

INDONÉSIE BALI PARADISE - zrnková káva
Balijci za svou kávu nevděčí Holanďanům, jako jejich kolegové na Jávě nebo Sumatře, ale obchodníkům ze sousedního ostrova Lombok. Vysazení prvních plantáží v oblasti Kintamani byl krok správným směrem. Na kopcích, ve stínu pomerančovníků, od té doby dozrávají plody se zrny sladké chuti kombinující lahodnost mandlí a kakaa se svěžestí ovoce a pikantností koření.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť
Zrnková káva Indonesie Bali Paradise patří k výrazným, chuťově plným sortám. Snoubí se v ní mandle, kakao, ovoce a koření. Celková kompozice vyznívá harmonicky a svěže.
Původ kávy
O krásách Bali jste jistě už slyšeli. Indonéský ostrov, jehož břehy omývá Indický oceán, patří k populárním turistickým destinacím. Proslul jak úchvatnou přírodou, tak nádhernými chrámy a bohatým kulturním životem. O dobré kávě se ale v souvislosti s Bali píše mnohem méně. Pojďme to napravit.
První plantáže kávovníků arabských (Coffea arabica) se kolem roku 1980 objevily v regionu Kintamani. Nepřivezli je Holanďané, jako na jiné indonéské ostrovy, ale obchodníci ze sousedního Lomboku. Balijská kopcovitá krajina, bohatá sopečná půda a stín pomerančových hájů poskytly keřům vynikající podmínky. V nadmořské výšce 1 200 metrů začali místní farmáři sklízet kávu vynikajících parametrů. Ačkoli se dnes káva na Bali pěstuje i jinde, Kintamani zůstává hlavní produkční oblastí ostrova.
Zemědělci velmi dbají na udržování harmonie, je to ostatně součástí jejich filozofie Balinese Tri Hita Karana stavějící na rovnováze mezi lidmi a Bohem, lidmi navzájem a lidmi a jejich prostředím. Není tedy divu, že kávu pěstují v režimu, který západní svět pojmenovává Fair Trade nebo organické zemědělství.
Veškerá sklizeň je prováděna ručně a zpracování zrn, na rozdíl od ostatních indonéských farem, volí Balijci takzvanou mokrou metodou, tedy promýváním. Zralé plody nejprve zbaví slupky a částečně i dužiny, uvolněná zrna vytřídí podle barvy a velikosti a teprve poté je nechávají fermentovat v kvasných nádobách s vodou. Celý proces trvá 32 hodin, během něj se rozpustí zbytky dužiny obalující semena a káva získává správnou kyselost a aroma. Jakmile je proces ukončen, rozprostřou farmáři kávu na betonové terasy a několik dní ji suší na slunci.
Na závěr slova kávového mistra Seniman Coffee Studio: „Káva z Bali zpracovaná za mokra je mnohem jasnější a silnější než jiné kávy z regionu… Určitě má ovocné příchutě, které se vyskytují v kávách Java, Timor a Flores, ale má malou podobnost s kávami Sulawesi nebo Sumatra, s výjimkou vzácných káv z mokrého procesu původů,“ uvedl Rodney Glick pro server vilondo.com.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
