

IRISH CREAM - zrnková káva bezkofeinová
Hustý likér z irské whisky a smetany jste jistě ochutnali. Představte si, jaké by bylo nalít si ho lžičku do kávy. Nebo ne, raději to vyzkoušejte. Zrnková káva Irish cream vám poskytne podobný zážitek. Jen bez kofeinu a bez alkoholu. Můžou si ji připravit jak řidiči, tak nespavci. A hlavně ti, kdo mají rádi příjemně aromatizované, kvalitní kávy. Třeba právě vy.
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Zrnková káva bez kofeinu Irish cream je postavena na oblíbené brazilské Minas Swiss Water Decaf. Její chuť v sobě tedy nezapře. Najdete v ní tak stopy čokolády a ořechů, spolehnout se můžete na plné tělo a vyváženou kyselinku. Přidáním několika kapek přírodního aroma irish cream získává káva navíc nádech irského likéru a sladké smetany.
Původ kávy
O brazilské kávě mají odborníci jasno. Patří k velmi kvalitním, chuťově atraktivním a dobře dostupným. Není divu, vždyť Brazílie je největší světový producent kávy, plantáže pokrývají téměř 30 tisíc kilometrů čtverečních její plochy. Nejčastěji jsou k vidění v jihovýchodních regionech Paraná, São Paulo a Minas Gerais. Právě z posledně uvedené lokality pocházejí i kávová zrna v bezkofeinovém Irish cream.
Konkrétně Sul de Minas je kopcovitá oblast s mírným podnebím a dostatečnými srážkami, které kávovníkům poskytují skvělé podmínky k růstu. Víc než polovinu tamních farem vedou drobní rolníci hospodařící na 10-150 hektarech půdy. Činí tak po několik generací, dovednosti si předávají v rámci rodin a stále je rozvíjejí. V posledních letech tak kvalita i množství jejich kávy výrazně rostou.
Sklizeň v Sul de Minas probíhá od června do září. Plody kávovníků (Coffea arabica) dělníci sklízejí velmi často ručně. Využívají k tomu také velké plachty, které rozkládají pod keře, aby využili úplně všechny kávové bobule – včetně těch, které při škubání spadnou na zem. Kávu zpracovávají promýváním. Červené třešně nasypou do vody a pomocí drticích plechů ji zbaví svrchní slupky. Pak ji přemístí do kvasných nádrží, ve kterých sklizeň fermentuje. Uvolněná zelená zrna suší, obvykle na přímém slunci.
Zbavování kávy kofeinu je poměrně náročný a nákladný proces. Zrna musejí být ponořena do horké, bez přestání proudící vody, která alkaloid postupně vyplavuje. Zachycuje ho soustava filtrů s aktivním uhlím. Na konci přibližně 10hodinového procesu je káva s méně než 0,1 procentem kofeinu a skvělými aromatickými vlastnostmi. Certifikovaný proces Swiss Water nevyužívá žádné zdraví škodlivé látky, je šetrný jak k jedinečné chuti kávy, tak k životnímu prostředí.
Teprve po něm přichází na řadu pražení a aromatizování kávy. Náš pražič pracuje s přírodním aroma velmi šetrně a obezřetně. Nosný olej s aromatickými látkami rozpráší na zelená kávová zrna těsně před pražením. Díky tomu se dobře zapracuje a v kávě přetrvává po dlouhou dobu.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























10. 3.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE MINAS SWISS WATER DECAF- zrnková káva

KOLUMBIE EXCELSO SWISS WATER DECAFE – zrnková káva
