

IRISH WHISKEY zrnková káva
Když se horká kávová zrnka ocitnou v oparu třikrát destilované lihoviny ze země luk a vřesovišť, vznikne lahůdka, které nelze odolat. Důkazem je aromatizovaná káva Irish whiskey, která vašim ranním startům dodá patřičný pohon, odpoledním siestám pak žádaný klid. Vychutnejte si ji jako espresso, latte nebo cappuccino.
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Tuto stoprocentní arabiku stačí správně umlít a dobře extrahovat. Pak se vám odmění skvostnou jemnou cremou a fantastickou chutí. Její základ vychází z peruánské kávy, pro kterou je typické hladké a plné tělo, lehká nasládlost a stopa po ovoci. Aromatizací irskou whisky získává káva jedinečnou chuť a vůni sladu.
Původ kávy
Plantážní kávu pro výrobu ochucených káv si pravidelně vozíme z peruánských And. Tamní farmáři hospodařící na malých kávovníkových políčcích produkují skutečně kvalitní a mimořádně chutnou kávu. Protože jsou jejich vysokohorské plantáže těžko přístupné, nepoužívají při pěstování ani ošetřování kávovníků žádné průmyslově vyráběné produkty. Často je káva z And považována za organicky pěstovanou.
Sklizeň probíhá v regionu Puno několikrát za sezonu, podle toho, jak plody kávovníků dozrávají. Vzhledem připomínají třešně, ale na rozdíl od nich není předmětem zpracovatelského zájmu šťavnatá dužina.
Jsou to pecky – kávová zrnka, které je nutné šetrným způsobem vybavit. Peruánci používají složitější a dražší metodu promývání. Jejím výsledkem je ale káva vysoké kvality. Promývání kávových třešinek probíhá ve vodě, kde dochází k odstranění dužiny i k fermentaci. Nakonec se kávová zrnka suší na slunci. Aby neplesnivěla, je nutné dbát na jejich časté otáčení, v noci a při deští se zakrývá úroda plachtami.
Káva se ochucuje zhruba od 70. let minulého století. My ji aromatizujeme ještě před upražením, které těsně předchází odeslání kávy zákazníkovi. Aroma se do zrnek vpravuje delikátním pražením, proto je v kávě velmi dobře zakomponováno, nevyčichá a poznáte ho i v chuti.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























17. 1.
17. 7.
8. 12.
10. 11.
18. 6.
2. 6.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

VAJEČNÝ LIKÉR zrnková káva

IRISH CREAM zrnková káva
