

PANAMA SHG EP BOQUETE INDIAN BARU
V República de Panamá je podnebí horké a vlhké, pláže dlouhé a bílé, hory vysoké a zahalené do mlhy. Země, která byla schopna spojit dva oceány, je považována za nejbohatší ve Střední Americe. A její kávě náleží po právu také jedno velké nej - patří k chuťově nejvyváženějším. Vysokou kvalitu panamské produkce náležitě oceňují zejména Francouzi a Finové. Do jejich zemí totiž míří většina sklizně.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Panamská káva vyrůstá na vulkanických půdách. Je to na její chuti znát. Charakterizuje ji velmi dobrá vyváženost, lehká acidita a příznak ibišku s citrusovými plody. Crema je jemná, lehká a soudržná.
Původ kávy
Boquete, které se objevilo v názvu této kávy, je malé město ležící v nejzápadnější panamské provincii Chiriqui (asi 60 km od hranic s Kostarikou). Díky nadmořské výšce kolem 1200 metrů je jeho klima chladnější. Protože oplývá nádhernou přírodou, k jejímž dominantám patří nedaleká aktivní sopka Baru – nejvyšší hora Panamy (3 475 m n.m.), je častým cílem turistů. Druhým důvodem návštěvy regionu Chiriqui je fantastická káva považovaná za jednu z nejlepších na světě. Místo se v posledních letech stává druhým domovem mnoha severoamerických a evropských důchodců. Dokonce se udává, že až 14 procent tamních obyvatel jsou cizinci.
Sopečný popel obohacuje půdu Chiriqui o minerály a živiny, péče farmářů pak o lásku. Kdo v oblasti hledá kávovníkové plantáže, bude úspěšný v několika vteřinách. Úplně každý tam ví o někom, koho káva živí. Obyvatelé jsou na ni hrdí – jen díky jejich hýčkání si panamská káva vydobyla světové renomé.
O vysoké kvalitě kávy z Chiriqui vypovídá samozřejmě název: SHG (strictly high grown) znamená, že se pěstuje v nadmořské výšce nad 1300 metrů, zraje tedy pomaleji a její chuť je plnější. EP (European Preparation) ukazuje, že zelená zrna jsou tříděna ručně. Během tohoto procesu jsou odstraněna vadná kávová zrna a cizorodý materiál.
Káva Panama SHG EP Boquete Indian Baru je zpracovávána mokrým způsobem. Po sklizni nasypou farmáři celé plody do nádrží s vodou, kde je promývají a oddělují zralé plody od nezralých či defektních. Pak jsou třešně loupány ve speciálních strojích a putují do kvasných nádrží. Během až 36 hodin fermentují, čímž se přirozenými chemickými procesy zbaví lepkavých vrstev a pergamenového obalu. Nakonec je zrno sušeno, pečlivě tříděno a baleno.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























21. 9.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

KUBA ALTURA LAVADO EXCLUSIVE
