+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Honduras Gerardo Mejía - El Tontolo - Anaerobic Natural

Kód: 1908

Speciálně fermentovaná káva speciální odrůdy, to je Honduras Gerardo Mejía – El Tontolo. Tahle arabika patří k těm, které vynikají ovocnou chutí s jemnými tóny čokolády a karamelu. Do povědomí baristů a znalců dobré kávy vstoupila v roce 2015, kdy získala titul Cup of Excellence. Jsme si jisti, že si ji zamilujete taky.

Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Honduras
Odrůda
Odrůda:
Parainema
Region
Region:
San Marcos
Nadm. výška
Nadm. výška:
1150 - 1300m
Chuť
Chuť:
Čokoláda, Karamel, Hrozny
Zpracování
Zpracování:
Anaerobní fermentace

Složení

Arabica 100%

Chuť kávy

Honduras Gerardo Mejía – El Tontolo nabízí celou plejádu úžasných chutí. Nejdřív zachytíte hrozny, čokoládu a exotické ovoce, pak se rozvinou tóny jogurtu, nakonec nastoupí lehké ovanutí čokoládou a karamelem. Pokud jde o kyselost, obsadila by tato káva krásné druhé místo – není ani silně kyselá, ani moc sladká. Je zkrátka přesně akorát.

Původ kávy

Když v úvodním popisu mluvíme o speciálním způsobu fermentování a speciální odrůdě, musíme to vysvětlit.

Arabika Honduras Gerardo Mejía – El Tontolo je zpracována takzvanou anaerobní fermentací, která v zrnu rozvíjí atraktivní tóny (chuť kávových bobulí se koncentruje v zrnech) a výrobci zároveň umožňuje celý proces dokonale kontrolovat. Jde o postup, při němž farmáři zbaví plody kávovníků slupky a vloží je do nerezových nádrží. Ty hermeticky uzavřou. Slizovitá dužina, která obaluje kávová zrnka, začne fermentovat, tím se v nádobách snižuje obsah kyslíku a roste obsah oxidu uhličitého. Tlak v nádobách roste, až do chvíle, kdy se veškerá dužina kvasným procesem rozpustí. Ale ne tak dlouho, aby z ní vznikl alkohol. Právě proto je velmi důležité sledovat hladinu cukru, teplotu, pH, tlak a čas.

Po 18-23 hodinách bývá proces u konce. Fermentovaná káva pak putuje na přímé slunce, které kvašení zastaví, stabilizuje chuť zrna a dokonale ho usuší.

Farmáři z Finca El Tontolo takto zpracovali kávové třešně poměrně mladé, hybridní odrůdy Parainema. Byla vyvinutá v IHCAFE (honduraském výzkumném ústavu pro kávu) v roce 2002 jako „kříženec“ odrůd Caturra a Maragogype. Takto vyšlechtěné kávovníky vykazují vysoký výnos a odolnost vůči chorobám, škůdcům, ale i suchu. Dobře se jim vede v různých nadmořských výškách, včetně těch nížinných.

Chuťově je Parainema charakteristická tóny ovoce s jemnými kyselými valéry a plným tělem. Je často používána jako základ pro směsi a blendy, protože svým charakterem dokáže dobře podpořit a doplnit chuťové vlastnosti jiných odrůd kávy.

Na konec se zmiňme o farmě Finca El Tontolo. Vlastní ji Gerardo Mejia, obhospodařuje 21 hektarů kávovníkových plantáží, z nichž 60 procent je zastíněno banánovníky a pomerančovníky. Farma má certifikaci BIO a Fair Trade, získala také oprávnění používat značku Rainforest Alliance.

Herbář a blahodárné účinky:

Arabica
Arabica

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyselost
Pražení
Zrno
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA - zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA - zrnková káva

Super jemná, mimořádně voňavá a sladce čokoládová. Káva z populární brazilské plantáže Fazenda da Lagoa (Farma u jezera) patří k nejvyhledávanějším na světě. Dozrává v náruči deštného pralesa, obklopena horami a křišťálovými jezery. Pražíme ji středně intenzivně, abychom uchovali její dokonalé hladké tělo a ovocné aroma. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
893 Kč /1000 g 89 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 4. 4. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »