

Horká čokoláda v prášku s kokosovým cukrem BIO
Dominikánské BIO kakao s kokosovým cukrem? Proč ne! Připravte si rychlý, dobrý a antioxidanty našlapaný nápoj. Můžete k němu přidat šlehačku, skořici, marshmallow nebo karamelový sirup, můžete ho popíjet ke svačině i jen tak pro radost. Horká čokoláda v prášku se hodí při práci i k odpočinku.
Složení
Kakaový prášek BIO, Kokosový cukr BIOCrema a chuť čokolády
Horká čokoláda v prášku 30% s kokosovým cukrem je mimořádně příjemná, lehká a tak akorát sladká.
Původ
Historie horké čokolády se začala psát v době předkolumbovské Ameriky. Pražené kakaové boby používali k přípravě nápoje Mayové a Aztékové, a to na území dnešního Mexika. Říkali mu xocolātl, tedy hořká voda, považovali ho za posvátný a popíjeli našlehaný, ochucený nejrůznějším kořením. Podle dostupných informací si takovou „čokoládu“ sladili medem nebo agávovým nektarem.
V 16. století Mexiko dobyli Španělé a xocolātl přivezli do Evropy. Téměř okamžitě si ho oblíbila jak šlechta, tak církevní hodnostáři. Trvalo ale ještě dalších 200 let, než přišla na svět čokoláda, jak ji známe dnes.
Pokud jde o horkou čokoládu, jde o nápoj připravovaný z kakaa, cukru a mléka, který se zahřívá a míchá tak dlouho, dokud nevznikne hladký, jemný, horký drink. Čím kvalitnější kakaový prášek a cukr, tím je výsledek samozřejmě lahodnější.
Kakao z Dominikánské republiky k těm špičkovým rozhodně patří. Vyznačuje se ovocnými a květinovými tóny. Ty získává díky unikátním klimatickým a půdním podmínkám, ve kterých kakaovníky pravé (Theobroma cacao) rostou. Až 10metrové stromy plodí podlouhlé bobule obsahující několik semen – kakaových bobů. Jejich vyjmutí z bobulí je poměrně náročné, protože jsou uložena v silné a houževnaté dužině. Když dělníci semena uvolní, nechávají je 1-6 dní fermentovat, pak je suší a odesílají na trh. Zpracovatelé kakaových bobů z nich vyrábějí kakaový prášek a kakaové máslo.
Zmiňme ještě, že kakao z Dominikánské republiky, která je jedním z největších producentů BIO kakaa na světě, patří k mimořádně ceněným. Vyhledávají ho výrobci prémiových čokolád a jeho cena není právě nejnižší. Kakao obsahuje řadu jedinečných látek, mezi nimi theobromin, kofein, flavonoidy, anandamid, fenyletylamin a minerální látky (hořčík, železo, zinek).
Druhou důležitou ingrediencí této horké čokolády je kokosový cukr, přírodní sladidlo vyráběné z nektaru květů kokosové palmy. Jeho výhodami jsou nižší glykemický index, bohatý a komplexní chuťový profil připomínající karamel a jemná vůně kokosu.
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Rozpusťte 30 g čokolády v cca 150 ml horkého mléka. Pokud chcete mít nápoj hutnější a výraznější chutě, čokoládu smíchejte v poměru 33 g čokolády a 66 ml horkého mléka. Samozřejmě si s poměrem můžete pohrát tak, jak Vám to bude nejlépe vyhovovat.










Energetická hodnota: | 1646 kj / kcal |
Tuky: | 6,4 |
z toho nasycených: | 3,9 |
Sacharidy: | 71,5 |
z toho cukry: | 63,2 |
Bílkoviny: | 7,5 |
Sůl: | 0,29 |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI
