+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

PODZIMNÍ ESPRESSO SMĚS - dárková dóza 300 g

Kód: 1714

Pro čas barev, které pomalu odnáší vítr… jsme připravili tuto limitovanou edici espresso směsi. Každá z tria prémiových arabik je pražena samostatně a zároveň s ohledem na souznění chutí jednotlivých káv. Výsledkem je kultivovaná romance, klidná, zralá a možná trochu zádumčivá. Hraje tóny sušeného ovoce, vlašských ořechů, karamelu a lehce pikantního koření. Stejně jako podzim.

414 Kč s DPH
370 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Složení

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Podzimní espresso směs zrnkové výběrové kávy je vyladěna tak, aby chutí i aroma korespondovala s třetím ročním obdobím, podtrhla jeho jedinečnost a v ústech zanechala příjemný, hřejivý, kulatý a přesto neotřelý pocit. O hluboké tóny se starají chutě vlašských ořechů a sušeného ovoce, sladkost přináší smetanově hebký karamel. A velmi interesantní tečku za celým zážitkem udělá lehce pikantní koření. Počkejte si na ni, plně se rozvine až ve vychládajícím šálku. Možná zaznamenáte hřebíček, kardamom, pepř či skořici. Tato espresso směs je vhodná pro všechny typy příprav kávy.

Původ kávy

Na původu záleží. Přesněji – na původu, sklizni, zpracování, transportu, skladování a pražení záleží. A pak také na namíchání jednotlivých, takto pečlivě hlídaných káv. V případě limitované Podzimní espresso směsi jde o tři arabiky ze specialisty vyhledávaných plantáží. Ještě než se k nim dostaneme, popišme si způsob, jakým jsme je propojili. Protože díky příběhu této směsi pochopíte náš přístup k espressu, značně odlišný od většinového pojetí „podobných“ mixů.

Jednotlivé kávy vybíráme s ohledem na jejich unikátní chuťový profil, zároveň ale hledáme, v čem se mohou podpořit, doplnit a obohatit. Každou sortu pražíme zvlášť, aby díky doslova hodinářské práci pražiče vynikla v každé ze single origin Speciality Coffee (tedy jednodruhové prémiové arabice či robustě) její specifická a nezaměnitelná nota. Proto v sáčku nebo plechovce najdete zrnka odlišných barevných odstínů. Co káva, to jiný stupeň pražení, jiná teplota, intenzita proudění vzduchu a podobně.

Pražení a sestavování nejlepšího poměru všech káv si žádá nejen spoustu času, ale především značný um pražiče, jeho schopnost odhadnout výsledek, zároveň i trpělivost degustátorů. Když se vše podaří, je na konci našeho snažení skutečně jedinečná espresso směs, kterou v případě sezonní řady můžeme nabízet pouze v limitovaném množství. To je na druhou stranu pro mnohé zákazníky lákavé – stejnou ani podobnou kávu jim nikdo jiný nepřipraví.

Pokud jde tedy o přípravu, Podzimní espresso směs zrnkové výběrové kávy uplatníte při chystání oblíbeného nápoje v automatickém i pákovém kávovaru, chybu rozhodně neuděláte, když ji otestujete na filtru, vakuum potu a podobně. Každý způsob vám přinese nový zážitek z plnosti a harmonie vašeho šálku.

A teď už pojďme k triu arabik, které jsme pro tuhle limitku zvolili.

Z brazilského regionu Angelandia jsme přivezli sladkou, měkce karamelovou Brazílii Fazenda Primavera. Na plantážích v nadmořské výšce kolem 1 000 metrů ji pěstuje Ricardo Ribeiro Tavares. Pro brazilskou arabiku je typická měkká, jemná chuť, v tomto případě doplněná o dotek pražených vlašských ořechů. O naprostou většinu kávovníků pečují drobní farmáři, u Primavery je tomu nejinak.

Krémovou, kulatou notu přihrává espresso směsi Ethiopia Guji Anasora Grade 1, mikrolot farmáře Tadesse Edema. Sám pochází z velké rodiny pěstitelů kávy a je vnukem zakladatele plantáže Anasora. Jeho sklizeň je charakteristická chutí červených bobulí, hořkosladkých čokoládových valérů a koření.

Třetí střípek v mozaice patří mandlové, mléčně čokoládové a medově laskavé arabice Guatemala SHB El Jaguar. Mandle, mléčná čokoláda a med, to jsou atributy, kterými pozvedává naši espresso směs a těší kávomilcovo srdce. Ne nadarmo má v názvu jaguára, šelmu deštných pralesů, rychlou, silnou a elegantní zároveň.

Herbář a blahodárné účinky:

Arabica
Arabica

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »