

DOMINICANA AA JUNCALITO
Pokud je pro vás Dominikánská republika synonymem vysněné dovolené, přiřaďte si k ní ještě jeden pojem: luxusní káva. Nádherná země v Karibiku je další destinací na naší výpravě za plantážními kávami. Představte si dlouhou bílou pláž, křišťálové moře a šálek lahodného espressa. Co víc chtít…
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Káva z Dominikánské republiky je považována za mimořádně kvalitní. Stoprocentní arabiku charakterizuje příjemná sladkost, vyváženost a komplexnost. Chuť je bohatá a přeci harmonická, poznáme v ní citrusové plody, zejména pomeranče a grepy. Vysoká jakost kávy a čerstvé pražení jsou zárukou neobyčejně lahodného aroma a kompaktní, jemné cremy.
Původ kávy
V Dominikánské republice nenajdeme jen pláže. Skutečný cestovatel objeví také poměrně vysoké hory. Ta nejvyšší, Pico Duarte, měří dokonce 3 087 m n.m. Region Cibao, v jehož horách káva Dominicana AA Juncalito roste, je hlavní zemědělskou oblastí státu. Leží v severní části republiky (tvoří přirozenou hranici s Haiti) a slovo „Cibao“ znamená „místo, kde o skály není nouze“. Kromě krásné horské krajiny oplývá řadou vodopádů a řek, ale také památkami.
Kávovníky se do Dominikánské republiky dostaly v roce 1715. Přivezli je obchodníci z Martiniku. Vzhledem k nadmořské výšce, ve které dnes kávovníky rostou, lze hovořit o čistě organickém zemědělství. Těžko přístupný terén totiž znemožňuje použití průmyslových hnojiv nebo postřiků, každý pohyb mezi keři kávovníků je obtížný.
Sklizeň probíhá průběžně, podle toho, jak červené plody obsahující dvě kávová zrnka dozrávají. Farmáři používají ke zpracování takzvané promývání. Bobule nasypou do vody, protlačí je přes speciální drticí plechy a zbaví je tak dužiny. Ve fermentačních kádích pak proběhne kvasný proces. Kávová zrnka zbavená slupek se suší na slunci i v sušárnách. Nakonec jsou tříděna a balena.
Dovozci skutečně kvalitní plantážní kávy ji praží po menších objemech těsně před tím, než ji odesílají zákazníkům. Tím zajistí její čerstvost.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























9. 1.
23. 8.
23. 9.
2. 9.
16. 7.
13. 7.
30. 6.
4. 6.
29. 5.
26. 5.
10. 6.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
