

HONDURAS GENUINE MARCALA zrnková káva
Ani tato středoamerická káva by neměla ujít vaší pozornosti. Nejlepší kávu z Hondurasu si vychutnáváme i my. Nadchla nás především svou komplexností a hravou kombinací sladkého karamelu se svěžím ovocem. Někdo v ní poznává fíky, jiný granátová jablka. Na každý pád je plantážní káva z Marcaly hodna vyzkoušení.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Střední acidita, nasládlý karamel a osvěžující tropické ovoce. Káva Honduras Genuine Marcala splňuje nároky kofeinových specialistů i těch, kdo si kávu vychutnávají jen po nedělním obědě. Nádherná souměrná zrnka se po mletí a extrakci přemění v lahodný nápoj s nízkou, ale elastickou a jemnou cremou.
Původ kávy
Káva z Hondurasu nepatří mezi „nejprofláknutější“ na světě. Přesto si nachází stále více příznivců. Země omývaná Pacifikem a Atlantským oceánem je největší exportér kávy ve Střední Americe. Její větší polovina je pokryta horami s průměrnou nadmořskou výškou 1000 metrů. Zemědělská půda zaujímá 15 procent rozlohy státu. V Hondurasu panuje bohužel neklidná politická situace, takže obchodovat s ním je značně komplikované. Většina kávové produkce končí na komoditním trhu.
Oblast Marcala se rozkládá v okolí hranic s El Salvádorem a Guatemalou. Plantáže položené 1500 m n. m obhospodařují drobní zemědělci. Plody kávovníků (Cofffea arabica) zpracovávají promýváním, které je zbaví dužiny a části slupek. V každé kávovníkové třešni se nacházejí dvě zrnka. Ta je potřeba fermentovat, čímž se odstraní rostlinný sliz, a sušit. V Hondurasu je káva sušena výhradně na přímém slunci.
Veškerou kávu pražíme těsně před odesláním k zákazníkovi. Jen u čerstvě pražené kávy vyzní všechny její chuťové vlastnosti a rozvine se skvělé aroma.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























1. 10.
16. 7.
5. 6.
5. 6.
5. 5.
3. 2.
4. 6.
26. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

PERU ANDES GOLD zrnková káva
