+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

PERU FINCA EL HIGUERON - Micro Lot

Kód: 1408

Země vysokých And, domov starověkých kultur a mnoha etnických skupin. To je Peru, producent kávy s typicky jasnou kyselostí, se sladkými tóny karamelu, čokolády i oříšků. Ochutnejte sklizeň Fernanda Cordova Cordovy. Majitel plantáže pečující o kávovníky v horách na severu jí věnoval maximální péči. Jedinečný mikrolot je tak přesným odrazem tamního klima, přírody a lásky ke kávě.

Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Peru
Odrůda
Odrůda:
Bourbon
Region
Region:
Cajamarca
Nadm. výška
Nadm. výška:
1050 - 1800m
Chuť
Chuť:
Čokoláda, ovoce
Zpracování
Zpracování:
Mokré

Složení

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Kávu Peru Finca El Higueron SHB EP lze popsat jako sladkou, krémovou, se zřetelnými tóny karamelu, mléčné čokolády a bobulovitého ovoce. Protože jde o 100procentní arabiku, můžete očekávat jemnou, nižší cremu.

Původ kávy

Vysokohorská káva (označená SHG – Strictly High Grow) je téměř vždy zárukou vysoké kvality. V případě Peru Finca El Higueron SHB EP se tato její výhoda spojuje ještě s jinými. Je to totiž mikrolot, tedy káva s rodokmenem. Sklizní se zřetelným původem nebývá mnoho, a proto patří k vysoce žádaným a jen v omezeném množství dostupným. Svým zákazníkům je dodávají drobní farmáři. K zrnkům vždy „přibalí“ informace o poloze a podmínkách plantáže, způsobu sběru, odrůdě… Díky tomu si každý kávomilec udělá dokonalou představu o konkrétní kávové oblasti a může si vychutnávat rozdíly jednotlivých lokalit přímo ve svém šálku.


Konkrétně tuto kávu jsme přivezli z peruánského regionu Cajamarca, což je jedna z tradičních pěstitelských zón. Leží v severní části And, charakterizuje ji velmi úrodná půda, polosuché, polochladné klima s jarními a letními srážkami a velmi příjemnými teplotami (v nejchladnějších měsících, tedy v červnu a červenci, se pohybují kolem 21 °C). Provincie San Ignacio je pěstování kávovníků zcela zasvěcena. Naprostá většina farmářů využívá zásady organického zemědělství, pracuje s principy udržitelnosti a Fair Trade. Nejinak je tomu v případě podniku pana Fernanda Cordova Cordovy.


Jeho plantáž se zaměřuje na pěstování kávovníků odrůdy Bourbon. Je známa vysokou výnosností a sladkou, komplexní chutí s jiskřivou kyselostí. Je pravdou, že i přes vynikající chuťové vlastnosti se v celosvětovém měřítku dostává trochu do pozadí. Vytlačují ji její mutace jako například Caturra, Pacas nebo Tekisic. Keře na Fernandově farmě sklízejí dělníci mezi srpnem a listopadem. Aby vybrali vždy jen zralá zrna, vyrážejí mezi kávovníky každý den. Úrodu pak zpracují takzvaným promýváním. Červené bobule nasypou do loupacího stroje, který je zbaví vrchní pevné slupky. Poté putují do barelů s vodou. V nich několik dní kvasí. Během tohoto přirozeného procesu se sladká dužina obalující kávová zrnka téměř úplně rozpustí. Jejich očištění je pak provedeno promytím. Následuje sušení zelené kávy na slunci nebo v sušičce. Promývaný způsob zpracování sklizně produkuje kávu lehkou, ovocnou a jen mírně kyselou.


Fernando Cordova Cordova je spolu s dalšími majiteli menších plantáží sdružen v Cooperativa Agraria Cafetalera. Organizace založená v roce 1966 se stala nejvýznamnějším družstvem v regionu. Jejím cílem je pomoci farmářům rozvíjet svou obživu způsobem harmonickým, spravedlivým, šetrným k životnímu prostředí a v neposlední řadě ziskovým. Přispívá tak ke zlepšení socio-ekonomické situace rodin svých více než 200 členů.

Herbář a blahodárné účinky:

Arabica
Arabica

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyselost
Pražení
Zrno
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »