+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

KAKAOVÝ PRÁŠEK PANAMA (20/22)

Kód: 1376

S kakaem obchodovali obyvatelé Panamy už za dob španělské kolonizace, komerčně začali kakaovníky pěstovat kolem roku 1920. Tradiční národy používaly boby při rituálech, jako kosmetický přípravek. Jak je to dnes? Země ležící na pomezí Střední a Jižní Ameriky sklidí za rok přibližně 900 tun kakaových bobů. Panamské kakao roste ve stínu pralesů a čokoláda z něj vyrobená si získává vynikající pověst.

Velká balení:
Malá balení:
562 Kč /1000 g 56 Kč /100 g
Dodáme do středy, 29. 6. 2022
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Panama
Chuť
Chuť:
Středně hořká čokoláda

Složení

100% Kakao

Chuť

Kakaový prášek Panama (20/22) má skořicově hnědou barvu, příjemně silné aroma a chuť čistou, kakaovou, ušlechtile hořkou. Velmi dobře se uplatní pro přípravu nápojů s různými druhy mléka. Díky vynikající kvalitě se hodí také pro pečení dortů, koláčů, cukroví a podobně.

Původ

Vlhko, v horách chladno, u oceánů teplo. Vulkanická pohoří Cordillera de Talamanca, pláže u Atlantského i Tichého oceánu, řeky Tuira, Bayano, Chucunaque, národní parky Coiba, Darién, La Amistad… Panama je zemí pestrobarevnou, voňavou a rozhodně stojí za návštěvu. Komu se nepoštěstí, může se do exotické krajiny přenést třeba u šálku vynikajícího kakaa. Kakaa z bobů kakaovníků pravých (Theobroma cacao), které vyrostly na panamských plantážích.

Panama se v produkci kakaa pohybuje ve světovém žebříčku kolem 30. místa. Nejvíce kakaovníků je pěstováno v oblasti Boscas del Toro na severu země. Pro místní farmáře je kakao hlavním zdrojem příjmů. Spojují se do družstev, která jim zaručují kvalitní podmínky i férové výkupní ceny.

Keře kakaovníků pěstují zastíněné okolními stromy a plody sklízejí obvykle dvakrát za rok. Asi 30 centimetrů dlouhé, žluté až červenofialové lusky obsahují několik desítek semen – kakaových bobů. Ty je potřeba vyjmout z bílé dužiny, nasypat do fermentačních nádrží a nechat několik dnů kvasit.

Během fermentace se rozpustí zbytky dužiny a boby se zbaví hořkosti a tříslovin. Nakonec dělníci boby suší ve speciálních sušičkách, mnohem častěji ale na přímém slunci. V obou případech je musí často prohrabovat, aby zabránili plesnivění.

Takto připravené kakaové boby putují do zpracovatelských závodů. Tam jsou strojově dočištěny, oloupány a rozdrceny. Následuje pražení a mletí. Ze vzniklé kakaové hmoty se oddělí kakaové máslo a prášek, který je potřeba ještě rozmělnit a umíchat. Cesta od kakaovníku ke kakau skutečně není krátká. Na jejím konci je však čistě přírodní produkt s vysokým obsahem cenných živin.

Kakaový prášek Panama je vhodný pro vegetariány i vegany.

Konzumace tohoto produktu může u osob trpících alergií na kakao vyvolat zdravotní reakci. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Herbář a blahodárné účinky:

Kakao
Kakao

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného kakaa. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým. Skvěle se taktéž hodí na pečení dezertů.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1428kJ / 343 kcal
Tuky: 11 g
z toho nasycených: 0,5 g
Sacharidy: 23 g
z toho cukry: 0.5 g
Bílkoviny: 22,5 g
Sůl: 0.05 g
Vláknina: 31 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


KAKAOVÝ PRÁŠEK - PERU (10/12)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK - PERU (10/12)

Ačkoli Peru nepatří mezi největší světové producenty kakaa, nestojí rozhodně stranou. Jeho 71 tisíc tun, které dodává na světovou burzu, stojí za pozornost. Jako jedna z mála zemí vyrábí totiž kakao jemné a aromatické. Kakaovníky rostou skoro všude, včetně pobřeží a oblastí Amazonského deštného pralesa. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
678 Kč /1000 g 68 Kč /100 g
Dodáme do středy, 29. 6. 2022

KAKAOVÝ PRÁŠEK - EKVÁDOR (22/24)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK - EKVÁDOR (22/24)

V Ekvádoru mají své kakao natolik rádi, že ho považují za symbolický produkt země. A mají pro to dobré důvody. Ekvádorské kakaovníky totiž rostou v jedinečném ekosystému povodí Amazonky, což se promítá do unikátní chutě jejich plodů, navíc poskytují malým domorodým komunitám slušnou obživu. Čím očaruje vás? Jemnou vůní a skvostně intenzivní chutí. Kakaový prášek z Ekvádoru pozvedne každý nápoj nebo pokrm na božskou manu. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

KAKAOVÝ PRÁŠEK - GHANA (10/12)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK - GHANA (10/12)

Ghanské kakao má zvuk. Jeho produkci řídí speciální vládní instituce, jeho výnosy generují největší příjmy státní pokladny. Proč byste ho měli ochutnat? Kakaový prášek z Ghany je vysoké kvality, neobsahuje žádné příměsi a má univerzální použití. Připravíte z něj nápoj, který dodá energii. Ochutíte jím sušenky, které potěší, a ozvláštníte jím snídani, která udělá z každého rána příjemný rituál. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
620 Kč /1000 g 62 Kč /100 g
Dodáme do středy, 29. 6. 2022
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »