

JAHODY VE SMETANĚ zrnková káva
Smlsněte si na smyslných jahodách! Existuje snad přitažlivější kombinace, než čerstvé voňavé ovoce a našlehaná smetana? Ano, my jsme ji objevili: čerstvé voňavé ovoce, našlehaná smetana a stoprocentní arabika z Peru. Jedna z nejkvalitnějších jihoamerických káv je sama o sobě unikátní. A teď si ji představte s jahodami…
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Káva se jahodami aromatizuje už hodně dlouho. Jejich příjemná a velmi osvěžující vůně i chuť krásně ladí s plným a čistým tělem stoprocentní arabiky. Má nízkou aciditu a je přirozeně nasládlá. Pro zjemnění k ní přidejte pár kapek mléka.
Původ kávy
Pro Peru je káva zdrojem příjmů už od 18. století. Pěstování kávovníků se věnují z 98 procent jen drobní farmáři, kteří o plantáže pečují se svým i rodinami. Káva z regionu Puno roste na úbočích a v kopcích And, přístup k ní je složitý a skoro vylučuje průmyslové hnojení a ošetřování. Proto je vnímána jako káva z organického zemědělství. Popularitu peruánské kávy z And ještě zvyšuje fakt, že jde o odrůdu Typica. Vyniká lahodnou chutí a i při nižších výnosech, které kávovníky rodu arabika, odrůdy Typica, vykazují, jde o kávu na světovém trhu velmi žádanou.
Plody kávovníků, červené třešně, se sklízejí několikrát za rok, podle toho, jak dozrávají. V Peru se zpracovávají takzvaným promýváním, což je technologie používaná pro kvalitní arabiky. Někdy se proto kávy označují jako „myté“ nebo „prané“. K loupání bobulí musí dojít do 24 hodin od sklizně. Vše probíhá ve vodě – třešinky jsou protlačením přes speciální plechy zbaveny dužiny, pak kávová zrna ve vodě fermentují (až 36 hodin). Nakonec se suší buď v sušárnách, nebo na přímém slunci.
Káva vyrobená promýváním má ovocnou až květinovou chuť. Výborně se hodí ke konzumaci čistá, ale slouží i jako skvělý základ pro výrobu káv ochucených. Kávová zrnka, která přivezeme zelená, pražíme až v okamžiku, kdy si kávu zákazníci objednají. Aroma pražič aplikuje těsně před pražením, kdy kávu postříká nosným olejem a přírodním aroma. Levnější metodu – ochucování již upražené kávy, nepoužíváme. Nezaručuje totiž dlouhodobé uchování aroma.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























30. 5.
13. 5.
12. 2.
13. 6.
5. 10.
29. 9.
31. 8.
10. 6.
26. 5.
12. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

VIŠNĚ V ČOKOLÁDĚ zrnková káva
