

Panama Reserva Candela - zrnková káva
Co je na této kávě speciální? Podle nás hladkost a vyváženost kombinovaná s chutí hořké čokolády a lehounkým citronovým ovanutím. Zrno z farem rodiny Gallardových v sobě panamský původ nezapře. Vybrali pro vás to nejlepší z dané sklizně a není divu, že jsou úspěšní v mnoha soutěžích. Jejich káva je tak harmonická, že se rychle stane součástí vašeho dne.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Panama Reserva Candela je kávou středně kyselou, lehkou a vyváženou. V chuti kombinuje hořkou čokoládu s citrusy – delikátní ovanutí citronovým aroma působí mimořádně atraktivně. Protože jde o arabiku, crema je nízká, ovšem kompaktní a dlouhotrvající.
Tato káva je vynikající připravená na filtru, v moka konvičce nebo automatickém kávovaru. Díky své jemnosti je předurčena k celodennímu popíjení.
Původ kávy
Ještě na přelomu 20. a 21. století neměla panamská káva ve světě příliš dobrý zvuk. Panamská republika se k tomuto faktu ale postavila čelem, a aby zvýšila komoditní cenu své kávy, uspořádala soutěž The Best of Panama, ve které ohodnotila nejlepší šarže. Díky následné online aukci se podařilo představit prémiové panamské zrno globálním odběratelům. Dnes tak seznam špičkových káv „okupují“ nejen panamská Geisha, ale také řada dalších sort se skvělými parametry.
Dlužno dodat, že jen zmíněnou aktivitou by se Panama do širokého povědomí kávomilců nedostala. Za popularitou je potřeba vidět také výborné přírodní podmínky, ve kterých kávovníky rostou, a špičkovou péči, kterou jim farmáři poskytují.
Region Candela se nachází v provincii Chiriqui. Ta leží na západě Panamy, při pacifickém pobřeží. Je pro ni charakteristické velmi různorodé klima zahrnující horké a vlhké nížiny i chladné, deštivé vysočiny. Pro místní obyvatele je Chiriqui oblíbenou turistickou destinací – nabízí kilometry nedotčených pláží, nádherné horské scenérie, horké prameny, bujnou přírodu deštných pralesů i šnorchlování mezi útesy v Tichém oceánu. Kdo někdy do Chiriqui zavítá, nenechá si ujít výstup na nejvyšší horu Panamy, sopku Barú. Právě její úpatí si farmáři vybrali k pěstování této skvělé arabiky.
Arabika Panama Reserva Candela pochází z plantáží obhospodařovaných rodinou Gallardových. Její členové se starají o farmy Finca La Santa, Finca Zambrano, Finca Santa Clara a Jurutungo. Sklizeň ze všech těchto farem je považována za vynikající, a to už roku 1960. Gallardovi si velmi zakládají na tom, aby měli kontrolu nad celým procesem výroby kávy. Velmi pečlivě řídí sklizeň zralých kávových třešní, jejich zpracování i sušení zelených kávových zrn. Arabika Panama Reserva Candela je výběrem nejlepších zrn konkrétní sklizně, rodinnou farmu tak reprezentuje naprosto špičkově.
Díky takzvanému mokrému způsobu zpracování (wet processing), během kterého se nechává sklizeň fermentovat ve velkých nádržích s vodou, získává káva příjemné ovocné tóny a vyváženost. Podtrhuje je také zvolená odrůda kávovníků – v tomto případě jde o Caturru. Její plody jsou známé pro sladkou, komplexní a svěží chuť. Zrno odrůdy Caturra je nejžádanější a na celkově zkonzumované kávě se podílí celými 60 procenty.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

DOMINICANA BARAHONA AA - zrnková káva

PANAMA ARABICA SHB EP BOQUETE LAS DALIAS FINCA MARY - Micro Lot
