

TIRAMISU zrnková káva
Intenzita kávy nesouvisí s obsahem kofeinu. Ale intenzita kulinářského prožitku rozhodně souvisí s kvalitou. Pro výrobu aromatizované kávy vždy volíme vysoce jakostní zrnka. Um mistra pražiče a čistě přírodní aroma z nich stvoří dobrotu bez konkurence. Tentokrát ve stylu typického italského dezertu tiramisu.
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodní, KaramelCrema a chuť kávy
Aromatizovaná stoprocentní arabika z peruánských And vás nadchne sovu plností, lehkou nasládlostí a střední aciditou. Příchuť tiramisu, lahodného zákusku z mascarpone, piškotů a žloutků, si najde příznivce snad všude. Crema je bohatá, jemná a vláčná.
Původ kávy
Plantážní káva z Peru je proslulá vysokou kvalitou. Odrůda kávovníku Typica, která se na úpatích And pěstuje, sice nevyniká velkým výnosem, zato je mimořádně jakostní. V odborných kruzích je řazena na úroveň káv z organického zemědělství. Chudí rolníci, kteří se o kávovníky v Andách většinou starají, totiž nemají prostředky na syntetická hnojiva ani ošetřující postřiky. Proto je káva z Puno prosta těžkých kovů a jiných zdraví škodlivých látek.
Zpracování kávových třešní je prováděno poměrně náročnou technologií promývání. Na produkci jednoho kilogramu kávy je zapotřebí 130-150 litrů vody. Nádrže se musejí udržovat v čistotě a voda musí být čerstvá. Odměnou je káva s ovocnou stopou a velmi svěží chutí. Po sklizni se plody kávovníků nasypou do vody, v níž se mechanicky odstraní jejich dužina. Uvolněná zrnka se dále fermentují ve speciálních kvasných nádobách, a to přibližně 36 hodin. Působením mikroorganismů jsou zbavena zbytku dužiny a slupek. Poslední krok – sušení, probíhá buď na přímém slunci, nebo v sušárnách. Vždy je potřeba dbát na provzdušnění kávy, aby neplesnivěla.
Na plantážích nakupujeme kávu zelenou, tedy nepraženou. Samotné pražení provádí náš mistr těsně před tím, než kávu odesíláme zákazníkům. V případě aromatizované kávy jsou zrnka poprášena nosným olejem a teprve pak pražena.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























14. 5.
7. 11.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

VANILKOVO-OŘECHOVÁ zrnková káva

ČOKOLÁDOVO - MANDLOVÁ zrnková káva
