

PANAMA ARABICA SHB EP BOQUETE LAS DALIAS FINCA MARY - Micro Lot
Panamská arabika z tamního nejstaršího a nejznámějšího kávového regionu zaujme profilem, v němž na plné, středně kyselé tělo navazují chutě citrusů a vlašských ořechů. Rodina Petersonů, která hospodaří na farmě Hacienda Esmeralda, se kávě věnuje s pečlivostí a láskou. Také proto je mikrolot sklizený z části malé plantáže tak unikátní. Chutí i příběhem.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Zrnková káva Panama Arabica SHB EP Boquete patří ke středně kyselým, nicméně velmi vyváženým a chuťově plným. Poznáte v ní citrusové plody, jejichž svěžest krásně doplňují tóny vlašských ořechů.
Souzvuk všech chutí této jedinečné arabiky pěkně vynikne při přípravě na filtru nebo v pákovém kávovaru.
Původ kávy
Reputace panamské kávy mnohokrát převyšuje fakt, že její produkce mírně klesá. Méně vyvezených pytlů totiž v tomto případě ukazuje na skutečnost, že Panama se vydala cestou jedinečných sort a mnoha výjimečných, malých šarží. Což je přesně případ mikrolotu Panama Arabica SHB EP Boquete.
Kávovníky se do Panamy dostaly zřejmě na konci 19. století, když do země dorazili evropští přistěhovalci. I s kávou. Právě region Boquete v Central Cordilleras byl keři kávovníků osazen mezi prvními. Na kvalitě sklizně se výrazně podílí jihozápadní svahy, do kterých jsou plantáže lokalizovány, sopečná půda bohatá na živiny a jemná mlha, kterou do kopců přináší vítr ze severu. Pomáhá zpomalovat zrání kávových třešní, takže se v jejich zrnech mohou postupně kumulovat různé chuťové vrstvy a jedinečné profily.
Teplota se v Boquete pohybuje mezi 10 a 24 stupni Celsia, káva je sklízena od prosince do března. Konkrétně mikrolot Panama Arabica SHB EP Boquete pěstuje, sklízí a zpracovává rodina Petersonů z farmy Hacienda Esmeralda. Ta se pěstování kávy věnuje od roku 1967, kromě toho také chová zvířata. Není bez zajímavosti, že Petersonovi velmi dbají na udržitelnost svého podnikání. Odpad ze zpracování kávy například využívají k hnojení půdy, prořezávání kávovníků vždy plánují až na dobu, kdy je ukončeno hnízdění ptáků. Starají se také o své dělníky a jejich děti: vybudovali školku pro matky s kojenci, svým zaměstnancům dodávají základní potraviny a dětem, které vykazují vynikající školní výsledky, poskytují stipendium.
Na farmě tak panuje velmi příjemná, otevřená atmosféra, ve které nechybí solidarita a vřelé vztahy. To samozřejmě nic nemění na profesionálním přístupu, s jakým kávu pěstují a sklízejí. Kávové třešně škubou dělníci ručně, aby mohli vybrat jen ty nejzralejší. V promývací stanici je vysypou do barelů s vodou a pomocí speciálních mlýnů zbaví slupky a částečně i dužiny. Rozvolněná zrnka pak přesypou do nádrží s čistou vodou a nechají je několik hodin fermentovat. Nakonec celou sklizeň rozprostřou na betonová plata a kávu, za častého prohrabávání, usuší na přímém slunci. Pak kávu třídí a balí.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

PAPUA NOVA GUINEA (PNG) Sigri Estate zrnková káva

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášek
