

OŘECHOVO-KRÉMOVÁ zrnková káva
Šéfová vám leze na nervy? Manžel se vykecává s maminkou? Synátor donesl další kouli? Zavřete oči, nadechněte se a ochutnejte. Třeba právě smyslnou, ořechově krémovou arabiku. Jen pro vaše potěšení jsme přivezli plantážní kávu z Peru. Když jí náš pražič vtiskl senzační přírodní aroma, jakoby chtěl říct: Hoď se do pohody, bejby!
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Ochucením získala stoprocentní arabika jemné, ale velmi libé tóny smetanového krému a ořechů. Její přirozeně sladký základ, oblé a plné tělo s nízkou aciditou aroma krásně doplňuje. Crema je při správném mletí a extrakci lehká, ale kompaktní, elastická a jemná.
Původ kávy
Jihoamerická káva je svou kvalitou i zpracováním proslulá. Vysokohorská odrůda arabiky Typica patří k nejjakostnějším kávám světa, ačkoli výnos kávových plantáží není zdaleka vysoký. Není to ale vinou rolníků ani klimatu. Jde o charakteristiku odrůdy. Ve vysokých Andách se naopak těší příznivým půdním, světelným i vlhkostním podmínkám a také péče o malé plantáže je ze strany farmářů maximální. Protože mají na svá pole mnohdy velmi ztížený přístup, nepoužívají žádná průmyslově vyráběná hnojiva ani postřiky. Káva z peruánských And je tak považována za ekologicky pěstovanou.
Sklizeň kávových třešní probíhá prakticky po celou dobu vegetace. Dozrávají totiž průběžně, během 9-14 měsíců. Když jsou dužnaté bobule dopraveny na zpracovatelskou farmu, nasypou se do vody a protlačí speciálními plechy, které je zbaví dužiny. Kávová zrnka pak farmáři nasypou do kvasných nádrží, kde až 36 hodin fermentují. Nakonec přichází na řadu sušení – buď v sušičkách, nebo na přímém slunci.
Aromatizaci provádí náš pražič. Jakmile si kávu objednáte, předáme ji pražírně. Pražič na ni aplikuje nosné oleje s vybraným přírodním aroma a kávu delikátně upraží. Pak je balena a okamžitě putuje k vám domů.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























11. 8.
21. 10.
12. 5.
24. 2.
13. 2.
29. 1.
3. 6.
29. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

KARAMELOVÁ zrnková káva
