

CRÉME BRULÉE zrnková káva
Žloutky, cukr a smetana, to vše s karamelovou korunkou! Nejlepší z dezertů, creme brulee, jsme transformovali do vynikající plantážní kávy. Důvod je jednoduchý – tato laskomina je téměř dietní, takže mlsat můžete tentokrát bez výčitek. Ochucená zrnková káva Creme brulee vám připraví chvilky naprosté rozkoše.
Složení
Arabica 100%, AromaCrema a chuť kávy
Samozřejmě, že káva Creme brulee chutná mírně sladce, vanilkově a karamelově. V jejím peruánském základu najdete i čokoládu a možná závan ovoce. Káva působí komplexním a vyváženým dojmem, crema je našlehaná, hustá, s drobnými bublinkami.
Původ kávy
Základní odrůda kávy arabica - Typica, pochází z Etiopie. Pěstuje se ale na Jávě, v Guatemale i třeba Indii. Má sice nízkou výnosnost, zato vynikající chuť. V Peru se jejím pěstováním zabývají malí rolníci. Uvádí se, že až 98 procent tamních farmářů obhospodařuje jen skutečně drobné plantáže. Výhodou pro konzumenta kávy může být, že takové podmínky vedou rolníky k minimalizaci nákladů, tudíž nepoužívají průmyslová hnojiva ani chemické postřiky. Kávy z vysokých And lze s klidem přirovnat k těm z ekologického zemědělství.
Kávovníky se sklízejí vícekrát po sobě, podle toho, jak dozrávají plody. Vzhledem připomínají třešně, ale místo pecky obsahují dvě kávová zrnka. Ta je potřeba dostat ven. V Peru používají takzvanou metodu promývání.
Bobule nasypou do vody a protlačují skrz drticí plechy. Ty odstraní dužinu. Pak se uvolněná kávová zrnka fermentují v kádích, přičemž se působením enzymů a bakterií zbaví i zbytků vnějších obalů. Sušení probíhá zpravidla pod přímým sluncem na betonové ploše, kam se káva nasype.
Těsně předtím, než vám kávu odešleme, předáme ji našemu pražiči. Postříká ji nosným olejem s aroma creme brulee a delikátně upraží. Díky tomu vám vůně dlouho vydrží, navíc se nemusíte bát, že by aroma nějak negativně ovlivnilo chemické složení kávy. Je totiž čistě přírodní.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























15. 2.
15. 11.
5. 10.
1. 6.
25. 2.
19. 11.
1. 8.
10. 6.
2. 3.
21. 2.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 zrnková káva

KARAMELOVÁ zrnková káva
