+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - ZÁZVOR

Kód: 1324

Zázvor prohřívá, jak známo. Zázvor také povzbuzuje a osvěžuje mysl. Přidali jsme pár kapek přírodního zázvorového aroma ke kakau z Dominikánské republiky a třtinovému cukru z Paraguaye. Výsledek? Horká čokoláda skvostné chuti a lákavé vůně. Hodí se k dopolední práci stejně jako k odpolednímu lenošení. Je vynikající teplá stejně jako vlažná. Dopřejte si.

Velká balení:
Malá balení:
552 Kč /1000 g 55 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 2. 10. 2020
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Čokoláda se zázvorem
BIO
BIO:
Ano

Složení

Organický třtinový cukr, Organický kakaový prášek , Aroma přírodní

Crema a chuť čokolády

Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a špetkou třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce. Aroma zázvoru jí dodává atraktivní, avšak nevtíravý tón oblíbeného koření.

Původ

Kakao z Dominikánské republiky, třtinový cukr z Paraguaye, kapka přírodního aroma z Evropy. To vše od nejlepších dodavatelů a v nejvyšší kvalitě. Ale hezky popořádku.

Dominikánská republika je známa spíše jako oblíbená turistická destinace. Karibik je skutečně nádherný a země láká nejen k odpočinku na plážích, ale také k vycházkám do hor. Přesto si stát v souostroví Velké Antily zapamatujme i jako vývozce mimořádně kvalitního kakaa. Oceňují ho odběratelé ze Spojených států a přední holandští výrobci čokolády. Řada farem se totiž zaměřuje na pěstování kakaovníků pravých (Theobroma cacao) v režimu organického zemědělství. Což je trend všeobecně vítaný.

Kakaovníky jsou původně stromy vysoké až 8 metrů, na plantážích je ale dělníci udržují ve výšce keřů. Sklízejí se obvykle dvakrát za rok, kdy dozrávají žluté, až 30 centimetrů dlouhé bobule. V jejich bílé dužině se ukrývá 4-14 semen, takzvaných kakaových bobů. Ty je po vyjmutí nutné očistit, několik dní nechat fermentovat a pak sušit. Kakao se z bobů vyrábí pražením, drcením, mletím. Ze vzniklé kakaové hmoty je následně potřeba oddělit kakaové máslo a kakaový prášek. Boby i prášek byly v historii vysoce ceněny. Kakaové boby používali Aztékové jako platidlo, nápoj z kakaového prášku ochucený kořením byl podáván u šlechtických dvorů.

Paraguay leží ve vnitrozemí, což podle mnohých expertů snižuje její ekonomický potenciál. Druhá nejchudší jihoamerická země se potýká s vysokou nezaměstnaností, častými stávkami a nestabilitou. Zemědělskou výrobou se živí přibližně 45 procent obyvatel. Nejčastěji pěstují sóju a kukuřici. Cukrová třtina je dalším vývozním artiklem Paraguaye.

Vysoká travina dosahuje až 6metrové výšky. Její stébla mohou mít v průměru i 5 centimetrů, stvoly jsou vyplněny dužinou bohatou na cukr. Právě je rolníci sklízejí. Buď ručně za pomoci mačet, nebo strojově. Třtinu je nebytné zpracovat do 24 hodin, jinak se začne kazit. Po sklizni jsou stvoly převezeny do zpracovatelského závodu, kde se z nich lisováním získává šťáva. Povařením se z ní odpaří voda. Vzniklé hnědé sladké krystalky se používají jako sladidlo – třtinový cukr.

Nakonec přírodní aroma. Vyrábí se v Evropě a na rozdíl od syntetického pochází ze skutečných rostlin. Nejčastěji se získává extrakcí. Neobsahuje žádné cizorodé sloučeniny, nezpůsobuje pálení žáhy ani jiné obtíže.

Tato směs může obsahovat zbytky mléka, na pozoru by se měli mít lidé s alergií na laktózu

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného čokoládového nápoje. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým.

2 - 3 kávové lžičky rozpustíme v teplém mléce. Rozmícháme a můžeme vychutnávat.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1649 kJ / 392 kcal
Tuky: 8,8
z toho nasycených: 5,5
Sacharidy: 63,7
z toho cukry: 58,2
Bílkoviny: 7,6
Sůl: 0,02
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

Co se vám vybaví, když ucítíte vůni malin? Letní podvečer? Babiččina marmeláda? Nebo kousek čokolády k svačině spořádaný někde pod lesem? To všechno v sobě ukrývá horká čokoláda s chutí sladkých malin. Zahřeje vás po túře na běžkách, osvěží před pracovní schůzkou. Kakao, jak známo, obsahuje hormon lásky a štěstí. Dopřejte si malinové potěšení bez ohledu na povinnosti. Každý den je přece stvořen k radování. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
552 Kč /1000 g 55 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 2. 10. 2020

15% SLEVA
HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

Máte-li hrnek, mléko a lžičku, chybí vám ke štěstí už jen horká čokoláda. Směs špičkového kakaa a kvalitního třtinového cukru dokáže přivolat dobrou náladu a povzbudit chuť do práce nebo sportování. Ne nadarmo si kakao dopřávají zamilovaní lidé, malé děti a senioři. Ti všichni vědí, co je to štěstí. Přidejte se k nim a oslaďte si ráno nebo odpoledne zdravou horkou čokoládou. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
552 Kč /1000 g 469 Kč /1000 g 47 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 2. 10. 2020

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MINT
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MINT

Čokoládové bonbóny s mentolovou příchutí buď milujete, nebo obcházíte obloukem. Pokud patříte do první skupiny, určitě budete nadšeni. Tato horká čokoláda se svěžím mátovým podbarvením chutná delikatesně. Pokud vám tandem čokoláda-máta zatím nic neříká, máte jedinečnou šanci své předsudky změnit. Nápoj je to příjemný, nasládlý, čokoládový. Vyzkoušejte sami. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
552 Kč /1000 g 55 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 2. 10. 2020
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »