z nich k čočkám totiž přidána nebyla.

Původ

Kdybychom chtěli poctivě popsat historii konzumace čokolády, museli bychom začít u kakaových bobů. A to v období někdy před 3 tisíci lety. Už tehdy jejich kouzlo objevili příslušníci domorodých kmenů obývající amazonské pralesy. Inkové žijící v Peru kakaovníky pravé (Theobroma cacao) dokonce záměrně pěstovali a z jejich plodů připravovali léčivý, posilující nápoj, často používaný k rituálním účelům.

Kakaovníky dorůstají do výšky až 8 metrů, jsou stálezelené, jejich listy mají tmavou barvu a délku kolem 30 centimetrů. Po odkvětu se na větvích objevují plody – oválné bobule se zvrásněným povrchem. Nejčastěji mívají žlutou barvu, výjimkou ale nejsou ani plody červené nebo hnědé. Uvnitř plodů se, uloženy v měkké dužině, nacházejí dvoucentimetrová semena. Právě ta je potřeba z plodů vyjmout (což mimochodem není úplně snadné) a zpracovat. To znamená nechat fermentovat čili kvasit.

Celý postup vypadá přibližně takto: Semena dělníci sesypou na hromady nebo do dřevěných beden a ponechají je tak několik dní. Během nich se uskuteční žádoucí kvasné procesy, jejichž výsledkem je zvýraznění chuti a aroma bobů. Pak mohou sklizeň rozložit na betonové terasy a za občasného obracení nechat na slunci usušit. Když je vše v pořádku a boby mají ideální parametry, zabalí je do pytlů a odešlou ke zpracování. Teprve v továrnách je z bobů vyrobena kakaová hmota, kakaový prášek a kakaové máslo. Jejich mícháním a složitým technologickým postupem vzniká základ čokolády.

Jako ve všech jiných případech, i tady platí – dobrého pomálu. Čokoláda je mimořádně bohatá na řadu zdraví prospěšných látek, přesto bychom se jí neměli krmit od rána do večera. Její kalorické hodnoty jsou totiž vyšší, než běžně potřebujeme. Zároveň však čokoláda obsahuje značné množství antioxidantů, železa, hořčíku, mědi a manganu, nachází se v ní zinek, fosfor, selen, i draslík. Nezapomeňme ani na theobromin s povzbuzujícími účinky.

Doporučujeme vybírat čokoládu kvalitní, se zřejmým původem a ideálně v co nejčistší podobě. Volte pro sebe a své blízké to nejlepší, abyste využili všech benefitů, které vám může jakostní čokoláda poskytnout.

Upozornění

Pokud si čokoládové čočky objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čoček nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Tyto čokoládové čočky se hodí pro přípravu nápojů, dezertů i nejrůznějších kaší. Díky vyšší viskozitě se uplatní také při výrobě cukrářských dekorací.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2226 kJ / 534 kcal
Tuky: 33 g
z toho nasycených: 19,8 g
Sacharidy: 46,2 g
z toho cukry: 38,2 g
Vláknina: 8,9 g
Bílkoviny: 8,7 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

Horká Brazílie dává světu nejen famózní fotbalisty, nerostné suroviny a příležitost obdivovat kulturní památky. Je také zemí, která se proslavila vývozem mimořádně kvalitní kávy. Stoprocentní arabika Santos NY2 patří mezi klasiku, která se nikdy neomrzí. Kdo by odolal čokoládě a oříškům? Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
529 Kč /1000 g 53 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 6. 10. 2022

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN  64%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN 64%

Čokoláda z Ekvádoru získlala pověst jedné z nejlepších na světě. Tato hořká čokoláda s obsahem 64% kakaa má velice intenzivní aroma s nádechem ovoce a koření. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
844 Kč /1000 g 84 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 6. 10. 2022

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SUMATRA ORIGIN 72 %
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SUMATRA ORIGIN 72 %

Indonéský ostrov Sumatra posílá do světa nejen skvělou kávu, ale taky báječné kakao. Právě z něj jsou vyrobeny čokoládové čočky se 72 procenty kakaové hmoty. Kdo si potrpí na skutečně plnou, čokoládovou, příjemně hořkou chuť, ten by měl sumaterský poklad přidat na seznam svých Must have. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
536 Kč /1000 g 54 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 6. 10. 2022
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »