+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 300 Kč a máte je zdarma.
 
300 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SUMATRA ORIGIN 72 %

Kód: 1357
Hodnocení: vynikající, 2 recenze

Indonéský ostrov Sumatra posílá do světa nejen skvělou kávu, ale taky báječné kakao. Právě z něj jsou vyrobeny čokoládové čočky se 72 procenty kakaové hmoty. Kdo si potrpí na skutečně plnou, čokoládovou, příjemně hořkou chuť, ten by měl sumaterský poklad přidat na seznam svých Must have.

Velká balení:
Malá balení:
471 Kč /1000 g 47 Kč /100 g
Dodáme do středy, 27. 1. 2021
Neplaťte poštovné! Přidejte 300 Kč a máte je zdarma.
 
300 Kč
Země původu
Země původu:
Sumatra
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Sumatra 72%, Cukr, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový extrakt

Chuť

Čokoládové čočky Sumatra origin 72 % svému názvu naprosto dostojí. Jejich chuť je silná, hutná a čokoládová. Připravte z nich intenzivní nápoj rozpuštěním v kravském, sójovém nebo třeba makovém mléce. Čočky se také dobře hodí při pečení dezertů.

Původ

Většina světové produkce kakaa pochází z afrického kontinentu. To ale neznamená, že boby z jiných míst nejsou dobré. Třeba taková Sumatra dodává na globální trh kakao naprosto špičkové kvality. Pro celou Indonésii jsou kakaové boby jednou z nejdůležitějších exportních komodit. V současné době obhospodařují její zemědělci přibližně 1,5 milionu hektarů kakaových plantáží. A speciálně Sumatra je považována za 3. největšího exportéra kakaa na světě.


Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) pocházejí z Jižní Ameriky a historie používání jejich bobů sahá až k dávným Mayům. Je dobře známo, že už 1 000 let p. n. l. pojídali semena příslušníci kultury Olméků, kromě jiného výborní matematikové, kteří položili základy komplexnímu kalendáři. Zmínění Mayové pak považovali boby za tak vzácné, že jimi platili a každoročně pořádali na počest kakaovníků slavnosti. Nápoj z kakaa hrál hlavní roli třeba při svatebních obřadech. Čokoláda v podobě, jak ji známe dnes, pochází ale až z poloviny 19. století.


Samotné kakaovníky jsou stálezelené stromy dosahující 15 metrů (na plantážích je pěstitelé udržují nižší). Listy kakaovníku připomínají listy jabloně, květy jsou malé, pětičetné, bílé, žluté nebo červené barvy. Jejich opylení je ovšem poměrně náročné (stará se o ně hmyz i vítr), takže jen pouhých 5 procent květů se nakonec vyvine v plod. Velké žluté nebo červené bobule obsahují několik desítek semen obalených žlutou dužinou.


Sklizeň kakaových plodů je náročná na fyzickou sílu. Musejí se od větví odsekávat, pak je potřeba z bobulí vyjmout semena a zbavit je dužiny. Samotná výroba kakaa zahrnuje fermentaci bobů, jejich sušení a pražení. Ve zpracovatelských závodech jsou boby pomlety a složitým postupem z nich vzniká kakaové máslo a čisté kakao. K oběma meziproduktům se pak přidávají další suroviny, směs se dlouze míchá, zahřívá, chladí… Na konci celého procesu může být tabulka čokolády nebo čokoládové čočky. Čím více kakaové hmoty obsahují, tím více procent mají v názvu, a tím jsou tedy kvalitnější.


Proč na kvalitě u čokolády tak záleží? Protože jen vysoce jakostní produkt obsahuje antioxidanty, minerální látky a vitaminy, nikoli zahušťovadla, umělá aromata a podobné látky. Pozitivní vliv konzumace čokolády na zdraví je prokazatelný, ostatně dokládá ho její mimořádná obliba napříč staletími.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Herbář a blahodárné účinky:

Kakao
Kakao
Vanilka
Vanilka

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech. Je možno taktéž čokoládu použít na fondue.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2250 kj / 540 kcal
Tuky: 41,5 g
z toho nasycených: 26,6 g
Sacharidy: 32,1 g
z toho cukry: 27,7 g
Bílkoviny: 9,6 g
Sůl: 0,1 g
Pomozte ostatním při výběru:

31. 3.

Hodnocení: vynikající
Výborná čokoláda. Krásne sa rozpúšťa. Chuťovo sa nebojím porovať ju k niektorým s prémiovým značkám.

18. 7.

Hodnocení: velmi dobrá
Chutí připomínají dražší dobré hořké čokolády. Zklamala mě barva.
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BRAZILIE ORIGIN 70%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BRAZILIE ORIGIN 70%

Na čokoládu mají Brazilci dokonce speciální zákon. Podle něj je za ni považován pouze výrobek s minimálně 35 procenty kakaa. Tyto čočky se do normy vejdou dvakrát! Buďme si tedy jisti, že kromě výtečné chuti obdržíme také maximální dávku antioxidantů, minerálů a vitaminů. Brazilské kakaové boby prostě umí. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda

Červené růže, červené víno a k tomu – červená čokoláda. Novinka, po které je velká sháňka, se vám bude líbit. Čokoládové čočky atraktivního vzhledu a rafinované chuti dobývají svět. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocně svěží zároveň. Za její barvou stojí jen a pouze červené kakaové boby. Ekvádorská specialita dává vzniknout zcela novému typu čokolády. Ochutnejte. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
816 Kč /1000 g 82 Kč /100 g
Dodáme do středy, 27. 1. 2021

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA S KOUSKY VANILKY BIO
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA S KOUSKY VANILKY BIO

Čokoládové čočky z bílé čokolády s kousky vanilky z Madagaskaru je opravdová lahůdka. Jsou vyrobeny z organického kakaového másla, třtinového cukru, sušeného mléka a vanilky. Mňam! Rozpusťte ji v mléce nebo přidejte do dezertů, její jemnost vás uchvátí. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »