+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

KAKAOVÝ PRÁŠEK PANAMA (20/22)

Kód: 1376

S kakaem obchodovali obyvatelé Panamy už za dob španělské kolonizace, komerčně začali kakaovníky pěstovat kolem roku 1920. Tradiční národy používaly boby při rituálech, jako kosmetický přípravek i k léčbě. Jak je to dnes? Země ležící na pomezí Střední a Jižní Ameriky sklidí za rok přibližně 900 tun kakaových bobů. Panamské kakao roste ve stínu pralesů a čokoláda z něj vyrobená si získává vynikající pověst.

Velká balení:
Malá balení:
552 Kč /1000 g 55 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 29. 9. 2020
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Panama
Chuť
Chuť:
Středně hořká čokoláda

Složení

100% Kakao

Chuť

Kakaový prášek Panama (20/22) má skořicově hnědou barvu, příjemně silné aroma a chuť čistou, kakaovou, ušlechtile hořkou. Velmi dobře se uplatní pro přípravu nápojů s různými druhy mléka. Díky vynikající kvalitě se hodí také pro pečení dortů, koláčů, cukroví a podobně.

Původ

Vlhko, v horách chladno, u oceánů teplo. Vulkanická pohoří Cordillera de Talamanca, pláže u Atlantského i Tichého oceánu, řeky Tuira, Bayano, Chucunaque, národní parky Coiba, Darién, La Amistad… Panama je zemí pestrobarevnou, voňavou a rozhodně stojí za návštěvu. Komu se nepoštěstí, může se do exotické krajiny přenést třeba u šálku vynikajícího kakaa. Kakaa z bobů kakaovníků pravých (Theobroma cacao), které vyrostly na panamských plantážích.

Panama se v produkci kakaa pohybuje ve světovém žebříčku kolem 30. místa. Nejvíce kakaovníků je pěstováno v oblasti Boscas del Toro na severu země. Pro místní farmáře je kakao hlavním zdrojem příjmů. Spojují se do družstev, která jim zaručují kvalitní podmínky i férové výkupní ceny.

Keře kakaovníků pěstují zastíněné okolními stromy a plody sklízejí obvykle dvakrát za rok. Asi 30 centimetrů dlouhé, žluté až červenofialové lusky obsahují několik desítek semen – kakaových bobů. Ty je potřeba vyjmout z bílé dužiny, nasypat do fermentačních nádrží a nechat několik dnů kvasit.

Během fermentace se rozpustí zbytky dužiny a boby se zbaví hořkosti a tříslovin. Nakonec dělníci boby suší ve speciálních sušičkách, mnohem častěji ale na přímém slunci. V obou případech je musí často prohrabovat, aby zabránili plesnivění.

Takto připravené kakaové boby putují do zpracovatelských závodů. Tam jsou strojově dočištěny, oloupány a rozdrceny. Následuje pražení a mletí. Ze vzniklé kakaové hmoty se oddělí kakaové máslo a prášek, který je potřeba ještě rozmělnit a umíchat. Cesta od kakaovníku ke kakau skutečně není krátká. Na jejím konci je však čistě přírodní produkt s vysokým obsahem cenných živin.

Kakaový prášek Panama je vhodný pro vegetariány i vegany.

Konzumace tohoto produktu může u osob trpících alergií na kakao vyvolat zdravotní reakci. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Herbář a blahodárné účinky:

Kakao
Kakao

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného kakaa. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým. Skvěle se taktéž hodí na pečení dezertů.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1428kJ / 343 kcal
Tuky: 11 g
z toho nasycených: 0,5 g
Sacharidy: 23 g
z toho cukry: 0.5 g
Bílkoviny: 22,5 g
Sůl: 0.05 g
Vláknina: 31 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


MANU BLEND - kakaový prášek
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

MANU BLEND - kakaový prášek

Manu je vládce. Stvořitel a první muž. Alespoň v indické mytologii. Pro milovníky plantážního kakaa bude odteď i synonymem vysoké kvality, vynikající chuti a výborných vlastností. Speciální směs vybraných kakaových prášků obsahuje 10-12 procent kakaového másla. Najdete v ní vůni deštných pralesů i dotek žhavého slunce. Poznáte poctivou a těžkou práci farmářů. Vždyť „manus“ znamená „ruka“. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
665 Kč /1000 g 67 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 29. 9. 2020

KAKAO EXTRA BRUT  (22/24) - kakaový prášek
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaový prášek

Kakaový prášek Extra Brut je skutečně originální záležitostí. Směs vyrobenou z nejkvalitnějšího kakaa ocení čokoholici, cukrářky i mámy malých dětí. Těm prvním bude zárukou vynikající chuti, druhým poskytne prostor pro nekonečnou kreativitu a třetím pomůže s večerním uspávacím rituálem. Poctivé kakao se zkrátka nikdy neztratí. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

KAKAOVÝ PRÁŠEK - PERU (10/12)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK - PERU (10/12)

Ačkoli Peru nepatří mezi největší světové producenty kakaa, nestojí rozhodně stranou. Jeho 71 tisíc tun, které dodává na světovou burzu, stojí za pozornost. Jako jedna z mála zemí vyrábí totiž kakao jemné a aromatické. Kakaovníky rostou skoro všude, včetně pobřeží a oblastí Amazonského deštného pralesa. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
665 Kč /1000 g 67 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 29. 9. 2020
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »