

TOFFEE zrnková káva
Znáte toffee? Máslový karamel je populární ve Spojených státech, Anglii i Austrálii. Objevuje se jako cukrovinka s mandlemi, kokosem, čokoládou, vanilkou či rumem. Toffee může vypadat jako tvrdý karamel, ale taky houževnatá žvýkačka. Přidává se do zmrzlin i dezertů. A pozor – je oblíbenou příchutí zrnkové kávy.
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Nasládlá, příjemná a voňavá káva z peruánských And se vám bude líbit. Díky aroma karamelového toffee ji oceníte k rannímu croissantu i odpolední ovocné svačince. Při správném mletí a extrakci má káva hustou, ale jemnou pěnu s drobnými bublinkami.
Původ kávy
Protože volíme vždy nejvyšší kvalitu, také pro aromatizovanou kávu vybíráme nejlepší zrnka. Vozíme je z peruánských And, regionu Puno. Pěstování kávovníků má v tamních vysokých horách dlouhou tradici. Je jedním ze základních zdrojů obživy drobných zemědělců. Díky tomu, že od nich kávu nakupujeme přímo na farmách, nemusí srážet cenu a jakost pod tlakem světových odběratelů. Těm jde totiž většinou především jen o velké množství kávy a laciný nákup.
Naši dodavatelé sklízejí kávu průběžně po celou dobu vegetace. Ke zpracování se tak dostanou jen plně zralé bobule, takzvané kávové třešně. Zpracovávají se promýváním, tedy ve vodě. Jde o finančně náročnější proces, než je suché zpracování, ale jeho výsledky jsou skvělé a káva vynikající. Třešně farmáři nasypou do speciálních nádrží s vodou, protlačí je drticími plechy a tím zbaví dužiny. Zároveň tak vyloupnou jednotlivá kávová zrnka. Ta putují do kvasných nádrží, kde až 36 hodin fermentují. Zbaví se lepkavé vrstvy pokrývající pergamenovou slupku a slupky samotné. Po tomto kroku obsahuje káva ještě pořád 50 procent vlhkosti. Aby neplesnivěla, musí se sušit buď na slunci, nebo v sušárnách. Výsledkem jsou zelená až našedlá kávová zrnka, která se balí do pytlů a putují na trh.
Ochucování kávy provádí těsně před pražením náš pražič. Zrnka postříká nosným olejem a přírodním aroma a zkušeně opraží. Takto aromatizovaná káva si svou vůni a chuť uchová po dlouhou dobu.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























7. 11.
18. 5.
17. 7.
19. 1.
15. 1.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ČOKOLÁDOVO - MANDLOVÁ zrnková káva

CRÉME BRULÉE zrnková káva
