

Kostarika Palmichal Micro-Mill Villa Sarchi Honey - zrnková káva
Káva zpracovaná metodou Honey je vždy mimořádně atraktivní. V případě Costa Rica Palmichal Micro-Mill Villa Sarchi Honey můžeme mluvit o krásné, komplexní a sladké chuti i skvělém aroma. Farmář Miguel Diaz dobře ví, proč se drží osvědčených postupů svého otce. Díky tomu dodává do světa kávu s hedvábným tělem a tóny zralého ovoce.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Costa Rica Palmichal Micro-Mill Villa Sarchi Honey je díky způsobu zpracování harmonicky sladká, kulatá a lahodná. Při pozorném ochutnávání snadno identifikujete tóny zralého ovoce, především švestek, třešní, meruněk a broskví.
Tuto kávu doporučujeme připravit například na filtru, v moka konvičce nebo i jako cold brew. Její sladkost a šťavnatost se díky tomu pěkně rozvine.
Původ
Na kávě Costa Rica Palmichal Micro-Mill Villa Sarchi Honey je zvláštní mnoho věcí. Mezi prvními zmiňme takzvanou medovou metodu (Honey) zpracování. Díky ní má káva krásnou, komplexní a sladkou chuť. Obvyklý postup nepoužívá vodu a vypadá asi takto: hned po sklizni zbaví dělníci zralé kávové třešně vrchní slupky, pod kterou je už jen sladká dužina obalující zrnka. Takto připravenou kávu rozprostřou na betonová plata a za častého prohrabávání suší na přímém slunci. Důležité je přikrývat sklizeň na noc velkými plachtami, aby nenavlhla. Právě díky slizovité dužině získává zrno sladkou chuť. Jakmile je sušení hotovo, tedy asi po 20 dnech, odstraní suchý pergamen buď ručně, nebo za pomoci jednoduchých strojů.
Další zvláštností je místo, na kterém káva vyrostla. Kostarický region Tarrazu patří k hlavním kávovníkovým oblastem země. Není divu, že je v něm asi stokrát víc kávovníků než lidí. Plantáže vysazují do sopečné, na minerální látky bohaté půdy, keřům prospívají také dlouhé slunečné dny a lehký vánek od moře.
Ani odrůda kávovníku Villa Sarchi nepatří k právě typickým. Jde o kávovník přirozené mutace odrůdy Bourbon, dobře prosperující ve vysoké nadmořské výšce, odolný vůči silnému větru. Jeho vzrůst je popisován jako trpasličí. Villa Sarchi byla objevena právě na Kostarice, a to v 50. letech 20. století. Mimo Kostariku ji nikde na světě nepěstují.
A na konec přidáme ještě zmínku o farmě La Falda, kterou po svém otci převzal Miguel Diaz. Nachází se asi dvě hodiny cesty od města San José, na úpatí hory La Falda, což znamená sukně. Přesně tuhle část oděvu kopec svým tvarem připomíná. Miguel Diaz využil to nejlepší ze znalostí svého táty a přidal moderní postupy. Díky tomu produkuje kávu špičkové kvality. O její zpracování se stará maličký podnik Palmichal-Micro Mill.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva
