

MALINOVÁ - rozpustná káva
Věděli jste, že v grónské mytologii je Malina bohyní Slunce? To podle nás jasně prokazuje, že cokoli malinového se hodí jak v horkých letních dnech, tak v zimních třeskutých mrazech. Jsme si jisti, že po ochutnání rozpustné kávy Malinová nám dáte za pravdu. Je skvostná s kostkami ledu a snítkou máty stejně, jako s kopcem šlehačky a malým perníčkem. Malina osvěží, dodá energii a zachutná.
Složení
Arabica 80%, Robusta 20%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Rozpustná káva Malina je postavena na mixu mexické arabiky a robusty, v její chuti se tedy snoubí sametová krémovost a příjemná citrusovost. Na ni navazuje jemná chuť svěžích, sladkých malin. Výsledný nápoj je vyvážený, atraktivní a vhodný pro každou příležitost. Stačí několik lžiček rozpustné kávy zalít horkou nebo studenou vodou. Rychle tak získáte kávu, která zahřeje, nebo naopak občerství.
Původ kávy
Mexičtí farmáři pěstují převážně arabiku, nicméně ani robusta nezůstává stranou jejich zájmu. První kávovníky vysázeli v regionu Veracruz někdy koncem 18. století. Plantáže se postupně rozšiřovaly do dalších oblastí a ve 20. století už byla káva jednou ze zásadních exportních komodit země, navíc poskytovala řadu pracovních příležitostí. Odhaduje se, že v kávovém průmyslu dnes pracuje více než půl milionu Mexičanů.
Keře kávovníků jsou sklízeny od listopadu do března, mezi nejpěstovanější odrůdy patří Typica, Bourbon, Caturra či Mundo Novo. Naprostá většina mexické kávy pochází z regionů na jihu země, tedy z Chiapas, Oaxaca, Veracruz a Puebla. Obvykle farmáři sklízejí kávu ručně a zpracovávají takzvaným mokrým způsobem, mnoho farem funguje v režimu organického zemědělství. Ostatně, Mexiko patří k jednomu z největších vývozců kávy s certifikací BIO. Je také zajímavé, že velká část sklizně je spotřebována přímo v zemi. Uvádí se, že na každého obyvatele připadne ročně konzumace 1,8 kg kávy.
Výroba rozpustné kávy ze zeleného zrna je poměrně náročná. Káva musí být samozřejmě nejprve dobře upražena, poté se z ní uvaří velmi hustý „nápoj“ sirupovité konzistence, z nějž je ještě dále odpařována voda. Takto vzniklý kávový koncentrát je potřeba pomlít a lyofilizovat. Při velmi nízké teplotě a za sníženého tlaku dojde k „sušení mrazem“, během něhož je sublimací hmota zbavena vody. Jednotlivé kousky lyofilizované kávy vypadají jako malé krystalky s hladkými hranami.
Existuje i druhá varianta výroby rozpustné kávy, tedy rozprašování. Je sice levnější než lyofilizace, nicméně během ní přichází káva o velkou část vzácného aroma. Proto dáváme přednost sušení mrazem.
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
- Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
- K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.

























17. 10.
24. 8.
16. 3.
30. 11.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

VAJEČNÝ LIKÉR rozpustná káva

IRISH CREAM rozpustná káva
