

MALINOVÁ zrnková káva
Na co si vzpomenete, když se řekne léto? My na vůni malin. Na zarostlé stráně, zapadající sluníčko a vzdálené volání kukačky. Podobnou romantiku teď přivoláte olíznutím kávové lžičky. Stačí si připravit konvičku Malinové zrnkové kávy a přizvat ke stolu ty, kteří jsou vám milí. Udělejte to bez ohledu na roční období. Chvíle pospolitosti bývají tak vzácné.
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Základem Malinové zrnkové kávy je zrno z honduraského regionu Marcala, které vyniká střední kyselostí a slabě karamelovou chutí. V kombinaci s přírodním aroma malin vzniká káva lehká, svěží a elegantní. Protože jde o stoprocentní arabiku, potěší vás jemnou cremou.
Původ kávy
Káva z Hondurasu se dostává na výsluní. V roce 2011 ji Buena Vida Coffee prohlásila za nejlepší ve Střední Americe a druhou nejlepší promývanou kávu světa. O rok později přivítala zemi mezi elitními výrobci kávy Special Coffees Association of America. Nedivme se tedy, že po honduraském zrnu je velká sháňka. A že si ho náš pražič vybral, aby připravil aromatizovanou, krásně malinovou kávu pro znalce.
Kávovníky v Hondurasu rostou v nadmořské výšce kolem 1 500 metrů. Pěstují je obvykle malí farmáři, a to na plochách nepřesahujících 2 hektary. Kávové třešně jsou zpracovávány nejčastěji mokrou metodou, to znamená, že po naškubání putují do vodních mlýnů, které je zbaví slupky a dužiny. Uvolněná zrnka pak několik hodin až dní fermentují v kvasných nádobách. Díky tomuto způsobu se v zrnech zvýrazňují lehké, ovocné chutě.
Takto připravená zelená zrna pak putují k našemu pražiči. Záleží jen na jeho umu, pečlivosti a zkušenostech, jakou kávu pošle do světa. A protože jeho ruce jsou hbité a cit pro kávu vytříbený, vyrobil i tentokrát ochucenou kávu par excellence!
Snadné to však nebylo. Volí totiž náročnější způsob aromatizování a pracuje s čistě přírodní aromatickou látkou. Tu, na rozdíl od většinového ochucování až po upražení, na zrna rozprašuje ještě před pražením. Aroma se tak lépe do kávy zapracuje a déle v ní zůstává. Nicméně je důležité dávat bedlivý pozor na teplotu, délku a další parametry celého procesu.
Na závěr zmiňme, že přírodní aromatická látka se získává z rostlinného materiálu, není vyrobena synteticky. Nezatěžuje proto organismus, nezpůsobuje pálení žáhy ani jiné obtíže.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























13. 8.
20. 7.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

JAHODY VE SMETANĚ zrnková káva

ČOKOLÁDOVO - POMERANČOVÁ zrnková káva
