+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz

Proč zboží od nás?

  • Doprava zdarma od 1 000 Kč
  • Spokojených zákazníků
  • Dodání obvykle do 48 hodin

 

DTest

Heureka - ověřeno zákazníky

BIO



Letní trefa: cappuccino padlé na hlavu

2. 7. 2020 2 minuty čtení
Kdo zhlédne tuhle přípravu ve videu, těžko uvěří, že je to vůbec možné. Instantní káva vyšlehaná s vodou? Jak to asi může dopadnout? Dobře, skvěle, úžasně! Vyzkoušejte vychytávku tohoto léta, která nejen báječně osvěží, ale zároveň je tak fotogenická, že se jí chlubí miliony lidí na světě. Jen si zkuste na Instagramu zadat #dalgonacoffee.

Dalgona jako laskomina

Pěna hustá, pevná a sametová asi jako správně vyšlehaný sníh z bílků se připravuje v Indii, Pákistánu a Macau, zvláštní správní oblasti Čínské lidové republiky. Pro zbytek světa ji „objevil“ a na sociální sítě vyslal Jung Il-woo, mladý jihokorejský herec, který je obsazován jak do akčních, tak romantických filmů i thrillerů. Kopeček kávové pěnypoložený na studeném mléce s ledem ochutnal při natáčení televizní show právě v Macau. A protože mu připomněl korejskou cukrovinku dalgona, začal chutnému nápoji říkat úplně stejně: dalgona coffee.

Ledové osvěžení plné kofeinu

Mnohem víc než původ vás ale jistě zajímá chuť a příprava. Dalgona coffee si oblíbí všichni, kdo mají rádi kávové experimenty, cukrářské krémy a vysoké sklenice, ve kterých můžou cinkat dlouhou lžičkou. Jakmile projde skutečně pevnou čepicí z našlehané kávy, nabere trochu mléka. Do úst se tak dostane chuť silné, mírně nasládlé kávy a mléka, ledového či teplého. Zkrátka cappuccino tak trochu naruby.

Dalgona coffee můžete připravit na mnoho způsobů. My vybíráme ten letní. Na ledu.

Budete potřebovat: 4 lžíce rozpustné kávy, 4 lžíce krupicového cukru, 4 lžíce horké vody, mléko, led a mixér (elektrický šlehač)

Jak postupovat:

  1. Do velké mísy nasypte kávu a cukr, zalijte horkou vodou.
  2. Mixérem směs ušlehejte do hustého krému.
  3. Do sklenice vložte kostky ledu, přelijte je mlékem, navrch posaďte pořádnou čepici z kávové pěny.
  4. Dalgona coffee můžete polít sirupem, ozdobit čerstvým ovocem nebo sušenkami, vyladit odměrkou alkoholu.

Nechte si chutnat a nezapomeňte, že stejně důležitá jako chuť, je trendy fotka pro sociální sítě. A ten hashtag.

Několik tipů na závěr: Pěna vydrží poměrně dlouho v lednici, můžete ji připravit dopředu. Pokud se vám zdá množství cukru velké, použijte ho třeba polovinu – pěna nebude tak pevná, ale vyšlehat půjde. Podobného efektu jako s rozpustnou, dosáhnete i s velmi silnou překapávanou kávou. Korejci prý dalgona coffee zvládnou vyšlehat i obyčejnou lžičkou; můžete to vyzkoušet. Pěna chutná skvěle i na teplém mléce, v zimě tak přichystáte třeba verzi s kořením a malým perníčkem.

Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »