

KŘEHKÉ CUKROVÍ zrnková káva
Už jste někdy ochutnali vánoční cukroví v srpnu? Pokud ano, jistě nám potvrdíte, že je to slast! Křehké čokoládové, vanilkové a kokosové kousky nemusí na váš stůl nutně zavítat jen v prosinci. Užijte si sváteční kompozici chutí a vůní kdykoli v roce. Díky umně aromatizované kávě můžete mít Vánoce každý den!
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
To nejlepší, co servírujete vzácným návštěvám, se teď promítlo do stoprocentní arabiky. Její základ s plným tělem nádherně doplňují tóny vanilky, čokolády, ořechů, medu a kokosu. Křehké cukroví má jen minimální aciditu. Crema je jemná, hustá a elastická.
Původ kávy
Typica je základní odrůda kávy arabika. Pochází z Etiopie, dnes se ale pěstuje na mnoha světových plantážích. Kávovníky dorůstají do výšky 4 metrů, a ačkoli nevynikají vysokou výnosností, kvalita jejich plodů daleko předstihuje ostatní odrůdy. Jihoamerické plantáže drobných rolníků produkují skvostná kávová zrnka díky vysoké nadmořské výšce, speciálnímu klimatu a vlhkostním poměrům. A také díky faktu, že nejsou hnojeny ani ošetřovány průmyslově vyráběnými produkty. Káva z And je často označována jako organicky pěstovaná.
Plody kávovníků, takzvané kávové třešně, dozrávají 9-14 měsíců. Takže se musejí sklízet postupně. Odrůda Typica je zpracovávána promýváním. Bobule jsou nasypány do vody, protlačeny přes drtící plechy a zbaveny dužiny. Uvolněná kávová zrnka se ve vodě dále fermentují. Po asi 36 hodinách přichází na řadu sušení. Buď farmáři suší kávu v sušičkách, nebo na přímém slunci. Oba postupy mají své výhody i nevýhody. Vždy se ale musí dávat pozor, aby úroda neplesnivěla.
Pražení kávy je krok, který by měl těsně předcházet (v řádu několika dnů) její konzumaci. Proto zrnka pražíme až v okamžiku, kdy si kávu objednáte. Pokud volíte kávu ochucenou, probíhá aromatizace těsně před pražením. Pražič na kávu aplikuje postřik nosného oleje s přírodním aroma. Je to sice dražší technologie, než ochucovat kávu až po pražení, ale přináší mnohem lepší výsledky. Takto aromatizovaná káva si svou vůni a chuť uchová déle. Navíc aroma nikdy nepřebije přirozené vlastnosti kávy, ale harmonicky je doplní.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























16. 7.
26. 6.
4. 6.
1. 6.
27. 2.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ČOKOLÁDOVO - MANDLOVÁ zrnková káva

VAJEČNÝ LIKÉR zrnková káva
