

-
Káva dle země původu
- Austrálie káva
- Bali káva
- Bolívie káva
- Brazilská káva
- Burundi káva
- Dominikánská káva
- Ekvádorská káva
- El Salvador káva
- Etiopie káva
- Guatemala káva
- Guinejská káva
- Havaj káva
- Honduras káva
- Indická káva
- Indonésie a Java káva
- Jamajka káva
- Jemen káva
- Kamerun káva
- Keňa káva
- Kolumbie káva
- Kongo káva
- Kostarika káva
- Kubánská káva
- Malawi káva
- Mexická káva
- Myanmar (Barma) káva
- Nepálská káva
- Nicaragua káva
- Panama káva
- Papua Nova Guinea káva
- Peru káva
- Pobřeží slonoviny káva
- Portoriko káva
- Rwanda káva
- Tanzanie káva
- Timor káva
- Togo káva
- Uganda káva
- Venezuela káva
- Vietnam káva
- Zambie káva
- Zimbabwe káva
Káva rozpustná
Rozpustná, tedy instantní, káva byla na americký trh uvedena v roce 1910, ačkoli první patent byl zapsán o celých 29 let dříve ve Francii. Mimořádně populární se stala během americké občanské války, kdy takzvanou Essence of Coffee zásobovala armádu Unie. Šlo o koncentrovanou směs kávy, mléka a… celý popis
Z magazínu o kávě
- Jak to tedy doopravdy je - prospívá káva zdraví nebo ne?
- Jak vybrat správný hrnek
- Bialetka, aneb od pračky ke kávovaru. Geniální!
- Jednoduše, levně, kdekoli: Dripper, aeropress a…

MEXICO rozpustná káva - mix arabicy a robusty

EKVÁDOR - lyofilizovaná rozpustná káva

PERU BIO lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica

EKVÁDOR rozpustná káva 100% robusta

BEZKOFEINOVÁ ROZPUSTNÁ KÁVA PERU - BIO

TANZANIA BIO lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica

Kolumbie - lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica

Indonésie BIO - rozpustná káva

Indie - rozpustná káva 100% robusta

Vícezrnná kávovina s pampeliškou
Káva rozpustná
Rozpustná, tedy instantní, káva byla na americký trh uvedena v roce 1910, ačkoli první patent byl zapsán o celých 29 let dříve ve Francii. Mimořádně populární se stala během americké občanské války, kdy takzvanou Essence of Coffee zásobovala armádu Unie. Šlo o koncentrovanou směs kávy, mléka a cukru. Stačilo zalít lžičku směsi horkou vodou a „káva“ byla připravena.
Od těch dob se naštěstí mnohé změnilo. Rozpustná káva je dnes specialitou, na níž se cení především čistota složení. Nic jiného než extrakt z kvalitní kávy, obvykle směsi arabiky a robusty, by neměla obsahovat. Není tedy divu, že každým rokem oslovuje nové kávomilce, kteří ji vítají coby praktickou alternativu kávy zrnkové. Nejčastěji vyhledávají instantní kávu mladí lidé, nejpopulárnější je ve Skandinávii a Velké Británii.
Naši dodavatelé vyrábějí rozpustnou kávu takzvanou lyofilizací čili vymrazováním. Jde o proces dražší a složitější než sprejování, na jeho konci však stojí káva vynikajících senzorických vlastností. Zelená kávová zrna je potřeba upražit, pomlít a připravit z nich silný koncentrovaný kávový extrakt připomínající sirup. Ten se ve velmi tenké vrstvě zmrazí ve vakuu na -40 ˚C. Voda se sublimací odpaří a vzniknou vysoce jakostní granule skvěle rozpustné ve vodě.
K výrobě instantní kávy se používá celá polovina světové produkce kávových zrn.