+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Horká čokoláda v prášku s kokosovým cukrem BIO

Kód: 1922

Dominikánské BIO kakao s kokosovým cukrem? Proč ne! Připravte si rychlý, dobrý a antioxidanty našlapaný nápoj. Můžete k němu přidat šlehačku, skořici, marshmallow nebo karamelový sirup, můžete ho popíjet ke svačině i jen tak pro radost. Horká čokoláda v prášku se hodí při práci i k odpočinku.

Velká balení:
Malá balení:
576 Kč /1000 g 58 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 19. 12. 2023
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Mléčná čokoláda
BIO
BIO:
Ano

Složení

Kakaový prášek BIO, Kokosový cukr BIO

Crema a chuť čokolády

Horká čokoláda v prášku 30% s kokosovým cukrem je mimořádně příjemná, lehká a tak akorát sladká.

Původ

Historie horké čokolády se začala psát v době předkolumbovské Ameriky. Pražené kakaové boby používali k přípravě nápoje Mayové a Aztékové, a to na území dnešního Mexika. Říkali mu xocolātl, tedy hořká voda, považovali ho za posvátný a popíjeli našlehaný, ochucený nejrůznějším kořením. Podle dostupných informací si takovou „čokoládu“ sladili medem nebo agávovým nektarem.

V 16. století Mexiko dobyli Španělé a xocolātl přivezli do Evropy. Téměř okamžitě si ho oblíbila jak šlechta, tak církevní hodnostáři. Trvalo ale ještě dalších 200 let, než přišla na svět čokoláda, jak ji známe dnes.

Pokud jde o horkou čokoládu, jde o nápoj připravovaný z kakaa, cukru a mléka, který se zahřívá a míchá tak dlouho, dokud nevznikne hladký, jemný, horký drink. Čím kvalitnější kakaový prášek a cukr, tím je výsledek samozřejmě lahodnější.

Kakao z Dominikánské republiky k těm špičkovým rozhodně patří. Vyznačuje se ovocnými a květinovými tóny. Ty získává díky unikátním klimatickým a půdním podmínkám, ve kterých kakaovníky pravé (Theobroma cacao) rostou. Až 10metrové stromy plodí podlouhlé bobule obsahující několik semen – kakaových bobů. Jejich vyjmutí z bobulí je poměrně náročné, protože jsou uložena v silné a houževnaté dužině. Když dělníci semena uvolní, nechávají je 1-6 dní fermentovat, pak je suší a odesílají na trh. Zpracovatelé kakaových bobů z nich vyrábějí kakaový prášek a kakaové máslo.

Zmiňme ještě, že kakao z Dominikánské republiky, která je jedním z největších producentů BIO kakaa na světě, patří k mimořádně ceněným. Vyhledávají ho výrobci prémiových čokolád a jeho cena není právě nejnižší. Kakao obsahuje řadu jedinečných látek, mezi nimi theobromin, kofein, flavonoidy, anandamid, fenyletylamin a minerální látky (hořčík, železo, zinek).

Druhou důležitou ingrediencí této horké čokolády je kokosový cukr, přírodní sladidlo vyráběné z nektaru květů kokosové palmy. Jeho výhodami jsou nižší glykemický index, bohatý a komplexní chuťový profil připomínající karamel a jemná vůně kokosu.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Rozpusťte 30 g čokolády v cca 150 ml horkého mléka. Pokud chcete mít nápoj hutnější a výraznější chutě, čokoládu smíchejte v poměru 33 g čokolády a 66 ml horkého mléka. Samozřejmě si s poměrem můžete pohrát tak, jak Vám to bude nejlépe vyhovovat.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1646 kj / kcal
Tuky: 6,4
z toho nasycených: 3,9
Sacharidy: 71,5
z toho cukry: 63,2
Bílkoviny: 7,5
Sůl: 0,29
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

Máte-li hrnek, mléko a lžičku, chybí vám ke štěstí už jen horká čokoláda. Směs špičkového kakaa a kvalitního třtinového cukru dokáže přivolat dobrou náladu a povzbudit chuť do práce nebo sportování. Ne nadarmo si kakao dopřávají zamilovaní lidé, malé děti a senioři. Ti všichni vědí, co je to štěstí. Přidejte se k nim a oslaďte si ráno nebo odpoledne zdravou horkou čokoládou. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
576 Kč /1000 g 58 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 19. 12. 2023

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI

Zahoďte předsudky, otevřete mysl a nalaďte chuťové pohárky. Tato horká čokoláda je speciální ve všech ohledech. Za prvé je namíchána z kakaa mimořádné kvality a třtinového cukru špičkových parametrů a za druhé jsme ji dochutili přírodním aroma vskutku originálním. Kdo nezná masalu, směs kardamomu, skořice, zázvoru a dalšího exotického koření, měl by to rychle napravit. S čokoládou vytváří kompozici doslova podmanivou. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
576 Kč /1000 g 58 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 19. 12. 2023

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO

Protřepat. Nemíchat. Nebo naopak. Výhodou horké čokolády v prášku je, že příprava zabere přesně tolik času, kolik chcete. Kdo si rád hraje, může rozmíchat kakaovou kašičku a zalít ji horkým mlékem. Kdo spěchá, tomu stačí protřepat pár lžiček kakaa s mlékem v zavřené sklenici. Kdo si chce vyhodit z kopýtka, přidá rum, koho honí mlsná, ozobí nápoj šlehačkou. Jak si ho dáte vy? Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
560 Kč /1000 g 56 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 19. 12. 2023
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »