

Mléčná čokoláda s kávou
Milovníci kávy a čokolády, všichni sem! Máme pro vás kostičky mléčné čokolády s kávovou příchutí, které můžete využít k přípravě dokonalých nápojů. Nejrychlejší bude, když je rozpustíte v horkém mléce. Získáte výbornou snídani, po které se jen zapráší. Jestli rádi experimentujete, hoďte si kostičku do espressa. Zamíchejte… a vychutnávejte.
Složení
Cukr, Sušené mléko, Kakaové máslo, Mletá káva 2%, Sojový lecitin, Aroma přírodníChuť
Mléčná čokoláda s kávou je vyrobena z kvalitního kakaa a pražené kávy, chutná tedy jako kombinace těchto dvou ingrediencí. Má mléčné, sametové podtóny, na jazyku se krásně rozvíjí s dlouhotrvající dochutí. Čokoláda je tvarována do kostiček, což podporuje snadné dávkování.
Původ
Co ještě potřebujete vědět o kávě, milí kávomilci? Kde roste, je vám jasné, jak se zpracovává, jste četli stokrát, kterak chutná, je zbytečné vám psát. Co ale možná doteď uniklo vaší pozornosti je, že jistá klinická psycholožka nedávno zkoumala souvislost kávových preferencí s osobností konzumentů. Skutečně! Výsledky vás možná pobaví, možná potvrdí, co jste si doteď mysleli.
Odbornice například vyzkoumala, že lidé pijící převážně kávu černou, nemají rádi změny, jsou racionální, trpěliví, ale občas také náladoví. Rozpustnou kávu si prý dopřávají pohodáři, co neradi plánují. „Cappuccinisti“ vykazují sklony k perfekcionismu a ti, co kávu připravují méně tradičními způsoby, jsou odvážní, ovšem někdy jednají poněkud neuváženě. Poznáváte se?
Po odlehčeném úvodu se vraťme ke kostkám Mléčné čokolády s kávou. Tady jsou skutečná fakta: Základ je vyroben z kakaových bobů pocházejících z plantáží Střední a Jižní Ameriky i Afriky. Vyrobit z bobů čokoládu je proces dlouhý a náročný. Začíná sklizní, fermentací a sušením. Poté jsou boby praženy, což uvolňuje jejich přirozenou chuť a aroma. Po pražení je nutné je rozemlít, čímž vzniká kakaová hmota, která obsahuje kakaové pevné části (kakao) a kakaové máslo.
Kakaová hmota je následně smíchána s kakaovým máslem, sušeným mlékem a cukrem. Poměr těchto ingrediencí je přesně kontrolován, aby se dosáhlo požadované chuti a konzistence mléčné čokolády. Přidání sušeného mléka je klíčové pro vytvoření bohatého mléčného charakteru čokolády. Dalším důležitým krokem je konšování, při kterém se čokoláda neustále míchá a zahřívá. Trvá to několik hodin – výsledkem je hladká a jemná konzistence čokolády, konšování zároveň pomáhá odstranit hořkost a rozvíjet bohaté aroma čokolády. Nakonec se čokoláda odlévá do formiček, ve kterých ztuhne.
Teď už víte asi vše a je jen na vás, jakým způsobem Mléčnou čokoládu s kávou využijete. My doporučujeme klasické rozpuštění v mléce, ale vy klidně experimentuje s výrobou polev, dezertů, pěn nebo sladkého pečiva. Užijte si všechny možnosti, které čokoládovo-kávové kostičky nabízejí!
Upozornění
Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv. |
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Kostičky čokolády můžete rozpustit v horkém mléce (kravském, sójovém, makovém, mandlovém…), můžete je rozmíchat v kaši, nebo použít při výrobě dezertů.










Energetická hodnota: | 2178 kJ/521 kcal |
Tuky: | 28.9 |
z toho nasycených: | 17.2 |
Sacharidy: | 57.1 |
z toho cukry: | 55.5 |
Bílkoviny: | 7.1 |
Vláknina: | 2.1 |
Sůl: | 0.25 |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

Bílá čokoláda s lyofilizovanými borůvkami

Bílá čokoláda s lyofilizovanou maracujou
