+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

EKVÁDOR ALTURA BIO - zrnková káva

Kód: 1366

V Ekvádoru se můžete kochat koloniální architekturou, divokou džunglí nebo dlouhými plážemi. Káva této rovníkové země je podobně interesantní. Najdete v ní svěžest ovoce i sladkost karamelu, připravíte z ní dokonalé espresso i fantastické cold brew. Mokré zpracování kávových zrn je příslibem lehkého těla s příjemnými kyselinkami.

Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
1 082 Kč /1000 g 108 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 7. 6. 2023
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Ekvádor
Odrůda
Odrůda:
Bourbon
Region
Region:
Loja
Nadm. výška
Nadm. výška:
1350-1750m
Chuť
Chuť:
Ovoce, Karamel
Zpracování
Zpracování:
Mokré
BIO
BIO:
Ano

Složení

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Káva Ekvádor Altura BIO patří ke středně kyselým, proto se připravte na jemné kyselinky, které nádherně umocňují broskvově-karamelový základ její chuti. Káva je sladká, vyvážená a lehce kořeněná. Crema je světlá, jemná, ale kompaktní.

 

Původ kávy

Předně je nutné zdůraznit, že tato káva vyrostla na půdách hnojených výhradně přírodně a před případnými škůdci ji farmáři chránili pouze biologickými způsoby. Certifikovaná farma v provincii Zamora-Chinchipe, která se nachází v regionu Loja, tak může díky ohleduplnému vztahu k životnímu prostředí označovat svou kávu značkou BIO.

Ekvádor se pěstování kávovníků věnuje od roku 1860 a dnes je jednou z 15 zemí, které exportují jak arabiku, tak robustu. Od roku 2012 vyváží kávu do 29 zemí světa, 80 procent putuje do Ruska, Polska, Německa, Kolumbie, Itálie a Nizozemska. Pěstováním, sklizní a zpracováním kávy se v Ekvádoru živí asi půl milionu lidí, což je zhruba 1 z 8 ekvádorských farmářů. Kávovníky jsou pěstovány v několika oblastech (Intag, Pacto, Zaruma, Orellane…), ovšem i sami Ekvádorci tvrdí, že nejlepší káva v zemi roste v regionu Loja, nedaleko národního parku Yacuri. Lokalita s vysokou nadmořskou výškou, vysokou vlhkostí a kvalitní sopečnou půdou produkuje kávová zrna nejvyšší kvality.

Farmáři v Zamora-Chinchipe sklízejí kávu zásadně ručně, a to od dubna do srpna. Sbírají pouze nejčervenější plody. Na plantáže vyrážejí ráno, po natrhání třešně nechávají odpočinout a až po několika hodinách zpracovávají takzvaným promýváním. Třešně nasypou do vody, protlačí drticími plechy a zbaví tak slupek i části dužiny. Poté jsou kávová zrnka namočena na přibližně 10 hodin v kvasných nádržích. Nakonec je potřeba kávu asi 8 dní sušit na takzvaných afrických lůžkách. Jakmile dosáhne vlhkost zrnek 14 procent, přesypávají se na betonové terasy, kde jsou dosušena. Promývání neboli mokré zpracování (washed, wet-processed) je velmi šetrný způsob výroby kávy nejvyšší jakosti. Podporuje její svěží, ovocné tony.

Herbář a blahodárné účinky:

Arabica
Arabica

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyselost
Pražení
Zrno
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


KOLUMBIE EXCELSO MEDELIN BIO zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KOLUMBIE EXCELSO MEDELIN BIO zrnková káva

Až vezmete do ruky šálek s vonící kávou, vzpomeňte si na všechny, jejichž zásluhou ho můžete ochutnat. Farmáře a jejich rodiny, česáče, dělníky, řidiče, obchodníky, pražiče… Z daleké Jižní Ameriky putovala kávová zrnka několik týdnů. Vyrostla na úbočí And, v regionu Pedregal proslulém úrodnou půdou. Její tělo je plné, chuť vyvážená a vůně delikátní. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
1 009 Kč /1000 g 101 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 7. 6. 2023

EL SALVADOR BIO SHG EP Finca Las Nube - Micro Lot
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

EL SALVADOR BIO SHG EP Finca Las Nube - Micro Lot

Co je Las Nubes? Velká farma položená vysoko v horách. V roce 2005 byla zasažena výbuchem sopky Ilamatepec, přesto se jí po několika letech podařilo kávovníkové plantáže obnovit. Což je dobře, protože jinak bychom netušili, jak fantasticky chutná káva ze západní části Salvadoru. Naštěstí to víme. A kdo ji ochutná, potvrdí, že je sladká, medově čokoládová a taky mírně ovocná. Zkrátka vynikající. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

15% SLEVA
PERU  SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - zrnková káva

Provincii proslulou produkcí citrusů a kávy najdete v centrální oblasti Peru. První Evropané zavítali do Chanchamayo v polovině 17. století a rovnou v ní založili osadu. Dnes se káva z vysokých And do Evropy dováží ve velkém. Popularitu si získává zejména díky čokoládové chuti korunované kapkou citrusové šťávy, nízké aciditě a BIO kvalitě. Ochutnejte jednu z nejlepších peruánských káv! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
756 Kč /1000 g 643 Kč /1000 g 64 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 7. 6. 2023
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »