

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SLANÝ KARAMEL
Podle statistik připadá na každou osobu planety více než půl kila čokolády ročně. Nejvíc mlsají Švýcaři a Belgičané, jak jinak. Jejich čokoládové pralinky, chipsy, krémy, lízátka nebo plněné bonbony mají jméno na celém světě. Kolik z čokoholiků si dopřává neotřelé kombinace chutí, není tak zřejmé. Ovšem je zcela jisté, že se k nim brzy přidáte. Stačí ochutnat mléčnou čokoládu se slaným karamelem, a jste lapeni.
Složení
Kakaové máslo, Cukr, Sušené mléko, Karamel, Sušené odstředěné mléko, Jedlá sůl, Aroma přírodní, Extrakt z vanilkových luskůChuť
Čokoládové čočky Slaný karamel si zamilují ti, kdo vyhledávají chutě atraktivní a jedinečné. Spojení bílé čokolády, karamelu, vanilky a špetky soli poskytuje exkluzivní zážitek – sladce slaný, delikátně jemný a přesto nepřehlédnutelný.
Čočky se hodí k rozpuštění v mléce (kravském, sójovém, makovém, mandlovém…), můžete je použít při výrobě dezertů a podobně.
Původ
Peru je světovým producentem kakaových bobů, takže není divu, že i čokoládové čočky Slaný karamel obsahují ingredience z jeho plantáží. Fermentovaná semena kakaovníků (Theobroma) používali původní obyvatelé k přípravě nápojů už v roce 1900 před naším letopočtem! Tehdy rostly stálezelené, nevysoké stromy samozřejmě divoce, dnes je pěstují drobní farmáři.
Získat z kakaovníků semena je ale práce skutečně těžká. Rostliny vyžadují kvalitní půdu, stabilní teplotu a vysokou vlhkost, zároveň nesnášejí přímé sluneční záření. Plodí asi 3-5 let od vysazení sazeniček, produktivní jsou přibližně 25 let. Ačkoli stromy bohatě kvetou, opyleno je jen 5 procent květů. Sklizeň kakaových bobů je práce pro silné muže. Kulovité nebo vejčité plody vážící kolem půl kilogramu jsou ke stromům pevně přisedlé, dělníci je musejí odsekávat mačetami. Bobule obsahují až 60 semen uložených v dužině pod tvrdou slupkou. Semena je potřeba vyjmout a několik dní nechat fermentovat. Během přirozeného procesu se jejich barva změní z bílé na hnědou a jejich aroma získá typickou čokoládovost.
Cesta k samotné čokoládě je ale ještě dlouhá. Fermentovaná semena putují do zpracovatelských závodů, ve kterých je upraží a pomelou na kakaovou hmotu. Z ní se oddělí kakaový prášek a kakaové máslo. Právě z kakaového másla se následně vyrábí bílá „čokoláda“. Proč ty uvozovky? V případě této cukrovinky totiž o čokoládě můžeme mluvit jen obrazně. Neobsahuje kakaovou hmotu, takže je v ní zároveň jen zanedbatelné množství theobrominu a kofeinu.
Ke kakaovému máslu byly v případě čoček Slaný karamel přidány cukr, sušené mléko, karamel, extrakt z vanilkových lusků a špetka soli.
V Evropě známe bílou čokoládu zhruba od poloviny 20. století. Dnes je její složení regulováno Evropskou unií, musí obsahovat minimálně 20 procent kakaového másla, 14 procent mléčné sušiny a 3,5 procenta mléčného tuku.
Bílá čokoláda může obsahovat látky vyvolávající alergie, opatrní by měli být lidé citliví na mléko, sójové boby (sóju) a výrobky z nich.
Tuto čokoládu skladujte při teplotě 12-20 °C.
Upozornění
Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv. |
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech či fondue.










Energetická hodnota: | 2497 kJ/600 kcal |
Tuky: | 43,3 g |
z toho nasycených: | 26 g |
Sacharidy: | 43,9 g |
z toho cukry: | 43,9 g |
Vláknina: | 0,1 g |
Bílkoviny: | 8,7 g |
Sůl: | 0,5 g |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA S KOUSKY VANILKY BIO
