+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SUMATRA ORIGIN 72 %

Kód: 1357
Hodnocení: vynikající, 2 recenze

Indonéský ostrov Sumatra posílá do světa nejen skvělou kávu, ale taky báječné kakao. Právě z něj jsou vyrobeny čokoládové čočky se 72 procenty kakaové hmoty. Kdo si potrpí na skutečně plnou, čokoládovou, příjemně hořkou chuť, ten by měl sumaterský poklad přidat na seznam svých Must have.

Velká balení:
Malá balení:
731 Kč /1000 g 73 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 2. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Sumatra
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Sumatra 72%, Cukr, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový extrakt

Chuť

Čokoládové čočky Sumatra origin 72 % svému názvu naprosto dostojí. Jejich chuť je silná, hutná a čokoládová. Připravte z nich intenzivní nápoj rozpuštěním v kravském, sójovém nebo třeba makovém mléce. Čočky se také dobře hodí při pečení dezertů.

Původ

Většina světové produkce kakaa pochází z afrického kontinentu. To ale neznamená, že boby z jiných míst nejsou dobré. Třeba taková Sumatra dodává na globální trh kakao naprosto špičkové kvality. Pro celou Indonésii jsou kakaové boby jednou z nejdůležitějších exportních komodit. V současné době obhospodařují její zemědělci přibližně 1,5 milionu hektarů kakaových plantáží. A speciálně Sumatra je považována za 3. největšího exportéra kakaa na světě.


Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) pocházejí z Jižní Ameriky a historie používání jejich bobů sahá až k dávným Mayům. Je dobře známo, že už 1 000 let p. n. l. pojídali semena příslušníci kultury Olméků, kromě jiného výborní matematikové, kteří položili základy komplexnímu kalendáři. Zmínění Mayové pak považovali boby za tak vzácné, že jimi platili a každoročně pořádali na počest kakaovníků slavnosti. Nápoj z kakaa hrál hlavní roli třeba při svatebních obřadech. Čokoláda v podobě, jak ji známe dnes, pochází ale až z poloviny 19. století.


Samotné kakaovníky jsou stálezelené stromy dosahující 15 metrů (na plantážích je pěstitelé udržují nižší). Listy kakaovníku připomínají listy jabloně, květy jsou malé, pětičetné, bílé, žluté nebo červené barvy. Jejich opylení je ovšem poměrně náročné (stará se o ně hmyz i vítr), takže jen pouhých 5 procent květů se nakonec vyvine v plod. Velké žluté nebo červené bobule obsahují několik desítek semen obalených žlutou dužinou.


Sklizeň kakaových plodů je náročná na fyzickou sílu. Musejí se od větví odsekávat, pak je potřeba z bobulí vyjmout semena a zbavit je dužiny. Samotná výroba kakaa zahrnuje fermentaci bobů, jejich sušení a pražení. Ve zpracovatelských závodech jsou boby pomlety a složitým postupem z nich vzniká kakaové máslo a čisté kakao. K oběma meziproduktům se pak přidávají další suroviny, směs se dlouze míchá, zahřívá, chladí… Na konci celého procesu může být tabulka čokolády nebo čokoládové čočky. Čím více kakaové hmoty obsahují, tím více procent mají v názvu, a tím jsou tedy kvalitnější.


Proč na kvalitě u čokolády tak záleží? Protože jen vysoce jakostní produkt obsahuje antioxidanty, minerální látky a vitaminy, nikoli zahušťovadla, umělá aromata a podobné látky. Pozitivní vliv konzumace čokolády na zdraví je prokazatelný, ostatně dokládá ho její mimořádná obliba napříč staletími.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Upozornění

Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv.

Herbář a blahodárné účinky:

Kakao
Kakao
Vanilka
Vanilka

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech. Je možno taktéž čokoládu použít na fondue.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2250 kj / 540 kcal
Tuky: 41,5 g
z toho nasycených: 26,6 g
Sacharidy: 32,1 g
z toho cukry: 27,7 g
Bílkoviny: 9,6 g
Sůl: 0,1 g
Pomozte ostatním při výběru:

31. 3.

Hodnocení: vynikající
Výborná čokoláda. Krásne sa rozpúšťa. Chuťovo sa nebojím porovať ju k niektorým s prémiovým značkám.

18. 7.

Hodnocení: velmi dobrá
Chutí připomínají dražší dobré hořké čokolády. Zklamala mě barva.

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

Horká Brazílie dává světu nejen famózní fotbalisty, nerostné suroviny a příležitost obdivovat kulturní památky. Je také zemí, která se proslavila vývozem mimořádně kvalitní kávy. Stoprocentní arabika Santos NY2 patří mezi klasiku, která se nikdy neomrzí. Kdo by odolal čokoládě a oříškům? Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
530 Kč /1000 g 53 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 2. 5. 2024

15% SLEVA
GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 zrnková káva

Populární odrůdu Bourbon charakterizují malá a pravidelná zrna, nízká acidita a plné tělo. Guatemalská plantážní káva by ve vašem portfoliu oblíbených dobrot neměla chybět. Mimořádně intenzivní, ovocně aromatická a středně pražená – zachutná jako malé ristretto i klasické espresso. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
704 Kč /1000 g 598 Kč /1000 g 60 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 2. 5. 2024

KOLUMBIE SUPREMO MEDELIN ANDEANO zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KOLUMBIE SUPREMO MEDELIN ANDEANO zrnková káva

Stoprocentní arabika, stoprocentní zážitek! Elegantní Kolumbia Supremo Medelin vám připraví nezapomenutelné setkání s exotickým ovocem a čokoládou. Přestože je silná a aromatická, působí harmonicky až hebce. Exkluzivní a pravidelná kávová zrnka jsou pražena středně, čímž vyniknou delikátní tóny kávy a přitažlivé vůně. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
743 Kč /1000 g 74 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 2. 5. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »